Η Εκλογική Επιτροπή αναφέρει ότι τα πρώτα αποτελέσματα των Εθνικών Εκλογών θα είναι διαθέσιμα από τις 6 το απόγευμα της Κυριακής

Μπανγκόκ-

ΟΡΙΣΜΕΝΑ εκλογικά αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα μόλις μια ώρα μετά την ολοκλήρωση της πολυαναμενόμενης ψηφοφορίας στις 5 το απόγευμα της Κυριακής, δεσμεύτηκε χθες η Εκλογική Επιτροπή (EC).

Ο γενικός γραμματέας της υπηρεσίας Jarungvith Phumma είπε ότι τα αποτελέσματα μπορούν να αναμένονται σε λιγότερο από μία ώρα από εκλογικά τμήματα όπου η συμμετοχή δεν είναι πολύ μεγάλη, προσθέτοντας ότι τα ανεπίσημα αποτελέσματα από τουλάχιστον το 95 τοις εκατό των εκλογικών τμημάτων θα πρέπει να είναι έτοιμα μέχρι τις 8:XNUMX την Κυριακή.

Αυτά τα αποτελέσματα θα αποκαλύψουν τον αριθμό των εδρών της εκλογικής περιφέρειας που κέρδισε κάθε κόμμα, αλλά τα στοιχεία για τις έδρες της λίστας του κόμματος δεν θα δημοσιοποιηθούν παρά μόνο αφού η EC εγκρίνει επίσημα τα εκλογικά αποτελέσματα, πρόσθεσε ο Jarungvith.

«Το πρακτορείο δεν θα κάνει τους υπολογισμούς για να μάθει τον αριθμό των βουλευτών του κόμματος την Κυριακή. Επίσης, οι αριθμοί ενδέχεται να αλλάξουν, ειδικά εάν απαιτούνται ενδιάμεσες εκλογές ή εάν τα ψηφοδέλτια πρέπει να καταμετρηθούν εκ νέου σε ορισμένες περιοχές. Μπορούμε να αποκαλύψουμε τα αποτελέσματα μόνο αφού εγκρίνουμε τις ψηφοφορίες», είπε.

Περισσότερα από 92,000 εκλογικά τμήματα θα λειτουργήσουν την Κυριακή, είπε, προσθέτοντας ότι όλα τα ψηφοδέλτια και ο εξοπλισμός θα διανεμηθούν μια μέρα νωρίτερα το Σάββατο.

Ο Jarungvith ενθάρρυνε επίσης τους ψηφοφόρους να είναι σε εγρήγορση για οποιαδήποτε παραβίαση του νόμου, υποσχόμενος ανταμοιβή 100,000 Bt για αποδεικτικά στοιχεία δωροδοκίας ή αγοραπωλησίας ψήφων που οδηγεί σε αποκλεισμό υποψηφίων ή επανάληψη της ψηφοφορίας.

Εν τω μεταξύ, ομάδες της κοινωνίας των πολιτών υπό την ηγεσία του οργανισμού παρακολούθησης των δικαιωμάτων iLaw δημιούργησαν τον ιστότοπο vote62.com για να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα για ενημερώσεις σχετικά με τα εκλογικά αποτελέσματα και ως μέσο για την πρόληψη της νοθείας κατά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων.

Όσοι συμμετέχουν στην καταμέτρηση των ψηφοδελτίων μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες από τον πίνακα καταμέτρησης και να δημοσιεύσουν τις φωτογραφίες στον ιστότοπο, ενώ όσοι παρακολουθούν την καταμέτρηση ψήφων στην τηλεόραση ή σε διαδικτυακές πλατφόρμες μπορούν να καταχωρήσουν καταμέτρηση ή να ανεβάσουν φωτογραφίες στον ιστότοπο.

Η ομάδα είπε ότι τα αποτελέσματα που εμφανίζονται στον ιστότοπο θα συγκριθούν αργότερα με τα επίσημα αποτελέσματα που δημοσίευσε η EC για να διασφαλιστεί η διαφάνεια.

Το Υπουργείο Υγείας εν τω μεταξύ έχει εκδώσει συμβουλές, με τον γενικό διευθυντή Panpimol Wipulakorn να συμβουλεύει τους ψηφοφόρους να κοιμούνται τουλάχιστον έξι ώρες πριν ψηφίσουν.

Οι ψηφοφόροι έχουν επίσης παροτρυνθεί να φορούν ελαφριά ρούχα γιατί η θερμοκρασία την Κυριακή αναμένεται να ανέβει πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου.

«Υπάρχει κίνδυνος θερμοπληξίας», προειδοποίησε η Panpimol, προσθέτοντας ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να παραμείνουν ενυδατωμένοι πίνοντας οκτώ έως 10 ποτήρια νερό την ημέρα.

«Χρησιμοποιήστε μια ομπρέλα ή φορέστε ένα καπέλο όταν βγαίνετε για να ψηφίσετε», είπε, υπενθυμίζοντας στους ανθρώπους ότι όσοι είχαν ψηφίσει εκ των προτέρων στις 17 Μαρτίου βρέθηκαν σε ουρές για ώρες μέσα σε καύσωνα.

Πηγή: The Nation

Εγγραφή
ΠΗΓΉΤο Έθνος
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/