Αυτή την εβδομάδα στον αθλητισμό στην Πατάγια, 16 Ιουλίου 2019-Στήλη επισκεπτών

 

Του Ντάνι Νόμπλερ

Η τυμπανοκρουσία ξεκινά από την εναρκτήρια έναρξη και φτάνει στο τελευταίο σφύριγμα και μετά. Ο Τζο αρπάζει το μεγάφωνο και εκλιπαρεί τα άλλα μέλη της ομάδας υποστηρικτών της Επικίνδυνης Οικογένειας Πατάγια να τραγουδήσουν.

Οι οπαδοί είναι ένα μείγμα Thai και Farang. Οι λέξεις στα τραγούδια είναι ένα μείγμα ταϊλανδέζικου και αγγλικού.

«Είμαστε η Πατάγια! Είμαστε η Λόμα!»

Η Loma, φυσικά, είναι ταϊλανδέζικη για το Dolphin. Η Pattaya Discovery United FC είναι τα Dolphins. Και η Επικίνδυνη Οικογένεια της Πατάγια είναι η ομάδα των πιστών υποστηρικτών που τους ακολουθεί σπίτι και μακριά στην Τέταρτη Κατηγορία της Ταϊλάνδης.

Είναι ποδόσφαιρο ή ποδόσφαιρο αν είσαι Αμερικανός ή Αυστραλός. Το παιχνίδι είναι γνωστό, ακόμα κι αν το επίπεδο παιχνιδιού δεν είναι ακριβώς το μεγάλο πρωτάθλημα. Η εμπειρία είναι μοναδικά ταϊλανδέζικη, με λίγη μοναδικότητα στην Πατάγια.

Ο βασιλικός ύμνος της Ταϊλάνδης παίζεται πριν από τους αγώνες, όπως και πριν από τις ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες εδώ. Οι παίκτες χαιρετούν ο ένας τον άλλον και τους οπαδούς με ένα wai. Μετά το παιχνίδι, και οι δύο ομάδες πηγαίνουν να χαιρετίσουν κάθε ομάδα οπαδών και οι οπαδοί (για τη μοναδική φορά όλη την ημέρα) επευφημούν τους αντιπάλους.

Και η ομάδα Pattaya Discovery United στη συνέχεια συμμετέχει στις επευφημίες και βγάζει μια φωτογραφία της ομάδας μπροστά στους υποστηρικτές.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι εικόνες ήταν ευχάριστες, επειδή η ομάδα της Pattaya ήταν σε ρολό. Με τέσσερις συνεχόμενες νίκες, οι Dolphins είναι 10-4-4 στη σεζόν, τρίτοι στο πρωτάθλημα, οκτώ βαθμούς μακριά από την κορυφή και το πιο σημαντικό μόλις τρεις βαθμούς από τη δεύτερη θέση. Αν μπορέσουν να κερδίσουν την Koh Kwang FC το απόγευμα του Σαββάτου στο Chantaburi, θα πήγαιναν ακόμη και στα σημεία με την Koh Kwang για τη δεύτερη θέση άνοδο στην Τρίτη κατηγορία.

Αν αναρωτιέστε γιατί μια πόλη όπως η Πατάγια, με τόσο πιστή υποστήριξη, έχει μόνο μια ομάδα Τέταρτης Κατηγορίας, αυτή είναι μια δίκαιη ερώτηση. Τα τελευταία χρόνια, μια ομάδα της Premier League με το όνομα Pattaya United είχε έδρα εδώ. Όμως μετά την περασμένη σεζόν, οι ιδιοκτήτες μετέφεραν την ομάδα στο Samut Prakan, στα προάστια της Μπανγκόκ.

Αν αναζητήσετε στο Google τη βαθμολογία της Premier League της Ταϊλάνδης, εξακολουθεί να εμφανίζεται η ομάδα ως Pattaya United, μόλις δύο βαθμούς μακριά από την κορυφή του πίνακα. Αλλά αν δείτε τα σύνολα προσέλευσης, θα βρείτε τον Samut Prakan στο κάτω μέρος, με μέσο όρο μόλις 2,476 ανά παιχνίδι.

