Η ομάδα των εκπατρισμένων που εδρεύει στο Isaan υποβάλλει αίτηση προς την κυβέρνηση ζητώντας τη μεταρρύθμιση της μετανάστευσης

Ταϊλάνδη-

Μια ομάδα ομογενών που εδρεύει στο Isaan έχει ξεκινήσει μια αίτηση πίεσης για τη μεταρρύθμιση του Γραφείου Μετανάστευσης της Ταϊλάνδης και επίσης για την κατάργηση του εντύπου TM.30.

Η ομάδα αυτοχαρακτηρίζεται ως μια «συλλογικότητα αλλοδαπών και Ταϊλανδών που επιθυμούν να μεταρρυθμίσουν τη μετανάστευση της Ταϊλάνδης».

Η αναφορά βρίσκεται στη διεύθυνση http://reform-thai-immigration.com/

Οι διοργανωτές στοχεύουν να κάνουν 10,000 άτομα να υπογράψουν την αίτηση.

Μόλις επιτευχθεί ο στόχος, η αναφορά, μαζί με την παρακάτω επιστολή, θα σταλεί στον Πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης, στον Επικεφαλής του Τμήματος Μετανάστευσης της Ταϊλάνδης και στον Επικεφαλής της Εφημερίδας Εξωτερικών Υποθέσεων, αναφέρει ο ιστότοπος.

Η αναφορά δημοσιεύτηκε επίσης στον ιστότοπο στα ταϊλανδικά. Το TM30, το οποίο πλέον επιβάλλεται σθεναρά σε όλη τη χώρα, είναι ο κανόνας με τον οποίο πρέπει να υποβληθεί το έντυπο εντός 24 ωρών από τη στιγμή που ένας αλλοδαπός βρίσκεται σε νέα διεύθυνση. Αυτό περιλαμβάνει αλλοδαπούς που ζουν εδώ με πλήρη απασχόληση με βίζα εργασίας ή συνταξιοδότησης, για παράδειγμα, ένα Σαββατοκύριακο έξω από την πόλη σε άλλη επαρχία.

Πολλές αναφορές αλλοδαπών που δεν αναφέρθηκαν και πήγαν για διήμερη επίσκεψη στην Μπανγκόκ για να δουν φίλους και την οικογένειά τους και στη συνέχεια επιβλήθηκαν πρόστιμο χιλιάδων μπατ επειδή δεν υπέβαλαν την αναφορά εντός 24 ωρών, δημοσιεύτηκαν στα μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης τις τελευταίες εβδομάδες.

Η αντίδραση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν ανάμεικτη, σημειώνει η Pattaya News, με κάποιους να το υποστηρίζουν, κάποιους να λένε ότι ξένοι είναι φιλοξενούμενοι στη χώρα και δεν πρέπει να αμφισβητούν τους κανόνες και κάποιους να λένε ότι αν και η διαδικασία σκέψης ήταν ωραία, δεν θα ήταν τίποτα. . Μερικά άτομα είπαν μάλιστα ότι τα ονόματα στη λίστα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να αναγνωρίσουν δυστυχισμένους αλλοδαπούς και να τους δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα στη μετανάστευση.

 

Η επιστολή αναφέρει: (Σημείωση των συντακτών, δεν έχουμε επεξεργαστεί την επιστολή, τα ορθογραφικά και γραμματικά λάθη είναι αυτά των συντακτών της επιστολής)

 

Να:

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης και η Ταϊλανδική Μετανάστευση

 

Είμαστε μια αντιπροσωπευτική ομάδα αλλοδαπών και Ταϊλανδών που ζουν στην Ταϊλάνδη με ταϊλανδούς συζύγους ή συντρόφους και παιδιά από την Ταϊλάνδη. Εργαζόμαστε εδώ, συμβάλλουμε στην κοινότητα και την οικονομία της χώρας.

 

Αγαπάμε την Ταϊλάνδη και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να παραμείνουμε συμμορφωμένοι με τους τοπικούς νόμους. Πρόσφατα, οι νέοι κανόνες ισχύουν στο Η μετανάστευση προκαλεί τεράστια προβλήματα στην κοινότητα των ξένων και ορισμένους από τους οποίους έχουν ζήσει εδώ και δεν έχουν δημιουργήσει κανένα απολύτως πρόβλημα με τις αρχές της Ταϊλάνδης.

 

Σύμφωνα με το άρθρο 37, κάθε αλλοδαπός που διαμένει στην Ταϊλάνδη και επισκέπτεται άλλη επαρχία για περισσότερες από 24 ώρες πρέπει να παρουσιαστεί στη μετανάστευση. Υπάρχουν 77 επαρχίες στην Ταϊλάνδη. Αυτό σημαίνει ότι εάν ένας ξένος δάσκαλος ζει στο Buriram και αποφασίσει να περάσει ένα Σαββατοκύριακο στο Surin, τη Δευτέρα το πρωί, δεν μπορεί να διδάξει. Πρέπει να παρουσιαστεί στη μετανάστευση. Ακόμα κι αν μένει με τη γυναίκα και τα παιδιά του, και ο ιδιοκτήτης (η σύζυγός του) πρέπει επίσης να αναφέρει στη μετανάστευση με έντυπο TM30. Η μετανάστευση έχει ήδη αρχεία με όλες τις διευθύνσεις αλλοδαπών. Οποιοσδήποτε αλλοδαπός πρέπει να δώσει τη διεύθυνσή του/της μέσω του εντύπου TM47 εάν μείνει στην Ταϊλάνδη για 90 ημέρες.

