Το Big Joke ανακοινώνει ακόμη πιο αυστηρή καταστολή των ηλεκτρονικών τσιγάρων και του ατμίσματος, συλλαμβάνει δεκατρείς μεγάλους πωλητές σε δημόσια ανακοίνωση

Ο ανώτατος αστυνομικός της Ταϊλάνδης, υπολοχαγός Surachate Hakparn, γνωστός ως Big Joke - έχει στρέψει την προσοχή του σε ανθρώπους που πουλάνε τσιγάρα και υγρά ατμίσματος.

Αν και νόμιμο σε πολλές χώρες, η Ταϊλάνδη έχει μια αυστηρή στάση απέναντι στο άτμισμα και είναι αντίθετη με τη νομοθεσία της Ταϊλάνδης.

Ο Siam Rath ανέφερε ότι ο υποστράτηγος Surachate ακολουθούσε εντολές από τρεις από τις μεγαλύτερες φωνές στη χώρα: τον πρωθυπουργό Prayuth Chan-Ocha, τον DMP Prawit Wongsuwan και τον αρχηγό του RTP Chakthip Chaijinda.

Μια αντικαπνιστική ομάδα απαίτησε επίσης δράση.

Ο Surachate είπε ότι στην τελευταία δράση κατά της μάστιγας των ηλεκτρονικών τσιγάρων είχαν συλληφθεί πολλά άτομα με εντάλματα. Ο ένας παραμένει ελεύθερος.

Οι διανομείς πουλούσαν εμπορεύματα μέσω του Facebook και της Line, είπε, προσθέτοντας ότι οι νυχτερινές αγορές ήταν επίσης μέρη όπου πωλούνταν ηλεκτρονικά τσιγάρα και υγρά ατμίσματος. Η αστυνομία έκανε εφόδους και επιθεώρησε νυχτερινές αγορές για το εμπόρευμα

Από τότε που ξεκίνησε η καταστολή 30 καταστήματα και 23 ύποπτοι έχουν γίνει στόχος.

Μια μεγάλη επιγραφή βινυλίου με το Surachate ανέφερε την αγορά Klong Tom και τις νυχτερινές αγορές. Δεκατρείς διανομείς απεικονίστηκαν με τα μάτια τους μαυρισμένα στην πινακίδα που έδειχνε ότι καταζητούνται με εντάλματα.

Οι τελευταίες συλλήψεις έγιναν στις 22 Μαρτίου, την περασμένη Παρασκευή.

Οι άνθρωποι που πουλούσαν ηλεκτρονικά τσιγάρα περιγράφονταν ως «khon rai» (κακοί άνθρωποι) στην ιστορία του Siam Rath.

Οι Ταϊλανδοί αξιωματούχοι δήλωσαν επίσης ότι θα συνεχίσουν να επιβάλλουν το άτμισμα με τουρίστες και ντόπιους και προειδοποίησαν, για άλλη μια φορά, όλους τους τουρίστες στο Βασίλειο ότι το άτμισμα είναι αυστηρά αντίθετο με τη νομοθεσία της Ταϊλάνδης και οι κυρώσεις είναι πολύ υψηλές.

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉΣιάμ Ρατ
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/