Τα λύματα που καταγράφηκαν να ρέουν στη θάλασσα στο Na Jomtien προκαλούν προσωρινή απαγόρευση κολύμβησης, επείγουσες συναντήσεις

Πηγή αγαπάμε Pattaya FB

Na Jomtien

Η μονοήμερη απαγόρευση κολύμβησης στη θάλασσα στα ανοιχτά του διάσημου θερέτρου Πατάγια της Ταϊλάνδης άρθηκε αφού η κατάσταση του θαλασσινού νερού επανήλθε στο κανονικό χωρίς μαύρους και δύσοσμους ρύπους.

Ωστόσο, τα άτομα με αλλεργίες προειδοποιούνται να μην κολυμπούν στη θάλασσα, ειδικά στην περιοχή Na Jomtien όπου το πρόβλημα της ρύπανσης ήταν στο πιο ακραίο του.

Ο επικεφαλής της περιφέρειας Sattahip κ. Anucha Inthasorn και οι αξιωματούχοι πήραν χθες δείγματα από τη θάλασσα στην παραλία Na Chom Thian για εργαστηριακές δοκιμές καθώς οι τοπικοί δημοτικοί υπάλληλοι στριμώχνονταν σε συναντήσεις με τις αρμόδιες υπηρεσίες για να αποτρέψουν την επανάληψη του προβλήματος της ρύπανσης.

Το θέμα ξεκίνησε νωρίτερα αυτό το Σαββατοκύριακο όταν μια δημοφιλής Ταϊλανδέζικη σελίδα FB, η Welovepattaya, κινηματογράφησε και δημοσίευσε τα λύματα που ρέουν στη θάλασσα στο Na Jomtien στην παραλία.

Το viral κλιπ ώθησε τις αρχές να βρουν την αιτία του περιστατικού, που είχε μολύνει μια δημοφιλή τουριστική παραλία και θάλασσα.

Ένας αρχηγός του χωριού, που ζει κοντά στην πύλη της σήραγγας στο Na Jom Thian Soi 8, είπε στο Nation TV ότι έως και το 90 τοις εκατό της απόρριψης προέρχεται από λύματα από οικιακή χρήση, εστιατόρια και ξενοδοχεία στο δήμο. Εάν δεν υπάρχει νερό για να αραιώσει τα απόβλητα, η σήραγγα πνίγεται από σκουπίδια – τα οποία ξεπλένονται από έντονες βροχοπτώσεις όπως νωρίτερα αυτό το Σαββατοκύριακο.

Τα λύματα της σήραγγας δεν έχουν την κατάλληλη επεξεργασία πριν από την απόρριψή τους στη θάλασσα, είπε.

Ο Πραλόνγκ Νταμρονγκτάι, ο επικεφαλής του Τμήματος Ελέγχου Ρύπανσης, είπε ότι το περιστατικό ήταν ευθύνη των τοπικών οργανισμών και το πρόβλημα οφείλεται εν μέρει στην έλλειψη συστήματος επεξεργασίας λυμάτων.

Πρότεινε στον δήμο Pattaya να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ το τμήμα έστειλε τους υπαλλήλους του να επιθεωρήσουν τα λύματα στο Na Jom Thian για να εντοπίσουν τις πηγές τους.

Η συνοικία Sattahip έχει επίσης συλλέξει δείγματα από τη σήραγγα στο Soi 8 καθώς και από τη θάλασσα μπροστά της για περαιτέρω ελέγχους της ποιότητας του νερού.

Πηγή: We Love Pattaya FB Page, The Nation,

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉΑγαπάμε την Πατάγια
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/