 

Κατανοούμε πλήρως το σκεπτικό πίσω από το έντυπο TM47 και πολλοί χαιρέτησαν την ηλεκτρονική αναφορά. Αυτό συμβαίνει στις περισσότερες δυτικές χώρες. Πρέπει επίσης να υποβάλουμε αίτηση για παράταση βίζας για ένα έτος.

Μέχρι το 2018, η χρήση του εντύπου TM30 δεν επιβλήθηκε ποτέ αυστηρά. Αλλά τώρα οι αλλοδαποί και οι Ταϊλανδοί επιβάλλονται πρόστιμα επειδή δεν υπέβαλαν το έντυπο TM30 κατά την επιστροφή τους στη διεύθυνση κατοικίας τους μετά από ένα Σαββατοκύριακο σε άλλη επαρχία. Αυτή η αναφορά ισχύει και για τους τουρίστες, αλλά είναι καθήκον των ξενοδοχείων να αναφέρουν αυτούς τους αλλοδαπούς στη μετανάστευση. Τι συμβαίνει με τα άτομα που διαμένουν σε καταλύματα AirBNB;

 

Ή μένοντας σε σπίτια με ταϊλανδούς ιδιοκτήτες ή ακόμα και την οικογένεια της Ταϊλάνδης ως ιδιοκτήτες; Πολλοί τουρίστες γίνονται όλο και πιο απογοητευμένοι με την εφαρμογή των νέων κανόνων TM30.

 

Συλλογικά η ομάδα των ατόμων που υπογράφουν αυτήν την αναφορά θα ήθελε να δει μια αλλαγή στον νόμο που θα οδηγούσε στην πλήρη κατάργηση του εντύπου TM30. Αυτός ο νόμος περί μετανάστευσης ισχύει από το 1979.

 

Οι νόμοι μπορούν να αλλάξουν και να εξελιχθούν για να παραμείνουν σύμφωνοι με τη σημερινή τεχνολογία. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η φόρμα TM30 είναι ξεπερασμένη και προκαλεί πάρα πολλά προβλήματα που δεν θα υπήρχαν στο παρελθόν. Οι τουρίστες και οι εκπατρισμένοι που φτάνουν στην Ταϊλάνδη ελέγχονται επίσης σε αεροδρόμια ή σημεία μετανάστευσης. Η τεχνολογία γίνεται όλο και καλύτερη, η αναφορά διευθύνσεων σε χαρτί, αυτοπροσώπως, δεν είναι αποτελεσματική και αντιπαραγωγική.

 

Η χρήση του εντύπου TM 30 δεν βοηθά ή ελαχιστοποιεί την τρομοκρατία και αποτελεί υποχρέωση προς τους ιδιοκτήτες της Ταϊλάνδης επειδή είναι αυτοί που πρέπει να αναφέρουν τους ξένους επισκέπτες τους. Ως έντυπο TM28, είναι επίσης αναποτελεσματικό καθώς τα περισσότερα αστυνομικά τμήματα δεν γνωρίζουν καν τι είναι και συχνά δεν το αποδέχονται, παρόλο που λέει ξεκάθαρα ότι μπορεί να υποβληθεί σε τοπικό αστυνομικό τμήμα (Βλ. παράγραφο 37 (4) του νόμου περί μετανάστευσης). Έτσι, υπάρχουν πολλές τροποποιήσεις που θα μπορούσαν να γίνουν στις ρήτρες 37 και 38 του νόμου περί μετανάστευσης της Ταϊλάνδης.

 

Με σεβασμό, απευθύνουμε έκκληση στην κυβέρνηση της Ταϊλάνδης να τροποποιήσει τον νόμο περί μετανάστευσης ή, όπως πριν από το 2018, να μην επιβάλει τόσο αυστηρά το έντυπο TM30 (ίσως ήταν στο Πουκέτ, αλλά πραγματικά όχι παντού και όχι ομοιόμορφα). Εμείς, ως ομάδα, πιστεύουμε ότι η αυστηρή εφαρμογή του εντύπου TM30 θα χρησιμεύσει μόνο στη δημιουργία περισσότερων προβλημάτων και τελικά θα δείξει μια τεράστια ύφεση στον τουρισμό, τις ξένες επενδύσεις και την ύπαρξη ταϊλανδικών οικογενειών που ζουν με αλλοδαπούς. Αυτό το ζητάμε προς το συμφέρον της Ταϊλάνδης.

 

Αυτή είναι η επίσημη έκκλησή μας εκ μέρους κάθε αλλοδαπού που κατοικεί ή ταξιδεύει στην αγαπημένη μας Ταϊλάνδη. Παρακαλούμε αποδεχτείτε αυτήν την επιστολή ως πρόταση και ως μέσο για την επίλυση ενός ζητήματος, το οποίο πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να χρησιμεύσει μόνο για να προσθέσει περισσότερη πίεση και τελικά να αποτελέσει αρνητική επιρροή στην οικονομία της Ταϊλάνδης.

 

Με σεβασμό.

 

Να ζήσει ο βασιλιάς.

[Το όνομα σου]

Η αναφορά βρίσκεται στη διεύθυνση http://reform-thai-immigration.com/

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉΤαϊλανδική Βίζα,
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/