Ο Αντιδήμαρχος ζητά την απομάκρυνση των αδέσποτων σκύλων από την παραλία Jomtien, το Soi Dog Foundation παρέχει επίσημη απάντηση

Ακολουθεί ένα δελτίο τύπου από το Soi Dog Foundation, που εδρεύει στο Πουκέτ, που κυκλοφόρησε λόγω της ανακοίνωσης του Αντιδημάρχου την περασμένη εβδομάδα ότι η πόλη ήθελε να απομακρύνει όλα τα αδέσποτα σκυλιά από την περιοχή Jomtien Beach και να τα βάλει σε καταφύγια. Αυτό έχει αναρτηθεί με την άδεια του ιδρύματος. Οι απόψεις που περιέχονται είναι δικές τους:

ΠΟΥΚΕΤ, Ταϊλάνδη, 13 Μαρτίου 2019: Η μεγαλύτερη φιλανθρωπική οργάνωση για την προστασία των ζώων, το Soi Dog Foundation (Soi Dog), ζήτησε από τον αντιδήμαρχο της Πατάγια, Manote Nongyai, να ακυρώσει μια εντολή που έχει εκδώσει για περισυλλογή αδέσποτων σκύλων κατά μήκος του Jomtien Beach της πόλης διακοπών και ρίξτε τα σκυλιά στην τοπική λίρα.

Η Soi Dog με έδρα το Πουκέτ υποστηρίζει ότι η κατάσχεση σκύλων όχι μόνο καταδικάζει τα ζώα σε μια συχνά σκληρή ισόβια κάθειρξη πίσω από σύρμα, αλλά επίσης απλώς δεν είναι αποτελεσματική μακροπρόθεσμα.
Ο ιδρυτής της Soi Dog, John Dalley, δήλωσε σήμερα: «Συμφωνούμε ότι τα σκυλιά που αποτελούν κίνδυνο για τους ανθρώπους, ειδικά για τα παιδιά, πρέπει να απομακρύνονται.

«Συμφωνούμε επίσης με τον Αντιδήμαρχο ότι η στείρωση και ο εμβολιασμός των σκύλων του δρόμου είναι μια εξαιρετική πορεία δράσης, και για τον σκοπό αυτό, η Soi Dog χρηματοδοτεί επί του παρόντος τη στείρωση 200 θηλυκών σκύλων το μήνα στην Πατάγια με πάνω από 1500 να έχουν στειρωθεί.

«Αλλά η κατάσχεση σκύλων δεν λειτουργεί. Αν και μπορεί να φαίνεται ότι μια συντονισμένη συγκέντρωση έχει ως αποτέλεσμα «καθαρίζονται οι δρόμοι, η δουλειά έχει τελειώσει», αυτή είναι μια εσφαλμένη αντίληψη.
«Είναι αδύνατο να μαζέψεις κάθε σκύλο σε μια δεδομένη περιοχή. Όσοι δεν πιαστούν, μαζί με τα σκυλιά από τους δρόμους γύρω από την περιοχή που στοχεύει η συγκέντρωση, θα αποικίσουν γρήγορα τους άδειους δρόμους κατά μήκος της παραλίας.

«Χωρίς ανταγωνισμό για πηγές τροφής (κυρίως κάδους σκουπιδιών), θα αναπαραχθούν γρήγορα. Μέσα σε ένα χρόνο περίπου, ο αριθμός των σκύλων του δρόμου κατά μήκος της παραλίας Jomtien θα επανέλθει εκεί που ήταν πριν από τη συγκέντρωση.»

Εν τω μεταξύ, επεσήμανε ο κ. Ντάλεϊ, ο δήμος θα πρέπει να ταΐσει και να φροντίσει τα εκατοντάδες σκυλιά που συγκεντρώθηκαν και τα οποία θα συνεχίσουν να ζουν σε λίρες, ενδεχομένως για χρόνια.

«Έχει ο Δήμος προϋπολογισμό για αυτό;» ρώτησε.

«Ή θα δούμε την ίδια κατάσταση που έχουμε δει πολύ συχνά στο παρελθόν, όπου η έλλειψη χρηματοδότησης για τις λίρες σκύλου έχει ως αποτέλεσμα τα σκυλιά να υποσιτίζονται ή να υποφέρουν και να πεθαίνουν επειδή δεν υπάρχουν χρήματα για φάρμακα ή κτηνιατρική θεραπεία;»

Η Soi Dog έχει υποστηρίξει εδώ και καιρό ότι η μόνη λύση για τη μείωση του πληθυσμού των σκύλων του δρόμου είναι η διαδικασία γνωστή ως Catch Neuter, Vaccinate and Release (CNVR), σύμφωνα με την οποία οι σκύλοι πιάνονται, στειρώνονται και εμβολιάζονται και στη συνέχεια – το σημαντικό σημείο – απελευθερώνονται πίσω στο περιοχή από την οποία προέρχονταν, όπου εμποδίζουν άλλους σκύλους να μετακινηθούν στην επικράτειά τους, ενώ σταδιακά πεθαίνουν από γηρατειά ή άλλα φυσικά αίτια.

«Έχουμε δείξει στο Πουκέτ ότι αυτό λειτουργεί», είπε ο κ. Dalley. «Όταν ξεκινήσαμε, πριν από περίπου 15 χρόνια, υπήρχαν περίπου 80,000 σκυλιά του δρόμου στο νησί. Τώρα είναι περίπου 7,000, και είναι υγιείς και σχεδόν πάντα φιλικοί».

Επεσήμανε επίσης μια διαφορετική πτυχή της λύσης, η οποία θα ήταν προς το συμφέρον του δήμου Pattaya, αλλά και εντός των δυνατοτήτων του: καλύτερη διαχείριση των σκουπιδιών.

«Το γεγονός ότι οι υπάλληλοι βλέπουν πρόβλημα με πάρα πολλά σκυλιά μου λέει ότι τα σκουπίδια δεν αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά. Τα σκυλιά του δρόμου συντηρούνται σχεδόν εξ ολοκλήρου από σκουπίδια. Αν δεν μπορούν να βρουν φαγητό θα πάνε αλλού. Χωρίς σκουπίδια, χωρίς σκυλιά του δρόμου. Η δουλειά έχει γίνει.»

 

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/