Η νούμερο ένα ομάδα των ΗΠΑ που θα παίξει την 34η Ταϊλάνδη στους πρώτους αγώνες της στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Γυναικών

Εθνική Ταϊλάνδης

ΡΕΪΜΣ, Γαλλία — Το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών έχει ξεκινήσει καλά, αλλά οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι υπερασπιστές των πρωταθλητών, βρίσκονται σε αναμονή.

Η εθνική ομάδα των ΗΠΑ δεν παίζει παρά αργά το βράδυ της Τρίτης εναντίον της Ταϊλάνδης στην τελευταία έναρξη της φάσης των ομίλων για το γήπεδο που παίζει στη Γαλλία, έτσι ο Αμερικανός έχει υποβιβαστεί στους θεατές τις πρώτες ημέρες.

«Είναι διασκεδαστικό για εμάς να παρακολουθούμε τους αγώνες, να νιώθουμε αυτόν τον ενθουσιασμό, να νιώθουμε αυτήν την ενέργεια και ταυτόχρονα να μένουμε ένα βήμα μακριά από αυτό και να μένουμε πραγματικά συγκεντρωμένοι και συγκεντρωμένοι σε αυτό που κάνουμε», δήλωσε ο επιθετικός Christen Press.

Οι Αμερικανοί είναι σίγουρα συγκεντρωμένοι.

Η ομάδα πέρασε 10 ημέρες εγκλωβισμένη στις προπονητικές εγκαταστάσεις της Τότεναμ στο Βόρειο Λονδίνο πριν φτάσει στη Ρεμς, μια πόλη περίπου 90 μίλια βορειοανατολικά του Παρισιού που είναι η πρώτη στάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Τύπος χαρακτήρισε την Τότεναμ μια όαση που επέτρεψε στην ομάδα να προσγειωθεί πριν από το τουρνουά διάρκειας ενός μήνα σε όλη τη Γαλλία, επιδιώκοντας το μεγαλύτερο έπαθλο του ποδοσφαίρου.

«Περιμένεις χρόνια για να φτάσεις εδώ, και αυτό είναι ένα ταξίδι, και μετά φτάνεις εδώ και είναι ένα εντελώς άλλο ταξίδι», είπε.

Οι Αμερικανοί παρακολούθησαν από τη Ρεμς καθώς η οικοδέσποινα Γαλλία κέρδισε τη Νότια Κορέα με 4-0 στο Παρίσι πριν από ένα πλήθος που ξεπούλησε για να ανοίξει το τουρνουά το βράδυ της Παρασκευής.

Η Lindsey Horan, η οποία κάνει την πρώτη της εμφάνιση στο Παγκόσμιο Κύπελλο για την εθνική ομάδα, έπαιξε επαγγελματικά στη Γαλλία για την Παρί Σεν Ζερμέν, αφού παρέλειψε το κολέγιο για να γίνει επαγγελματίας. Τώρα παίζει για το Portland Thorns της National Women's Soccer League.

«Ο αριθμός των οπαδών που είχαν και ο αριθμός των ανθρώπων που παρακολουθούσαν σε όλο τον κόσμο ήταν απλά εκπληκτικός για τη Γαλλία και για το γυναικείο ποδόσφαιρο γενικότερα», είπε σχετικά με το γκαλά στο γήπεδο της PSG, Parc des Princes. «Πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι για το οποίο όλοι πρέπει πραγματικά να είμαστε περήφανοι».

Οι γυναίκες των ΗΠΑ έχουν κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο τρεις φορές, συμπεριλαμβανομένου του 2015 όταν νίκησαν την Ιαπωνία με 5-2 στον Καναδά. Διεκδίκησαν επίσης το τρόπαιο πριν από 20 χρόνια εντός έδρας, καταρρίπτοντας την Κίνα στα πέναλτι μετά από μια ισοπαλία χωρίς σκορ στο Rose Bowl.

Η ομάδα είναι επικεντρωμένη στη νίκη και πάλι στη Γαλλία, ενώ εντός έδρας αναζητά μια διαφορετική νίκη. Γνωστοί για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της ισότητας των γυναικών, οι παίκτριες υπέβαλαν συλλογικά μήνυση ισχυριζόμενης διάκρισης από την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου των ΗΠΑ και ζητούν ίση αμοιβή με εκείνη της εθνικής ομάδας ανδρών.

Η Μέγκαν Ραπίνο λέει ότι η ομάδα είναι «μακριά» όταν πρόκειται για την αγωγή για τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μετά τον αγώνα της Τρίτης με την Ταϊλάνδη, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα κατευθυνθούν στο Παρίσι για έναν Κυριακάτικο αγώνα με τη Χιλή, η οποία κάνει την πρώτη της εμφάνιση στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι Αμερικανοί θα αντιμετωπίσουν τη Νέμεσις Σουηδία στον τελευταίο αγώνα της φάσης των ομίλων στη Ρεν.

Είναι η έκτη φορά που οι Ηνωμένες Πολιτείες προσγειώνονται στον ίδιο όμιλο του Μουντιάλ με τη Σουηδία. Οι Αμερικανοί αποκλείστηκαν από τους Ολυμπιακούς της Βραζιλίας από τους Σουηδούς στα προημιτελικά. Στη συνέχεια, η αμερικανίδα τερματοφύλακας Χόουπ Σόλο τους αποκάλεσε «δειλούς» για ανεφοδιασμό στην άμυνα και αποβλήθηκε από την ομάδα αμέσως μετά.

Λόγω της καθυστερημένης εκκίνησης στη Γαλλία, υπάρχει η πιθανότητα οι Ηνωμένες Πολιτείες να παίξουν το πιο συμπαγές πρόγραμμα του γηπέδου, αν πάνε πολύ στον γύρο νοκ άουτ, κάτι που φαίνεται πιθανό.

Η προπονήτρια Τζιλ Έλις είπε ότι ένιωθε ότι η ομάδα ήταν σε καλό ρυθμό προπόνησης και το πρόγραμμα το συμπληρώνει. Επιπλέον, το Παγκόσμιο Κύπελλο παρουσιάζει πάντα διαφορετικές προκλήσεις για διαφορετικές ομάδες, όπως όλες οι πτήσεις για να διασχίσουν τον Καναδά το 2015.

«Νομίζω ότι το ταξίδι μας στη φάση των ομίλων είναι πολύ διαχειρίσιμο, είναι καλό», είπε. «Ακούστε, το θέμα είναι να έχουμε αυτούς τους παίκτες υγιείς και με καλή νοοτροπία. Νομίζω ότι αυτό είναι κρίσιμο. Για να είμαι ειλικρινής μαζί σου, δεν σε πιάνει ποιος έχει πόσες μέρες ξεκούρασης, γιατί έτσι είναι».

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉAnne M. petersen, Khaosod
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/