Ο εθελοντής της αστυνομίας της Pattaya που τραυμάτισε μικρό παιδί στο αστυνομικό σημείο ελέγχου που κατηγορείται για επίθεση, μπορεί να αναβαθμιστεί σε απόπειρα φόνου

Πατάγια-

Η αστυνομία αναγνώρισε χθες τον εν λόγω εθελοντή ως τον Jakkapop Boonrod και τον κάλεσε στις 2:XNUMX για να δώσει την άποψή του για την ιστορία και μια συνέντευξη Τύπου, αλλά δεν εμφανίστηκε. Αναφέραμε ότι ο κ. Boonrod, ο οποίος έχει πλέον ταυτοποιηθεί πλήρως, επρόκειτο να παραδώσει μια συνέντευξη για να πει τη δική του πλευρά της ιστορίας, αλλά παρέλειψε τη συνέντευξη.

Ο αναπληρωτής επιθεωρητής της Νονγκ Πρου, Πολ Αντισυνταγματάρχης Κριτ Μασούκ, είπε ότι είχε επισκεφθεί το νοσοκομείο για να ελέγξει την κατάσταση του αγοριού νωρίτερα την ίδια μέρα.

Είπε ότι η αξονική τομογραφία του αγοριού τον απάλλαξε από εγκεφαλική βλάβη, αλλά οι γιατροί του συμβούλεψαν να ξεκουραστεί μέχρι να αναρρώσει πλήρως.

Είπε ότι είχε διαβεβαιώσει την οικογένεια ότι η αστυνομία θα καλύψει όλα τα ιατρικά τους έξοδα και θα διασφαλίσει ότι η δικαιοσύνη θα επικρατήσει.

Ο Krit αποκάλυψε ότι ο Jakkapop είχε αρχικά κατηγορηθεί για επίθεση - αλλά θα μπορούσε να αναβαθμιστεί σε πιο σοβαρή κατηγορία εάν οι έρευνες της αστυνομίας έδειχναν ότι αυτό ήταν δικαιολογημένο.

Η αστυνομία είπε ότι ο Jakkapop, ο οποίος είχε υπηρετήσει ως εθελοντής της αστυνομίας για σχεδόν 10 χρόνια, ήταν λυπημένος για αυτό που είχε συμβεί, αλλά επέμενε ότι δεν είχε χτυπήσει το μικρό παιδί με ρόπαλο, όπως ισχυρίστηκε η οικογένεια, αλλά απλώς χρησιμοποίησε ένα μακρύ κομμάτι ξύλο να τους κλείσουν τον δρόμο.

Ωστόσο, είπε ότι ο πατέρας του μικρού βρέφους οδηγούσε γρήγορα και έστριψε για να αποφύγει να χτυπήσει το ξύλο, οπότε το τράβηξε γρήγορα, με αποτέλεσμα να χτυπήσει το κεφάλι του μικρού παιδιού. Υποστηρίζει ότι ήταν ατύχημα. Η οικογένεια δηλώνει ότι ήταν σκόπιμα, αν και παραδέχτηκε ότι μπορεί να είχε στόχο τον πατέρα.

Η αστυνομία έχει ήδη αναστείλει τον Jakkapop από τα καθήκοντά του και ενδέχεται να του απαγορεύσει από οποιαδήποτε περαιτέρω εθελοντική εργασία της αστυνομίας στο μέλλον.

Εν τω μεταξύ, ο Ταϊλανδός δικηγόρος Decha Kittiwittayanan – ο οποίος είναι διάσημος για τη σελίδα του στο Facebook που ονομάζεται «Thanai Klaitook» (μετφρ. δικηγόρος επίλυσης προβλημάτων)

(facebook.com/dechalaw/) όπου δίνει νομικές συμβουλές – χθες είπε ότι η ενέργεια του εθελοντή θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως απόπειρα ανθρωποκτονίας στο πλαίσιο του |νόμου.

Η χρήση όπλου, το να προσγειωθεί στο κεφάλι κάποιου και η σφοδρότητα του χτυπήματος έδειξαν ότι αυτό μπορεί να θεωρηθεί απόπειρα δολοφονίας επειδή μια τέτοια ενέργεια θα μπορούσε να εκληφθεί ως πιθανή συνέπεια του θανάτου του θύματος, εξήγησε.

Ο εθελοντής της αστυνομίας μπορεί επομένως να αντιμετωπίσει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας – ένα αδίκημα που τιμωρείται με τα δύο τρίτα της ποινής φυλάκισης που θα άξιζε ένα αδίκημα όταν η καταδίκη ήταν για φόνο.

Ο Decha είπε ότι οι εθελοντές της αστυνομίας θεωρούνταν ως κανονικοί πολίτες που δεν είχαν καμία εξουσία να κάνουν οποιαδήποτε σύλληψη.

 

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/