Πολλές μικρές βόμβες εξερράγησαν σήμερα το πρωί στην Μπανγκόκ, τέσσερις τραυματίες

Τέσσερις μικρές βόμβες εξερράγησαν στην Μπανγκόκ σήμερα το πρωί:

Γύρω στις 8:10 π.μ. σήμερα το πρωί σημειώθηκε μια έκρηξη μέσα ή κοντά σε ένα λευκό αυτοκίνητο σε ένα πάρκινγκ μπροστά από το κτίριο Mahanakorn, το ψηλότερο κτίριο της Μπανγκόκ, κοντά στο σταθμό Chong Non-Si BTS.

Γύρω στις 8:30 σημειώθηκε άλλη μια έκρηξη σε ένα μικρό φυτώριο λουλουδιών, που βρίσκεται κάτω από ένα διάδρομο που συνδέει τον σταθμό BTS με το κτήριο Mahanakorn.

Μέχρι στιγμής φέρεται να έχουν τραυματιστεί τέσσερα άτομα.

Τρεις από αυτούς που τραυματίστηκαν ήταν γυναίκες που καθάριζαν τον δρόμο όταν εξερράγη βόμβα. Οι φωτογραφίες σε τοπικούς ιστότοπους τους έδειχναν να δείχνουν ζαλισμένοι και να λαμβάνουν θεραπεία από τους γιατρούς. Ο ένας μεταφέρθηκε σε ασθενοφόρο.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ένας φύλακας τραυματίστηκε επίσης κοντά στο 77όροφο κτίριο King Power Mahanakhon – που ανήκει στον όμιλο King Power που συγκαταλέγει τον ποδοσφαιρικό σύλλογο Leicester City μεταξύ των περιουσιακών του στοιχείων. Η περιοχή αποκλείστηκε εν μέρει καθώς η αστυνομία ερεύνησε την περιοχή.

Ο Pol Col Kritsana Pattanacharoen, αναπληρωτής εκπρόσωπος της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης (RTP), δήλωσε ότι ένας από τους τραυματίες έχει σταλεί στο νοσοκομείο Chulalongkorn. Ο άλλος τραυματίστηκε ελαφρά και κατάφερε να επιστρέψει στο σπίτι του.

Η ομάδα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (EOD) έφτασε στο σημείο γύρω στις 9.30 π.μ. και εντόπισε αρχικά σημάδια βλημάτων με ρουλεμάν στα συντρίμμια.

Μια τρίτη έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο κυβερνητικό κέντρο Chaengwattana και μια φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Pratunam της Μπανγκόκ.

Επιπλέον, χθες (Πέμπτη) βρέθηκε ύποπτο δέμα στο Αστυνομικό Μέγαρο, αλλά η αστυνομία δεν θα επιβεβαιώσει εάν τα πέντε περιστατικά συνδέονται.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε επίσης μια άλλη έκρηξη κοντά στο κτίριο King Power στην οδό Rama 9.

Η αστυνομία ζήτησε από το κοινό να είναι σε εγρήγορση, αλλά να μην πανικοβληθεί.

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Prayut Chan-o-cha καταδίκασε όσους βρίσκονται πίσω από τις βομβιστικές επιθέσεις και έγραψε στο Twitter ότι έχει ήδη διατάξει τους υπεύθυνους να προστατεύσουν τους ανθρώπους και να φροντίσουν τους τραυματίες σε ένα tweet στις 11:12 π.μ. σήμερα το πρωί.

Αργότερα σήμερα το πρωί, δύο μηχανισμοί που δεν είχαν εκραγεί βρέθηκαν στα μονοπάτια έξω από το μπροστινό μέρος του αρχηγείου του Βασιλικού Στρατού της Ταϊλάνδης, επίσης στην οδό Chaeng Wattana, δίπλα στο κυβερνητικό κτίριο όπου εξερράγησαν σήμερα οι δύο πρώτες συσκευές.

Χθες το απόγευμα μια πλαστή βόμβα αφέθηκε στο Αρχηγείο της Βασιλικής Αστυνομίας και μπορεί να συνδέεται με το σημερινό περιστατικό.

Οι συσκευές που εξερράγησαν πιστεύεται ότι ήταν οι λεγόμενες «βόμβες πινγκ πονγκ», στο μέγεθος μιας μπάλας του τένις. Έμοιαζαν να είναι συμβολικές επιθέσεις με στόχο να φέρουν σε αμηχανία την κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της μεγάλης συνόδου κορυφής, αλλά όχι να προκαλέσουν μαζικές απώλειες.

Μια μεγάλη σύνοδος κορυφής για την ασφάλεια της Νοτιοανατολικής Ασίας λαμβάνει χώρα στην Μπανγκόκ αυτό το Σαββατοκύριακο και στην οποία συμμετέχουν κορυφαίοι αξιωματούχοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.

Δεν έχει υπάρξει άμεση ανάληψη ευθύνης για τις εκρήξεις.

Με ορισμένες πληροφορίες που προέρχονται από το ThaiPBS

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉThaiPBS
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/