Η τροχαία της Ταϊλάνδης επανεξετάζει τις μεταβαλλόμενες ποινές για παραβάσεις οδήγησης, και οι επιβάτες ενδέχεται να θεωρηθούν επίσης υπεύθυνοι

Μπανγκόκ-

Η τροχαία συζητά με άλλες υπηρεσίες τροποποιήσεις στις κυρώσεις για τους οδηγούς υπό την επήρεια αλκοόλ και τους υποτροπιάζοντες στους δρόμους της Ταϊλάνδης.

Υπάρχουν εκκλήσεις για σκληρότερες τιμωρίες σύμφωνα με το ιαπωνικό μοντέλο που τιμωρεί τόσο τον οδηγό υπό την επήρεια αλκοόλ όσο και οποιονδήποτε επιβάτη «υποστήριξε το παράπτωμα», δήλωσε ο Υποστράτηγος Ekkarak Limsangkatt, μέλος της επιτροπής που εξετάζει την επιβολή του νόμου περί οδικής κυκλοφορίας. Αυτό θα σήμαινε ότι εάν ένα όχημα ανατραπεί και ο οδηγός βγει θετικός στο τεστ ότι είναι μεθυσμένος, όλοι οι επιβάτες του οχήματος θα θεωρούνται υπεύθυνοι.

Ο Ekkarak μιλούσε μετά από συνάντηση νωρίτερα χθες στο αρχηγείο της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης στην Μπανγκόκ.

Μεταξύ των προτάσεων που συζητήθηκαν ήταν η έκδοση δελτίων τροχαίας και αυστηρότερες ποινές για τους υποτροπιάζοντες με βάση στοιχεία που συγκέντρωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Εισιτηρίων (PTM) τα τελευταία τρία χρόνια.

Το PTM συγκεντρώνει πληροφορίες για τροχαίες παραβάσεις και παρέχει συστάσεις που ενισχύουν τα μέτρα οδικής ασφάλειας.

Στη χθεσινή συνεδρίαση, υπό την προεδρία του υποστράτηγου Roy Inghapairoj, βοηθού του Επιτρόπου Εθνικής Αστυνομίας, ενημερώθηκε ότι είχαν εκδοθεί 11.7 εκατομμύρια εισιτήρια κυκλοφορίας το 2018, αύξηση 39% από τα 8.6 εκατομμύρια το προηγούμενο έτος.

Μεταξύ εκείνων που εισήχθησαν ήταν ο οδηγός ενός φορτηγού που έλαβε τουλάχιστον 144 εισιτήρια σε ένα μόνο χρόνο, για επανειλημμένη υπέρβαση ταχύτητας και αποτυχία να παραμείνει στη λωρίδα αργής κίνησης που προορίζεται για φορτηγά. Συνελήφθη από κάμερες τροχαίας.

Συνολικά 1,507 υποτροπιάζοντες που οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ συνελήφθησαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ειπώθηκε στη συνάντηση.

Ο Ekkarak είπε ότι τα ευρήματα έδειξαν ότι οι οδηγοί φοβούνταν ανεπαρκώς τον νόμο και τις συνέπειες της παραβίασής του. Είπε ότι μια νομική τροποποίηση του νόμου περί χερσαίας κυκλοφορίας του 1979, η οποία θα πρέπει να τεθεί σύντομα σε ισχύ, θα εισαγάγει ένα σύστημα βαθμών για να αποτρέψει τους αυτοκινητιστές από το να επαναλάβουν τα αδικήματα.

Είπε ότι ένα τέτοιο σύστημα βαθμών δεν θα είχε λειτουργήσει στο παρελθόν, επειδή όλες οι άδειες οδήγησης ήταν σε χαρτί, πράγμα που σημαίνει ότι η αστυνομία και το Τμήμα Χερσαίων Μεταφορών δεν μπορούσαν να συνεργαστούν για τη σύλληψη παραβατών.

«Αυτός ο νέος νόμος θα απαιτήσει από τις δύο υπηρεσίες να συνδέσουν βάσεις δεδομένων και διαδικτυακές πληροφορίες, ώστε το σύστημα σημείων άδειας οδήγησης να εφαρμοστεί αποτελεσματικά και πρακτικά», είπε.

Στη συνεδρίαση ακούστηκε επίσης πρόταση να επιτρέπεται στους αυτοκινητιστές με πολλαπλά εισιτήρια να τα εξοφλούν εφάπαξ για έκπτωση, προκειμένου να εκκαθαριστεί το ανεκτέλεστο απλήρωτα εισιτήρια,

Ωστόσο, ο Ekkarak είπε ότι οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να λάβουν αυτή την απόφαση οι ίδιοι, επομένως η πρόταση θα πρέπει να συζητηθεί από τους ανωτέρους τους και το υπουργικό συμβούλιο.

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉΤο Έθνος
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/