Η Ταϊλάνδη στέφει επίσημα τον νέο της βασιλιά Rama X

Η Ταϊλάνδη έστεψε τον νέο της βασιλιά Maha Vajiralongkorn, σηματοδοτώντας την πρώτη ανάληψη ενός νέου μονάρχη εδώ και επτά δεκαετίες.

Σε μια περίτεχνη τελετή το Σάββατο, η οποία συνδύαζε αρχαίες βουδιστικές και ινδουιστικές τελετουργίες Βραχμάνων, ο Βατζιραλόνγκορν περιλούστηκε με αγιασμό από τις πιο σεβαστές θρησκευτικές, πολιτικές και βασιλικές προσωπικότητες στην Ταϊλάνδη πριν τοποθετηθεί το βασιλικό στέμμα στο κεφάλι του και έλαβε το άκρως συμβολικό εννέα- κλιμακωτή ομπρέλα, που τον αποδίδει ως βασιλιά Rama X της Ταϊλάνδης.

Η στέψη έρχεται περισσότερο από δύο χρόνια αφότου ο Βατζιραλόνγκκορν ανέβηκε στο θρόνο μετά το θάνατο του πατέρα του, του πολύ αγαπημένου βασιλιά Μπουμιμπόλ.
Εκδίδοντας την πρώτη του εντολή, ο Vajiralongkorn ορκίστηκε να «κυβερνά το βασίλειο ακολουθώντας την καθοδήγηση των προηγούμενων μοναρχών και να κυβερνά με δικαιοσύνη προς όφελος όλων των ανθρώπων για την αιωνιότητα».

Ενώ η Ταϊλάνδη είναι συνταγματική μοναρχία από το 1932, ο βασιλιάς κατέχει τεράστια δύναμη και επιρροή στην Ταϊλάνδη και θεωρείται ο πνευματικός προστάτης του λαού. Προστατεύεται επίσης από κάθε κριτική από μερικούς από τους πιο αυστηρούς lese majeste νόμους στον κόσμο.
Η τελετή στέψης είναι εξαιρετικά σημαντική στην Ταϊλάνδη γιατί μόνο όταν ο βασιλιάς λάβει την ιερή πλύση και το χρίσμα αφιερώνεται πλήρως ως Devaraja, ή «θεός-βασιλιάς» και μπορεί να πάρει τον τίτλο του ως υποστηρικτής του Βουδισμού.

Η τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο Μεγάλο Παλάτι της Μπανγκόκ, βασιζόταν κυρίως στο νερό και ξεκίνησε με το τελετουργικό της πλύσης, γνωστό ως Song Muratha Bhisek ή βασιλική κάθαρση, όπου ο βασιλιάς ευλογήθηκε με αγιασμό από πέντε ποτάμια και τέσσερις λίμνες στην Ταϊλάνδη. . Ντυμένος με μια απλή λευκή ρόμπα και άσπρες παντόφλες, ο Vajiralongkorn έλαβε αγιασμένο νερό που χύθηκε στην πλάτη του, το οποίο είχε συλλεχθεί από πέντε ποτάμια και τέσσερις λίμνες σε όλη την Ταϊλάνδη. Στη συνέχεια χύθηκε αγιασμός στα χέρια του από 22 διαφορετικά αγγεία, όλα ανήκαν στους προηγούμενους εννέα βασιλιάδες της δυναστείας Τσάκρι, καθώς και από κοχύλια από κόγχες, τα οποία θεωρούνται ιερά.

Επιστρέφοντας ντυμένος με χρυσά άμφια, άρχισε η τελετή του χρίσματος, όπου ο βασιλιάς κάθισε σε έναν οκταγωνικό θρόνο και έλαβε νερό στα χέρια του από οκτώ φιγούρες, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης Prayut Chan-ocha, του αρχιδικαστή του ανώτατου δικαστηρίου και του αρχιβραχμάνου. Τότε ήταν που ο Vajiralongkorn έλαβε, και κάθισε από κάτω, μια λευκή ομπρέλα εννέα επιπέδων, η οποία σηματοδότησε επίσημα την άνοδό του στο θρόνο.

Ως μέρος ενός νεότερου τελετουργικού της στέψης, το οποίο εισήχθη από τον βασιλιά Rama IV, ο οποίος κυβέρνησε από το 1851 για να ακολουθήσει τις δυτικές παραδόσεις, τοποθετήθηκε στο κεφάλι του Vajiralongkorn ένα χρυσό στέμμα βάρους άνω των 7 κιλών.

Παρούσα στην τελετή, ντυμένη στα σκούρα ροζ, ήταν η νέα σύζυγος του βασιλιά, Suthida Tidjai, την οποία παντρεύτηκε πριν από τρεις ημέρες σε μια τελετή έκπληξη για να την ονομάσει βασίλισσα της Ταϊλάνδης στη στέψη. Αφού ο Vajiralongkorn έλαβε το στέμμα, η νέα του νύφη γονάτισε μπροστά του και την έχρισε επίσημα ως βασίλισσα Suthida.

Οι τελετουργίες της πλύσης και του χρίσματος σηματοδοτούσαν την έναρξη τριήμερων εορτασμών και τελετουργιών που σηματοδοτούσαν τη στέψη του νέου βασιλιά. Την Κυριακή θα οδηγήσει μια πομπή μέσω της Μπανγκόκ και θα επισκεφθεί μερικούς από τους πιο ιερούς ναούς της πρωτεύουσας, με εκατοντάδες χιλιάδες να αναμένεται να πλαισιώσουν τους δρόμους. Τη Δευτέρα θα χαιρετήσει τον κόσμο από το μπαλκόνι του Μεγάλου Παλατιού.

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉReuters, Guardian, Associated Media
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/