Οι χειριστές ταχύπλοων σκαφών, οι πωλητές της παραλίας, διεκδικούν έως και 80% λιγότερους τουρίστες σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος για τις τρέχουσες διακοπές

Πατάγια-

Μέλη του σχετικού τοπικού Τύπου, συμπεριλαμβανομένου του The Pattaya News, πήραν συνεντεύξεις από πολλούς τοπικούς χειριστές παραλιών χθες το απόγευμα, 16 Ιουλίου 2019, σχετικά με τις επιχειρήσεις φέτος, την πρώτη ημέρα μιας διήμερης θρησκευτικής αργίας. Ερωτήθηκαν συγκεκριμένα για τον αριθμό των τουριστών σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και τον αριθμό των τουριστών που επισκέφθηκαν τα νησιά και συμμετείχαν σε δραστηριότητες στην παραλία, όπως η ενοικίαση ξαπλώστρων.

Οι απαντήσεις δεν ήταν θετικές.

Αν και αντιεπιστημονικό, όλοι οι πωλητές με τους οποίους μίλησαν είπαν ότι είχαν σημαντική ύφεση σε ετήσια βάση για αυτές τις διακοπές. Αυτό περιλαμβάνει εγχώριους και ξένους τουρίστες.

Αρκετοί χειριστές ταχύπλοων ισχυρίστηκαν ότι η επιχείρησή τους μειώθηκε κατά 80% από έτος σε έτος, όχι μόνο για αυτές τις διακοπές και είπαν ότι είχαν τα οικονομικά στοιχεία για να το αποδείξουν.

Εν τω μεταξύ, οι πωλητές ξαπλώστρων στην παραλία ισχυρίστηκαν ότι η επιχείρησή τους μειώθηκε περίπου κατά 50% συνολικά. (Σημείωση συντακτών: Αυτά είναι, όπως αναφέρθηκε, μη επιστημονικά αποτελέσματα) Αυτό συμβαίνει αφού ένας τοπικός τουριστικός αξιωματούχος έδωσε πρόσφατα σε άλλο τύπο αυτό που μπορεί τώρα να φαίνεται αισιόδοξο ότι ο τουρισμός στην πόλη μειώνεται κατά 30% κάθε χρόνο με τους Ευρωπαίους τουρίστες σε άλλους τύπους. Η Pattaya News δεν έκανε αναφορά σε αυτό το άρθρο, καθώς δεν ήμασταν παρόντες για αυτές τις δηλώσεις, αλλά ήμασταν για χθες.

Σήμερα, 17 Ιουλίου 2019, είναι η δεύτερη ημέρα της διήμερης θρησκευτικής εορτής και η έναρξη της Βουδιστικής Σαρακοστής.

Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι κατηγορούν πολλούς παράγοντες για την ύφεση, όπως η παγκόσμια οικονομία, ο εμπορικός πόλεμος με την Κίνα ή οι τουρίστες που πηγαίνουν σε άλλες παραλίες και νησιά όπως το Koh Samet ή το Koh Chang.

Ανεξάρτητα από τους λόγους, οι τοπικοί ιδιοκτήτες παραλιών δεν είναι ευχαριστημένοι και ελπίζουν ότι η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για την τόνωση του τουρισμού. Εξέφρασαν επιφυλακτική αισιοδοξία ότι οι ενέργειες που γίνονται από την τοπική αυτοδιοίκηση θα αυξήσουν τον τουρισμό, όπως εργασίες για την επίλυση του ετήσιου προβλήματος των πλημμυρών, καλύτερη αστυνομική δουλειά και τακτικότερα φεστιβάλ και εκδηλώσεις.

Σημείωση συντακτών: Κανένας από τους ερωτηθέντες δεν κατηγόρησε τους κανόνες μετανάστευσης ή την ισχύ του μπατ για την ύφεση του τουρισμού.

 

 

 

 

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉΈνωση Τύπου Pattaya
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/