Ο Νιγηριανός υπήκοος συνελήφθη στην Πατάγια για διαδικτυακές απάτες χρημάτων, κλάπηκε τουλάχιστον 1.5 εκατομμύριο μπατ.

Πατάγια-

Σήμερα το απόγευμα, 6 Ιουλίου 2019, ένας Νιγηριανός υπήκοος, ο κ. Yuchana Joseph Amujioku, 40 συνελήφθη στο σπίτι του στην Πατάγια μαζί με την Ταϊλανδή σύζυγό του, Wasana Kanchak, 36 ετών για φερόμενη κλοπή 1.5 εκατομμυρίου μπατ από μια Ταϊλανδέζα σε εξελιγμένη διαδικτυακή ρομαντική απάτη.

Η αστυνομία δήλωσε ότι ο κ. Amujioku ισχυριζόταν ότι ήταν Αμερικανός Στρατιωτικός Γιατρός που εργαζόταν για την Παγκόσμια Τράπεζα στο Facebook με το ψευδώνυμο UD Danid ονόματι David Mandy. Τον Φεβρουάριο έστειλε μήνυμα σε μια 44χρονη Ταϊλανδή και είπε ότι θα της έστελνε 500,000 δολάρια ΗΠΑ, αλλά χρειαζόταν αρκετές πληρωμές για να μεταφέρει τα χρήματα για τραπεζικές προμήθειες για να αποδεσμεύσει τα χρήματα. Φέρεται επίσης να έχει ποζάρει ως πολλά άλλα άτομα όπως δείχνει το παρακάτω βίντεο.

Η γυναίκα, η οποία δεν κατονομάστηκε από την αστυνομία, μετέφερε 1.5 εκατομμύριο μπατ στον κ. Amujioku, ο οποίος στη συνέχεια διέγραψε αμέσως τον λογαριασμό στο Facebook και εξαφανίστηκε. Στη συνέχεια ανέφερε το περιστατικό στην αστυνομία που άρχισε να παρακολουθεί και να αναζητά τον κ. Amujioku.

Πιστεύεται από την αστυνομία, μαζί με τη σύζυγό του, ότι διεξήγαγαν αυτή την απάτη πολλές φορές θηρεύοντας υπηκόους της Ταϊλάνδης.

Η αστυνομία δηλώνει ότι είχε πολλούς τραπεζικούς λογαριασμούς και σε μια προσπάθεια να ξεγελάσει τις αρχές επιβολής του νόμου πήγαινε στα ΑΤΜ μεταμφιεσμένος, συμπεριλαμβανομένου του υποτιθέμενου ότι ντύθηκε γυναίκα με φόρεμα και ψεύτικη περούκα. Είχε πολλούς τραπεζικούς λογαριασμούς και τραπεζικά βιβλία που άνοιξαν με διάφορες μορφές πλαστών ταυτοτήτων σε μια προσπάθεια να κρύψει τα κεφάλαια και τις μεταφορές.

Ωστόσο, μετά από μήνες αναζήτησης, η αστυνομία βρήκε τον άνθρωπό τους σήμερα το απόγευμα και βρισκόταν στην Πατάγια όλο αυτό το διάστημα.

Ο κ. Amujioku δεν έδωσε κατάθεση, ωστόσο, φέρεται ότι η σύζυγός του παραδέχτηκε πλήρως την απάτη και ότι εξαπάτησε πολλά άτομα, συμπεριλαμβανομένης της εν λόγω γυναίκας. Δήλωσε ότι της δόθηκε το 5% του μεριδίου των χρημάτων από τον σύζυγό της για να τον βοηθήσει.

Και οι δύο αντιμετωπίζουν πλέον πολύ σοβαρές κατηγορίες στο νομικό σύστημα της Ταϊλάνδης και παραμένουν σε τοπική φυλακή.

 

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/