Ελέφαντες παρελαύνουν κοντά στο Μεγάλο Παλάτι για να τιμήσουν την Αυτού Βασιλική Μεγαλειότητα τον Βασιλιά

Οι ελέφαντες παρελαύνουν έξω από το Μεγάλο Παλάτι προς τιμήν του βασιλιά της Ταϊλάνδης Maha Vajiralongkorn μετά την τελετή στέψης του στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, Τρίτη 7 Μαΐου 2019. (AP Photo/Rapeephat Sitichailapa)

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (Reuters) – Δέκα ελέφαντες βαμμένοι λευκοί πραγματοποίησαν πορεία την Τρίτη κοντά στο Μεγάλο Παλάτι της Μπανγκόκ για να τιμήσουν τον πρόσφατα στέφθηκε βασιλιά της Ταϊλάνδης Μάχα Βατζιραλόνγκορν, μια ημέρα μετά τη λήξη των τελετών για τη στέψη του.

Πολλοί από το πλήθος των ενθουσιωδών θεατών κρατούσαν πορτρέτα του βασιλιά.

«Είμαι χαρούμενος γιατί δεν το έχω ξαναδεί στα 70 μου χρόνια», είπε ο οδηγός ταξί μοτοσικλέτας Boonsueb Unnimit.

Οι ελέφαντες έχουν ιδιαίτερη σημασία στην ιστορία και τον πολιτισμό της Ταϊλάνδης.

«Ο ελέφαντας είναι σύμβολο του μονάρχη, σύμβολο μαχών, καθώς και σύμβολο ειρήνης και γαλήνης», είπε ο 61χρονος κάτοικος της Μπανγκόκ, Παναράτ Παντσούερ.

Κανένας ελέφαντας δεν συμμετείχε στις επίσημες τελετές στέψης, αν και ο βασιλιάς πρόκειται να χαριστεί ένας λευκός ελέφαντας, ένα δώρο που θεωρείται ιδιαίτερα ευοίωνο, κάποια στιγμή αργότερα.

Οι τριήμερες τελετές ξεκίνησαν το Σάββατο, μετά από μια μακρά περίοδο επίσημου πένθους για τον σεβαστό πατέρα του βασιλιά, ο οποίος πέθανε τον Οκτώβριο του 2016 έχοντας βασίλει για 70 χρόνια.

Ο Laithongrien Meepan, ο ιδιοκτήτης του Ayutthaya's Elephant Kraal and Village, δήλωσε ικανοποιημένος που οι ελέφαντες κατάφεραν να παραμείνουν ήρεμοι την Τρίτη παρά το πολύβουο πλήθος και τη ζέστη.

«Είμαστε εδώ γεμάτοι ευτυχία και συγκλονισμένοι», είπε.

Ένα μη τοξικό χρώμα με βάση το νερό αναμεμειγμένο με σκόνη χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργήσει την εμφάνιση ενός λευκού ελέφαντα χωρίς να βλάψει τα ζώα, είπε το κέντρο Kraal.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/