Η Ταϊλάνδη θα επιβάλει αυστηρό νόμο για τους ζητιάνους με σημαντικά πρόστιμα και φυλάκιση για τους παραβάτες

Ταϊλάνδη-

Οι ναοί σε όλη τη χώρα καλούνται να αποθαρρύνουν τους επισκέπτες από το να δίνουν χρήματα σε ζητιάνους καθώς είναι παράνομο, σύμφωνα με την τελευταία έκδοση του νόμου για τον έλεγχο ζητιάνων που δημοσιεύθηκε στη Βασιλική Εφημερίδα τη Δευτέρα και θα τεθεί σε ισχύ εντός 90 ημερών. Ο νόμος, ο οποίος υπάρχει εδώ και λίγο καιρό, αλλά τώρα θα εφαρμοστεί σε μεγάλο βαθμό, αντιτίθεται στη νομοθεσία της Ταϊλάνδης να ζητιανεύουμε χρήματα με σημαντικά πρόστιμα και φυλάκιση για όσους το κάνουν.

Ο στρατηγός Anantaporn Kanjanarat, επικεφαλής του Υπουργείου Κοινωνικής Ανάπτυξης και Ανθρώπινης Ασφάλειας (MSDHS), δήλωσε ότι η υπηρεσία του θα συντονιστεί με το Εθνικό Γραφείο του Βουδισμού για να ζητήσει τη συνεργασία από διάφορους ναούς για την εκπαίδευση του κοινού σχετικά με τους κατάλληλους τρόπους αξιοποίησης και να τους εμποδίσει να δίνουν μετρητά σε ζητιάνους καθώς είναι παράνομο.

«Εάν οι άνθρωποι επιθυμούν να βοηθήσουν τους ζητιάνους, μπορούν να κάνουν δωρεές στα έργα MSDHS για επαγγελματική προώθηση των επαιτών», είπε.

Καθώς οι ναοί είναι τοποθεσίες λατρείας και αξιοκρατίας, πολλοί ζητιάνοι περιφέρονται γύρω από ναούς και άλλα αξιοθέατα υψηλής επισκεψιμότητας, για να ζητήσουν χρήματα από τους επισκέπτες.

Ο υπουργός είπε ότι αυτοκόλλητα που προειδοποιούν κατά της παράδοσης μετρητών σε ζητιάνους στα Αγγλικά, Κινέζικα, Ιαπωνικά, Κορεάτικα, Καμποτζιανά και Μιανμάρ θα τοποθετηθούν σύντομα σε τουριστικά αξιοθέατα, αεροδρόμια και κρατικά γραφεία.

Σε μια πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου ζητιάνων στα κεντρικά γραφεία του MSDHS στην Μπανγκόκ ενημερώθηκε ότι 237 επαίτες (συμπεριλαμβανομένων 156 Ταϊλανδών και 81 αλλοδαπών μεταναστών) εντοπίστηκαν από τον Οκτώβριο του 2018 έως τον Μάρτιο του 2019 και συνολικά 4,361 καλλιτέχνες του δρόμου είχαν εγγραφεί στην αρχή για πρόσβαση σε δημόσιο χώρο, με μόνο 300 διαθέσιμες τοποθεσίες.

Στη συνάντηση αποφασίστηκε επίσης η επιβολή ολισθαίνουσας κλίμακας προστίμων στους ζητιάνους. Όσοι συλλαμβάνονται για πανεπεξεργασία για πρώτη φορά θα τιμωρούνται με πρόστιμο 500 Bt, τη δεύτερη φορά 2,000 Bt, την τρίτη φορά 5,000 Bt και την τέταρτη φορά και πάνω από 10,000 Bt.

Τέτοια πρόστιμα ήταν σύμφωνα με την τελευταία έκδοση του νόμου για τον έλεγχο ζητιάνων, η οποία απαγορεύει στους ανθρώπους να είναι επαίτες ή αντιμετωπίζουν μέγιστη ποινή φυλάκισης ενός μήνα ή/και μέγιστο πρόστιμο 10,000 Bt.

Ο νέος νόμος απαιτούσε από τους ζητιάνους να εισέλθουν στα κέντρα ανάπτυξης και προστασίας της ποιότητας ζωής ή να σταματήσουν την ενασχόληση. Μόλις γίνουν δεκτοί σε τέτοια κέντρα, δεν θα τους επιτρέπεται να εγκαταλείψουν τα κέντρα χωρίς άδεια ή θα αντιμετωπίζουν μέγιστη ποινή φυλάκισης ενός μήνα ή/και μέγιστο πρόστιμο 10,000 Bt.

Όσοι βοηθούν ή υποστηρίζουν την πανεξιουργία ζητιάνων θα αντιμετωπίσουν μέγιστη ποινή φυλάκισης δύο ετών ή/και μέγιστο πρόστιμο 20,000 Bt, ενώ όσοι αποκομίζουν οφέλη από ζητιάνους προσλαμβάνοντας, ζητώντας, υποκινώντας και υποκινώντας την παρενόχληση θα αντιμετωπίσουν μέγιστη φυλάκιση τριών ετών προθεσμία και/ή μέγιστο πρόστιμο 30,000 Bt.

Πηγή: The Nation

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉΤο Έθνος
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/