Αναφορά από το Υπουργείο Τουρισμού ότι ο τουρισμός αμφισβητείται από διαφορετικό κυβερνητικό υπουργείο, κατηγορούμενο για spin doctoring

Πατάγια-
Οι αναφορές της κυβέρνησης ότι ο τουρισμός της Ταϊλάνδης έχει ανέβει αμφισβητήθηκαν σήμερα από άλλο κυβερνητικό τμήμα, δείχνοντας ότι η πραγματική εικόνα του τουρισμού είναι, στην καλύτερη περίπτωση, θολή.
Καθώς ένα υπουργείο φαίνεται να διαφωνεί με ένα άλλο, ένας τοπικός επιχειρηματίας στην Πατάγια λέει ότι ο τουρισμός στην Πατάγια είναι πολύ χειρότερος από ό,τι υποδηλώνουν τα στοιχεία και από όσα δήλωσε χθες το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού σε αυτό το άρθρο και σε επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης.
Στην πραγματικότητα, οι προοπτικές είναι τρομερές – με το Βιετνάμ να παρουσιάζει μια «τρομακτική» πρόταση ως ανταγωνιστή για το τουριστικό δολάριο, σύμφωνα με τον Ekkasit Ngamphichet.
Σήμερα, το Εθνικό Συμβούλιο Οικονομικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης - ένα υπουργικό όργανο - δήλωσε ότι τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου στην Ταϊλάνδη έδειξαν γενική επιβράδυνση στον τουρισμό, το αντίθετο από αυτό που δήλωσε χθες το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού.
Από αύξηση 4.3% το τελευταίο τρίμηνο, αυτό μειώθηκε σε 1.8% αυτό το τρίμηνο σύμφωνα με το Συμβούλιο. Οι τουρίστες από την Ωκεανία, την Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή δεν έρχονται όπως αναμένεται σύμφωνα με το Συμβούλιο.
Ο τουρισμός από την Κίνα τα πήγε καλύτερα, αλλά εξακολουθούσε να μειώνεται από 10.5% σε 1.7%, δήλωσε το Συμβούλιο.
Ο ηγέτης των επιχειρήσεων και του τουρισμού της Πατάγια, Ekkasit Ngamphichet - ο οποίος πριν από δύο εβδομάδες είπε ότι ο τουρισμός στην Πατάγια έπεφτε στο ταψί - δεν άλλαξε γνώμη σε μια νέα συνέντευξη στα σχετικά μέσα και τον Τύπο της Ταϊλάνδης, συμπεριλαμβανομένου του The Pattaya News.
Αν μη τι άλλο, είναι ακόμα πιο απαισιόδοξος από πριν. Είπε ότι από την ανάλυσή του για τις τοπικές επιχειρήσεις ήταν δύσκολο να βρεθεί κάποιος λόγος να είναι θετικός.
Είπε ότι ήταν λίγοι οι Ευρωπαίοι και γενικά οι Δυτικοί από την Αυστραλία, την Ευρώπη και την Αμερική. Ναι, οι Ρώσοι είχαν επιστρέψει σε κάποιους αριθμούς, αλλά δεν ήταν κάτι σπουδαίο. Η ινδική αγορά όντως φαινόταν να αυξάνεται, αλλά ήταν ακόμα έντονη η συζήτηση εάν ξόδευαν σημαντικά ποσά.
Η κινεζική τουριστική αγορά ήταν «μάλλον ήσυχη». Η κινεζική Πρωτοχρονιά τον Φεβρουάριο ήταν μια απλή σκιά των προηγούμενων ετών, σύμφωνα με τον κ. Ngamphichet και τον Απρίλιο και τον Μάιο, υπήρχαν όλο και λιγότεροι Κινέζοι – πολύ λιγότεροι από ό,τι θα περίμενε κανείς για τα αποτελέσματα του προηγούμενου έτους.
Ο κ. Ngamphichet πρότεινε ότι τα στοιχεία που προέρχονται από κυβερνητικούς σπιν γιατρούς δεν εμφανίζονται στο έδαφος.
Περιέγραψε το Βιετνάμ ως τρομακτικό ανταγωνιστή της Ταϊλάνδης και της Πατάγια και οι άνθρωποι επέλεγαν όλο και περισσότερο το Βιετνάμ αντί της Ταϊλάνδης.
Σύμφωνα με τον κ. Ngamphichet, το Βιετνάμ έχει πολλές ανεξερεύνητες και νέες τουριστικές τοποθεσίες και πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να πάνε εκεί αντί για την Πατάγια ειδικότερα και την Ταϊλάνδη γενικότερα.
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/