Οι Ηνωμένες Πολιτείες δημοσιεύουν την ετήσια έκθεση για την εμπορία ανθρώπων για το 2019, η Ταϊλάνδη παραμένει Βαθμίδα 2

Ολόκληρη η έκθεση 2019 μπορείτε να βρείτε εδώ:  https://www.state.gov/reports/2019-trafficking-in-persons-report/

Ταϊλάνδη-

Η έκθεση των Ηνωμένων Πολιτειών για το 2019 για την Εμπορία Ανθρώπων κυκλοφόρησε σήμερα. Η έκθεση δημοσιεύεται ετησίως και βαθμολογεί τις χώρες σε τρία επίπεδα με βάση το πρόβλημα της εμπορίας ανθρώπων στη χώρα τους και τον τρόπο που το χειρίζονται. Η πρώτη βαθμίδα είναι η πρώτη βαθμίδα, με την τρίτη βαθμίδα να είναι η χειρότερη.

Εμείς στις ειδήσεις της Πατάγια είχαμε την ευκαιρία να αναθεωρήσουμε την έκθεση και να συμφωνήσουμε ότι έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες για την εξάλειψη της εμπορίας ανθρώπων, αλλά ότι η χώρα έχει ακόμη πρόοδο που πρέπει να σημειωθεί.

Η Ταϊλάνδη ήταν προηγουμένως χώρα της Τρίτης Βαθμίδας, ωστόσο, από το 2016 ήταν χώρα της δεύτερης βαθμίδας. Ακολουθούν μερικά από τα κυριότερα σημεία της έκθεσης, πιστώστε την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και το state.gov:

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης δεν πληροί πλήρως τα ελάχιστα πρότυπα για την εξάλειψη της εμπορίας ανθρώπων, αλλά καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες για να το πράξει. Η κυβέρνηση επέδειξε συνολικά αυξανόμενες προσπάθειες σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο αναφοράς. Ως εκ τούτου, η Ταϊλάνδη παρέμεινε στη Βαθμίδα 2.

Αυτές οι προσπάθειες περιελάμβαναν τον εντοπισμό περισσότερων θυμάτων, την καταδίκη καταδικασμένων διακινητών και συνεργών αξιωματούχων σε σημαντικές ποινές φυλάκισης, την ανάπτυξη αρκετών εγχειριδίων σε συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών για την τυποποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων και πολιτικών κατά της εμπορίας ανθρώπων.

Οι επιθεωρητές εργασίας, για πρώτη φορά, εντόπισαν και παρέπεμψαν πιθανά θύματα σε διεπιστημονικές ομάδες, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό θυμάτων εργασιακής εμπορίας. Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν τήρησε τα ελάχιστα πρότυπα σε αρκετούς βασικούς τομείς. Η κυβέρνηση άσκησε δίωξη και καταδίκασε λιγότερους διακινητές και ερεύνησε μόνο 43 περιπτώσεις εργασιακής εμπορίας. Η κυβέρνηση περιόρισε τη μετακίνηση και την επικοινωνία των θυμάτων που διαμένουν σε κυβερνητικά καταφύγια, η συνενοχή των υπαλλήλων συνέχισε να παρεμποδίζει τις προσπάθειες κατά της εμπορίας ανθρώπων και οι αξιωματούχοι δεν εντόπιζαν με συνέπεια περιπτώσεις εμπορίας, ιδιαίτερα εργασιακής εμπορίας.

Η κυβέρνηση αύξησε τις προσπάθειες για την προστασία των θυμάτων. Η κυβέρνηση εντόπισε 631 θύματα το 2018 (455 το 2017), 401 από τα οποία το Υπουργείο Κοινωνικής Ανάπτυξης και Ανθρώπινης Ασφάλειας (MSDHS) ανέφερε ότι βοηθούσαν σε κυβερνητικά καταφύγια (360 το 2017). Αυτοί που εντοπίστηκαν και βοηθήθηκαν από το MSDHS περιελάμβαναν 152 Ταϊλανδά και 249 ξένα θύματα, 186 θύματα σεξουαλικής εμπορίας και 66 εργατικής εμπορίας. Δεν ήταν σαφές ποια μορφή εκμετάλλευσης αντιμετώπισαν τα υπόλοιπα 149 θύματα.

Το 2018, η κυβέρνηση χορήγησε 6.15 εκατομμύρια μπατ (190,110 δολάρια) σε θύματα εμπορίας από το ταμείο της για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, σε σύγκριση με 5.6 εκατομμύρια μπατ (173,110 δολάρια) το 2017. Η νομοθεσία της Ταϊλάνδης υποχρέωνε νομικά τους εισαγγελείς να υποβάλλουν αξιώσεις αποκατάστασης όταν ένα θύμα εξέφραζε την πρόθεση να υποβάλει απαίτηση. Ο Νόμος περί Ποινικής Δικονομίας για την Εμπορία Ανθρώπων επέτρεψε στους δικαστές να επιδικάζουν αποζημίωση ή αποζημίωση στα θύματα, συμπεριλαμβανομένης της απουσίας αιτήματος των θυμάτων για αυτά τα κεφάλαια.

