Ο επικεφαλής της Ταϊλανδικής Αρχής Τουρισμού ισχυρίζεται ότι ο τουρισμός στο τρίτο τρίμηνο εκτιμάται ότι θα αυξηθεί κατά 9% σε ετήσια βάση, εάν συνεχίσει την τρέχουσα τάση.

Ο επικεφαλής της Τουριστικής Αρχής της Ταϊλάνδης έχει ζωγραφίσει μια πολύ ρόδινη εικόνα του εξωτερικού και του εσωτερικού τουρισμού στην Ταϊλάνδη. 

Αυτό έρχεται μετά από αναφορές από την πλειοψηφία των ιδιοκτητών τοπικών επιχειρήσεων στην Πατάγια ότι αυτή η χαμηλή περίοδος ήταν πολύ δύσκολη.

Σύμφωνα με τον Yuthasak Suphasorn, τον επικεφαλής της TAT, ισχυρίστηκε σήμερα, 29 Ιουλίου 2019, ότι οι τρέχουσες τάσεις σε εθνικό επίπεδο έδειξαν ότι οι εγχώριοι Ταϊλανδοί και ξένοι τουρίστες θα ξόδευαν υπέροχα 820 δισεκατομμύρια μπατ το τρίτο τρίμηνο (Ιούλιος έως Σεπτέμβριος) – 9% αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Δήλωσε ότι εκτιμάται ότι αναμένεται να επισκεφθούν 9.7 εκατομμύρια αλλοδαποί – αύξηση 7%. Οι δαπάνες τους ύψους 530 δισεκατομμυρίων θα αντιπροσωπεύουν αύξηση 11% σε σχέση με πέρυσι.

Εν τω μεταξύ, σε ό,τι αφορά την εγχώρια αγορά, θα σημειωθεί αύξηση 6% στους τουρίστες και XNUMX% αύξηση των εσόδων συνολικά.

Όλα αυτά υποδεικνύουν μια άνοδο το τέταρτο τρίμηνο που θα επέτρεπε στην TAT να δημοσιεύει στοιχεία στο τέλος του έτους που πληρούν τους ετήσιους στόχους τους, σύμφωνα με τον κ. Suphasorn.

Εν τω μεταξύ,

Πρόσφατα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο τουρισμός σε μέρη όπως το Πουκέτ, η Πατάγια και το Τσιάνγκ Μάι μειώθηκε κατά 30% σε σχέση με πέρυσι. Ορισμένοι επιχειρηματικοί ρεπόρτερ, όπως οι χειριστές ταχύπλοων σκαφών στην Πατάγια, ανέφεραν πτώση έως και 80%. Ωστόσο, πολλά θέρετρα και επιχειρήσεις που τροφοδοτούν τους πλούσιους ή τους «εκατομμυριούχους δύο εβδομάδων» ισχυρίστηκαν ότι τα πήγαιναν καλά ή ακόμα και ανέβαιναν χρόνο με τον χρόνο όταν πήραν συνέντευξη τις τελευταίες εβδομάδες.

Επιπλέον, οι τουριστικοί αριθμοί που δηλώνει το ΤΑΤ αμφισβητήθηκαν ακόμη και από διάφορα υπουργεία εντός της κυβέρνησης.

Είναι σίγουρα ένα μπερδεμένο τοπίο εκεί έξω με πολλούς διαφορετικούς τομείς που διαφωνούν για το πού ακριβώς βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο τουρισμός.

Εδώ είναι μερικά από αυτά τα πρόσφατα άρθρα:

Οι φορείς εκμετάλλευσης πορθμείων, οι αξιωματούχοι του Μπαλί Χάι λένε ότι ο τουρισμός διακοπών αυξάνεται χρόνο με το χρόνο στο Koh Larn

Οι χειριστές ταχύπλοων σκαφών, οι πωλητές της παραλίας, διεκδικούν έως και 80% λιγότερους τουρίστες σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος για τις τρέχουσες διακοπές

Το Υπουργείο Τουρισμού δημοσιεύει επίσημα στατιστικά για τον τουρισμό εξαμήνου, ελαφρά αύξηση, οι Ινδοί οδηγούν τον τουρισμό

Αναφορά από το Υπουργείο Τουρισμού ότι ο τουρισμός αμφισβητείται από διαφορετικό κυβερνητικό υπουργείο, κατηγορούμενο για spin doctoring

 

 

 

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉThai Visa, Daily News, TAT
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/