Ο νέος υπουργός Τουρισμού λέει ότι η ισχύς του ταϊλανδικού νομίσματος είναι «μεγάλος πονοκέφαλος» για τον τουρισμό

Ταϊλάνδη-

Αυτή η έκθεση, γράφημα Credit Bloomberg:

Ο υπουργός Τουρισμού της Ταϊλάνδης κατηγόρησε την αύξηση του μπατ για τη μείωση των αφίξεων τουριστών στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Νοτιοανατολικής Ασίας και λέει ότι θα συζητήσει το θέμα με την κεντρική τράπεζα, τονίζοντας την αυξανόμενη ανησυχία για τα κέρδη του νομίσματος.

Οι αφίξεις έχουν μειωθεί λόγω της ισχύος του μπατ, είπε ο Πιφάτ Ραττσακιτπράκαρν, υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού, σε δημοσιογράφους στην Μπανγκόκ μετά την επίσημη έναρξη του νέου του ρόλου. Ο Piphat είπε ότι θα συζητήσει με την Τράπεζα της Ταϊλάνδης και τον υπουργό Οικονομικών τι μπορεί να γίνει για να υποστηριχθεί ο κλάδος.

«Η ισχύς του μπατ είναι μέρος του λόγου για τον οποίο ο αριθμός των τουριστών έχει μειωθεί καθώς όσοι έρχονται θα έπαιρναν λιγότερα χρήματα από τα νομίσματά τους για να ξοδέψουν», δήλωσε ο Πιφάτ την Πέμπτη. «Ο τουρισμός θεωρείται ένας από τους κύριους μοχλούς εσόδων της χώρας μας. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να διασφαλίσω ότι οι αφίξεις θα αυξηθούν και θα δημιουργηθούν περισσότερα έσοδα από πριν».

Ο στόχος του Piphat να αυξήσει τον αριθμό των αφίξεων έρχεται σε αντίθεση με την άποψη του προκατόχου του, Weerasak Kowsurat, ο οποίος είπε ότι η Ταϊλάνδη θα πρέπει να ενδιαφέρεται λιγότερο για την αύξηση της ποσότητας των ταξιδιωτών και να επικεντρωθεί στη βελτίωση του βιώσιμου τουρισμού για να μετριάσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που προκαλούνται από πάρα πολλούς επισκέπτες.

Πλήρης έκθεση: https://www.bloomberg.com/news/articles/2019-07-18/world-beating-baht-is-a-big-big-headache-for-thailand-s-tourism

 

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉBloomberg
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/