Περιττό να πούμε ότι μια ομάδα με επιτυχία θα τα πήγαινε πολύ καλύτερα στην Πατάγια. Πολύ, πολύ καλύτερα με οποιοδήποτε ποσό προώθησης ή/και με ένα στάδιο πιο προσβάσιμο από το κέντρο της πόλης.

Η Pattaya United έπαιξε στο Nongprue Community Stadium, το ίδιο γήπεδο που χρησιμοποιεί τώρα η Pattaya Discovery United. Βρίσκεται στο Darkside, σχεδόν εννέα χιλιόμετρα από την κύρια τουριστική περιοχή, 20-40 λεπτά οδικώς με ταξί ή ενοικιαζόμενο λεωφορείο μπατ.

Ευτυχώς, ένας πιστός θαυμαστής του Pattaya Discovery ονόματι Mike Lowe οργανώνει ένα λεωφορείο μπατ από το Retox Game On Soi Honey για κάθε παιχνίδι στο σπίτι. Η έναρξη είναι στις 4 μ.μ., αλλά το λεωφορείο φεύγει λίγο μετά τις 2 μ.μ. για να επιτρέψει μια στάση πριν το παιχνίδι σε ένα μπαρ κοντά στο έδαφος. Οι μπύρες Pregame σε αυτό το μπαρ πωλούνται για 55 μπατ και η μπύρα στο έδαφος είναι 80 μπατ για ένα μεγάλο μπουκάλι Chang ή Leo. Αρκετοί πωλητές τροφίμων εμφανίζονται τακτικά στο έδαφος, με κεμπάπ, σουβλάκια κοτόπουλου και καλαμαριού και μπάλες γαρίδας μεταξύ των ειδών που προσφέρονται στον τελευταίο εντός έδρας αγώνα.

Το επόμενο εντός έδρας παιχνίδι είναι στις 27 Ιουλίου και είναι μεγάλο. Η Pattaya Discovery παίζει με την Bankhai United, την ομάδα στην κορυφή του πίνακα.

**

Υπάρχουν διάφορα άλλα αθλητικά γεγονότα στην Πατάγια κατά τη διάρκεια του έτους και αυτή η περιοδική στήλη στο The Pattaya News θα σας κρατά ενήμερους για όλα αυτά.

Η μεγαλύτερη ετήσια εκδήλωση είναι το Honda LPGA Ταϊλάνδη, μια τακτική στάση στην κορυφαία γυναικεία περιοδεία γκολφ. Το τουρνουά διεξάγεται κάθε χρόνο από το 2006, με 70 από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και ένα έπαθλο 1.6 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι ημερομηνίες για το τουρνουά του 2020 δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, αλλά κανονικά διεξάγεται το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου στο Siam Country Club.

Η άλλη μεγάλη διοργάνωση φέτος έρχεται τον Σεπτέμβριο, όταν η Πατάγια θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών το 2019. Αυτό είναι ένα τεράστιο τουρνουά στον κόσμο της άρσης βαρών επειδή χρησιμεύει ως προκριματικό για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο του 2020. Το τουρνουά έχει οριστεί για τις 18-27 Σεπτεμβρίου στο Eastern National Indoor Sports Stadium, το οποίο βρίσκεται έξω από το Sukhumvit, νότια της πόλης. Αναμένεται να λάβουν μέρος αρσιβαρίστες από 197 χώρες.

Ο Ντάνι Νόμπλερ καλύπτει τα αθλήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες για 40 χρόνια, γράφοντας για το Bleacher Report, CBSSports.com, ESPN.com, και πολλές άλλες ιστοσελίδες και δημοσιεύσεις. Μπορείτε να τον βρείτε τώρα στο Danny's Sports Bar στο Soi Made In Thailand στην Πατάγια, όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά και μαγνητοσκοπημένα αθλητικά γεγονότα από οπουδήποτε στον κόσμο.

Σημείωση συντακτών: Θέλετε να γράψετε για εμάς και να καλύψετε κάτι που είναι κοντά και αγαπητό σε εσάς ή στην τοπική κοινότητα; Πάντα ψάχνουμε για εθελοντές. Στείλτε μας μήνυμα στο Facebook ή στείλτε μας e-mail στο Pattayanewseditor@gmail.com.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/