Η Ταϊλάνδη υφίσταται σπάνια απώλεια στις αφίξεις τουριστών για τον μήνα Μάρτιο, με μείωση και των δαπανών

Σημαία της Ταϊλάνδης σε συνδυασμό με τη σημαία της Κίνας

Bloomberg-

Η Ταϊλάνδη υπέστη μια σπάνια συνδυασμένη πτώση στις αφίξεις τουριστών και στις δαπάνες τον Μάρτιο, σηματοδοτώντας ένα δύσκολο πρώτο τρίμηνο για τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Ο αριθμός των επισκεπτών μειώθηκε κατά 0.7% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, στα 3.5 εκατομμύρια, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία την Παρασκευή και στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το Bloomberg. Οι εισπράξεις από τον ξένο τουρισμό υποχώρησαν 1.3% στα 184.5 δισεκατομμύρια μπατ (5.8 δισεκατομμύρια δολάρια).

Ο τουρισμός είναι κρίσιμος για την Ταϊλάνδη και σε ορισμένα μέτρα αντιπροσωπεύει το ένα πέμπτο της οικονομίας, ωθώντας τη στρατιωτική κυβέρνηση να λάβει μέτρα όπως η άρση των τελών βίζας για να προσελκύσει ταξιδιώτες. Η κακή έκθεση ακολουθεί τα στοιχεία νωρίτερα αυτή την εβδομάδα που δείχνουν μια χειρότερη από την αναμενόμενη πτώση των εξαγωγών, μια άλλη οικονομική κινητήρια δύναμη.

«Εάν οι αφίξεις και οι εισπράξεις του τουρισμού συνεχίσουν να μειώνονται, θα μπορούσε να αποτελέσει πρόσθετο κίνδυνο για την οικονομία, επειδή ο κλάδος είναι ένας από τους κύριους μοχλούς», δήλωσε ο Duangrat Prajaksilpthai, οικονομολόγος στην TMB Bank Pcl στην Μπανγκόκ. «Οι αριθμοί συνήθως κυμαίνονται και θα μπορούσαν να αναπηδήσουν, οπότε πρέπει να περιμένουμε και να δούμε».

Το πολιτικό αδιέξοδο μετά τις ακατάστατες γενικές εκλογές τον Μάρτιο, τις πρώτες μετά το πραξικόπημα του 2014, επιβαρύνει επίσης το συναίσθημα.

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Οικονομικών Apisak Tantivorawong είπε ότι η οικονομική ανάπτυξη μπορεί να επιβραδυνθεί στο χαμηλό 3% το πρώτο και το δεύτερο τρίμηνο και ότι οι αξιωματούχοι σκέφτονται μέτρα για να εισφέρουν κίνητρο 20 δισεκατομμυρίων μπατ.

Οι Κινέζοι παραθεριστές έχουν οδηγήσει σε μια πολυετή άνθηση, αλλά οι αριθμοί αφίξεων μειώνονται για δύο συνεχόμενους μήνες. Τα στοιχεία έδειξαν επίσης μια σημαντική αύξηση 35 τοις εκατό στους επισκέπτες από την Ινδία.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/