Η κυβέρνηση αύξησε τις προσπάθειες για την πρόληψη της εμπορίας ανθρώπων. Ο Πρωθυπουργός επέβλεψε τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων μέσω της Επιτροπής Εποπτείας Πολιτικής για την Αντιμετώπιση της Εμπορίας Προσώπων και της Παράνομης, Λάντρης και Ανεξέλεγκτης Αλιείας (IUU). Το γραφείο του Πρωθυπουργού διόρισε δύο νέες ανώτερες συμβουλευτικές θέσεις για την επίβλεψη των δραστηριοτήτων της κυβέρνησης κατά της εμπορίας ανθρώπων και η κυβέρνηση συνέχισε να παρακολουθεί την πρόοδό της για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων μέσω συλλογής δεδομένων και ετήσιων εκθέσεων προς τον Πρωθυπουργό και το Υπουργικό Συμβούλιο.

Διεξήγαγε εκστρατείες μέσω εφημερίδων, τηλεόρασης, ραδιοφώνου, μέσων κοινωνικής δικτύωσης, διαφημιστικών πινακίδων και φυλλαδίων για την ευαισθητοποίηση του κοινού σε όλη τη χώρα. Το MSDHS και η MOL λειτουργούσαν τηλεφωνικές γραμμές με χειριστές που μιλούσαν άπταιστα 12 ξένες γλώσσες. Το 2018, οι τηλεφωνικές γραμμές της κυβέρνησης έλαβαν 161 κλήσεις σχετικά με πιθανές υποθέσεις εμπορίας ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 18 που αφορούσαν καταναγκαστική εργασία (172 κλήσεις το 2017 και 269 κλήσεις το 2016), με αποτέλεσμα τη δίωξη 63 υποθέσεων (73 υποθέσεις το 2017). Η κυβέρνηση απασχολούσε 84 γλωσσικούς συντονιστές (74 το 2017) και 69 διερμηνείς (74 το 2017) το 2018. Ωστόσο, οι ΜΚΟ ανέφεραν ότι το MSDHS δεν στελέχωσε με συνέπεια τις ανοιχτές γραμμές με διερμηνείς.

Οι έμποροι εργασίας εκμεταλλεύονται μετανάστες εργάτες στην εμπορική αλιεία και σε συναφείς βιομηχανίες, στη βιομηχανία πουλερικών, στη μεταποίηση, στη γεωργία, στην οικιακή εργασία και στην επαιτεία στο δρόμο. Οι διακινητές εκμεταλλεύονται ορισμένους μετανάστες στην εμπορία εργατικού δυναμικού συχνά μέσω εξαναγκασμού που βασίζεται σε χρέη και δόλιες υποσχέσεις για καλά αμειβόμενη εργασία. μεσίτες και άλλα γραφεία πρόσληψης επιβάλλουν υπερβολικές αμοιβές στους εργαζόμενους πριν φτάσουν στην Ταϊλάνδη.

Οι διακινητές υποβάλλουν τους Ταϊλανδούς υπηκόους σε καταναγκαστική εργασία και σεξουαλική διακίνηση στην Ταϊλάνδη και σε χώρες της Βόρειας Αμερικής, της Ευρώπης, της Αφρικής, της Ασίας και της Μέσης Ανατολής. Μέλη εθνοτικών μειονοτήτων, άτομα ορεινών περιοχών και ανιθαγενείς στην Ταϊλάνδη έχουν βιώσει περιπτώσεις κακοποίησης ενδεικτικές της εμπορίας ανθρώπων. Έμποροι εργασίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης εκμεταλλεύονται γυναίκες, άνδρες, LGBTI άτομα και παιδιά από την Ταϊλάνδη, άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας, τη Σρι Λάνκα, τη Ρωσία, το Ουζμπεκιστάν και ορισμένες αφρικανικές χώρες στην Ταϊλάνδη. Οι διακινητές χρησιμοποιούν την Ταϊλάνδη ως χώρα διέλευσης για θύματα από την Κίνα, τη Βόρεια Κορέα, το Βιετνάμ, το Μπαγκλαντές, την Ινδία και τη Βιρμανία, τα οποία διακινητές υπόκεινται σε σεξουαλική διακίνηση και καταναγκαστική εργασία σε χώρες όπως η Μαλαισία, η Ινδονησία, η Σιγκαπούρη, η Ρωσία, η Νότια Κορέα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Παιδιά από την Ταϊλάνδη, τη Βιρμανία, το Λάος και την Καμπότζη είναι θύματα σεξουαλικής εμπορίας σε οίκους ανοχής, αίθουσες μασάζ, μπαρ, σαλόνια καραόκε, ξενοδοχεία και ιδιωτικές κατοικίες.

Η διαφθορά συνεχίζει να υπονομεύει τις προσπάθειες κατά της εμπορίας ανθρώπων. Ορισμένοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι είναι άμεσα συνένοχοι σε εγκλήματα εμπορίας ανθρώπων, μεταξύ άλλων μέσω της αποδοχής δωροδοκιών ή δανείων από ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και οίκους ανοχής που εκμεταλλεύονται θύματα. Διεφθαρμένοι αξιωματούχοι μετανάστευσης διευκολύνουν την εμπορία ανθρώπων δεχόμενοι δωροδοκίες από μεσίτες και λαθρεμπόρους κατά μήκος των συνόρων της Ταϊλάνδης. Αξιόπιστες αναφορές δείχνουν ότι ορισμένοι διεφθαρμένοι αξιωματούχοι προστατεύουν οίκους ανοχής, άλλους χώρους εμπορικού σεξ και ιδιοκτήτες αλιευτικών σκαφών από επιδρομές και επιθεωρήσεις και συνεννοούνται με διακινητές. Ορισμένοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι επωφελούνται από δωροδοκίες και άμεση εμπλοκή σε εκβιασμό και εκμετάλλευση μεταναστών.

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉState.gov, κυβέρνηση των ΗΠΑ
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/