Σουηδός υπήκοος συνελήφθη στο Koh Chang με την κατηγορία της απάτης Bitcoin πολλών εκατομμυρίων δολαρίων

Koh Chang-

Η αστυνομία στην Ταϊλάνδη συνέλαβε έναν Σουηδό που καταζητείται σε σχέση με απάτη πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Roger Nils-Jonas Karlsson, 45 ετών, συνελήφθη στις 18 Ιουνίου σε διεύθυνση στο Koh Chang, όπου ζει με την Ταϊλανδή σύζυγό του για οκτώ χρόνια.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών που πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκαν για δόλιες δραστηριότητες.

Η αστυνομία της Ταϊλάνδης ενεργούσε βάσει πληροφοριών από τις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών μέσω της Ιντερπόλ, οι οποίες λένε ότι ο Karlsson εξαπάτησε περισσότερα από 3,500 θύματα αξίας άνω των 11 εκατομμυρίων δολαρίων. Κόκκινος συναγερμός της Interpol είχε εκδοθεί για τον Karlsson.

Το Manager Online ανέφερε ότι ο Karlsson είπε στους αξιωματικούς ότι δημιούργησε έναν νόμιμο ιστότοπο επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα, αλλά αναγκάστηκε να κλείσει τον ιστότοπο όταν η επιχείρησή του άρχισε να παρουσιάζει τεράστιες απώλειες.

Ωστόσο, σύμφωνα με έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ο Karlsson χρησιμοποίησε ιστότοπους για να κοινοποιήσει ψευδείς δηλώσεις στα θύματα σε ένα σχέδιο εξαπάτησης πιθανών επενδυτών.

Ένας ιστότοπος, www.easternmetalsecurities.com, φέρεται να ήταν εγγεγραμμένος σε ένα εικονικό πρόσωπο και διαφήμιζε μετοχές σε ένα προϊόν που ονομάζεται «Προχρηματοδοτούμενο Αναστρεφόμενο Συνταξιοδοτικό Πρόγραμμα» (PFRPP).

Ο Karlsson φέρεται να χρησιμοποίησε τον ιστότοπο για να προσκαλέσει πιθανούς επενδυτές να αγοράσουν μετοχές του σχεδίου για 98 $ ανά μετοχή σε αντάλλαγμα για μια ενδεχόμενη πληρωμή 1.15 κιλών χρυσού ανά μετοχή, παρόλο που στις 2 Ιανουαρίου 2019, 1.15 κιλά χρυσού άξιζε περισσότερο από $45,000.

Ο Karlsson φέρεται επίσης να ενημέρωσε τους επενδυτές ότι, στην απίθανη περίπτωση που δεν συνέβαινε η πληρωμή χρυσού, τους εγγυήθηκε το 97% του ποσού που επένδυσαν. Σύμφωνα με την καταγγελία, η κυβέρνηση δεν βρήκε στοιχεία για λογαριασμούς που κατείχε ο Karlsson που θα του επέτρεπαν να εξοφλήσει τους επενδυτές.

Αντίθετα, σύμφωνα με την καταγγελία, τα κεφάλαια που παρείχαν τα θύματα μεταφέρθηκαν στους προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς του Karlsson και τώρα φαίνεται να είναι δεσμευμένα στο Real estate στην Ταϊλάνδη.

Ο Karlsson κάλεσε επίσης τα θύματά του να κάνουν επενδύσεις χρησιμοποιώντας εικονικά νομίσματα, όπως το Bitcoin. Φέρεται ότι εξαπάτησε τουλάχιστον 3,575 θύματα άνω των 11 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Karlsson θα εκδοθεί τώρα πίσω στις ΗΠΑ όπου αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 40 ετών και πρόστιμα άνω των 750,000 δολαρίων.

Το πλήρες κείμενο της καταγγελίας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ μπορείτε να βρείτε εδώ:

https://www.justice.gov/opa/press-release/file/1175506/download?fbclid=IwAR0MB_lfkrZVupJy4–hmESPuP3TSpSpU-27CqdWmpgT-Us4XgUDOOfkFF8

ΠΗΓΉΔιευθυντής online, Justice.gov
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/