Οι νέοι νόμοι για το κάπνισμα της Ταϊλάνδης φτάνουν στις 20 Αυγούστου, θα κάνουν το κάπνισμα στο σπίτι σας παράνομο εάν βλάψει μέλη της οικογένειας

Ταϊλάνδη-

Αρχικά δημοσιεύθηκε στη Βασιλική Εφημερίδα στις 22 Μαΐου 2019, νέοι νόμοι κατά του καπνίσματος θα τεθούν σε ισχύ στη χώρα της Ταϊλάνδης στις 20 Αυγούστου 2019, οι οποίοι ουσιαστικά καθιστούν κακοποίηση στο σπίτι εάν καπνίζετε στο σπίτι σας και προκαλούν προβλήματα υγείας σε άλλες οικογένειες μέλη ή κατοίκους.

Τα παράπονα για τους καπνιστές θα μπορούν να υποβάλλονται σε Κέντρα Οικογένειας και Προστασίας που υπάρχουν σε κάθε μεγάλη επαρχία της χώρας. Η υπόθεση θα μεταφερθεί στη συνέχεια στο δικαστικό σύστημα σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Τμήματος Γυναικών και Οικογενειακών Υποθέσεων στην Ταϊλάνδη.

Στόχος του νέου νόμου σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή είναι να μειωθούν οι αρνητικές επιπτώσεις που σχετίζονται με το κάπνισμα για τα μέλη της οικογένειας, ιδίως τα μικρά παιδιά.

Οι επικριτές που δημοσιεύουν σε διάφορες πύλες κοινωνικής δικτύωσης πιστεύουν ότι ο νόμος θα είναι αδύνατο να εφαρμοστεί και θα είναι ανοιχτός σε πολλαπλά προβλήματα.

Δεν απαντήθηκε ξεκάθαρα εάν ο νόμος θα ισχύει για αλλοδαπούς, ωστόσο η αρχική αναθεώρηση του νόμου φαίνεται να δείχνει ότι θα ήταν.

Αυτό έρχεται μετά τη θέσπιση αρκετών νόμων για το κάπνισμα τον περασμένο χρόνο, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης του καπνίσματος σε έξι μεγάλα αεροδρόμια και της απαγόρευσης του καπνίσματος σε απόσταση πέντε μέτρων από δημόσιους χώρους, που περιλαμβάνουν μπαρ, ξενοδοχεία και εστιατόρια. Το κάπνισμα στις παραλίες έχει επίσης απαγορευτεί για πάνω από ένα χρόνο.

Οι επικριτές των προηγούμενων νόμων που ψηφίστηκαν λένε ότι η επιβολή αυτών των νόμων, ειδικά του νόμου των πέντε μέτρων, ήταν πολύ χαμηλή και πιστεύουν ότι το ίδιο ζήτημα θα συμβεί με το κάπνισμα στο σπίτι. Ορισμένοι κριτικοί αμφισβήτησαν επίσης το απόρρητο του να κάνουν αυτό που ήθελαν στο σπίτι τους.

Πηγαίο υλικό: Royal Gazette και Thai Visa, επανεγγραφή και επεξεργασία από το προσωπικό μας.

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉThai Visa, Royal Gazette
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/