Η Ταϊλάνδη μπορεί να επωφεληθεί από τον εμπορικό πόλεμο Κίνας-ΗΠΑ, καθώς περισσότεροι Κινέζοι τουρίστες ενδέχεται να έρθουν στην Ταϊλάνδη

Business Times-

Η Ταϊλάνδη έχει καλές πιθανότητες να επωφεληθεί από τον συνεχιζόμενο εμπορικό πόλεμο Κίνας-ΗΠΑ, είπαν οι αναλυτές, καθώς οι Κινέζοι τουρίστες επιλέγουν ταξίδια πιο κοντά στο σπίτι τους αντί να κάνουν κράτηση για ταξίδια στη Δύση.

Σύμφωνα με την Bangkok Post, η Τουριστική Αρχή της Ταϊλάνδης (TAT) παρακολουθεί στενά εάν το Πεκίνο θα κινηθεί για να εμποδίσει τους Κινέζους τουρίστες να κάνουν ταξίδια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εάν συμβεί αυτό, ο τουριστικός τομέας της Ταϊλάνδης θα κάνει μια κίνηση.

Η Ταϊλάνδη επωφελείται ήδη από τις προσπάθειες προώθησης των πρακτορείων TAT σε πέντε κινεζικές πόλεις, συγκεκριμένα το Kunming, τη Σαγκάη, το Chengdu, το Guangzhou και το Πεκίνο. Αναμένεται ότι τα γραφεία της TAT σε αυτές τις πόλεις θα προωθήσουν περαιτέρω τα τουριστικά σημεία της Ταϊλάνδης σε αυτήν την κρίσιμη εποχή όπου τόσο η Κίνα όσο και οι ΗΠΑ αρνούνται να υποχωρήσουν.

Ο κυβερνήτης του TAT Yuthasak Supasorn σημείωσε ότι τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τα αναφερόμενα υποκαταστήματα TAT υποδηλώνουν ότι οι εμπορικές διαφορές με τον Λευκό Οίκο έχουν εμποδίσει τους Κινέζους ταξιδιώτες να προγραμματίσουν ταξίδια εκτός Ασίας.

«Αυτοί οι παράγοντες μπορεί να επιβραδύνουν τη λήψη αποφάσεων για ταξίδια στο εξωτερικό και τις τουριστικές δαπάνες», επεσήμανε ο Yuthasak. Ο απώτερος στόχος είναι να προσελκύσει επισκέπτες από την Κίνα για να συμμετάσχουν σε τουριστικές εκδηλώσεις στην Ταϊλάνδη για την ενίσχυση του τουριστικού τομέα στο σύνολό του.

Ο Yuthasak εξήγησε περαιτέρω ότι δεν είναι μόνο η Ταϊλάνδη που θα μπορούσε να ωφεληθεί από τον επακόλουθο εμπορικό πόλεμο Κίνας-ΗΠΑ. Άλλες χώρες στην Ασία μπορεί επίσης να εργάζονται για να δημιουργήσουν τα τουριστικά πακέτα τους για τους Κινέζους λάτρεις των ταξιδιών. Ο διοικητής του ΤΑΤ είπε ότι ο ανταγωνισμός μπορεί να είναι σκληρός.

Παρά τον πιθανό ανταγωνισμό από άλλους Ασιάτες αντιπάλους, η Ταϊλάνδη εξακολουθεί να είναι μια βιώσιμη επιλογή για πολλούς Κινέζους ταξιδιώτες. Το 2018, περίπου 10.5 εκατομμύρια επισκέφθηκαν την Ταϊλάνδη και οι αναλυτές του κλάδου αναμένουν ότι οι αριθμοί θα αυξηθούν περαιτέρω φέτος, ειδικά εάν ο εμπορικός πόλεμος δεν καταλήξει.

Την περασμένη εβδομάδα, η TAT άρχισε ήδη να εργάζεται για την οικοδόμηση της τουριστικής της βιομηχανίας επιτρέποντας μια συνεργασία μεταξύ του The Mall Group και της Siam Commercial Bank (SCB) για την αποκάλυψη μιας προπληρωμένης τουριστικής κάρτας Visa.

Στο πλαίσιο της κοινής επιχείρησης, οι διεθνείς τουρίστες οι πρώτοι 1,000 τουρίστες που θα υποβάλουν αιτήσεις για την κάρτα θα ανταμειφθούν με κουπόνια αξίας 500 μπατ, ανέφερε η Travel Daily Media.

Τα κουπόνια μπορούν να χρησιμοποιηθούν από την 1η Ιουνίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019, για αγορές σε πολυκαταστήματα στο πλαίσιο του The Mall Group. Ο αναπληρωτής κυβερνήτης του TAT Siripakorn Cheawsamoot δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης υποστηρίζει τον τομέα πληρωμών στις προσπάθειές του να βοηθήσει στην τόνωση του τουρισμού στη χώρα.
Αναλυτές του κλάδου πιστεύουν ότι η νέα κάρτα βίζας για το εξωτερικό θα βοηθήσει στον στόχο της Ταϊλάνδης να προσελκύσει περισσότερους Κινέζους τουρίστες για να επισκεφτούν μερικούς από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της χώρας, όπως το Μεγάλο Παλάτι της Μπανγκόκ, το Wat Chedi Luang του Τσιάνγκ Μάι και την παραλία Patong του Πουκέτ.

Η Κίνα δεν έχει ακόμη ανακοινώσει εάν θα απαγορεύσει στους κατοίκους της να ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως έκανε όταν είχε εντάσεις με την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉΕπιχειρηματικές ώρες
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/