Ολλανδός δραπέτης με 5ετή παραμονή συνελήφθη στο Chon Buri για φερόμενη εμπορία ανθρώπων

Από το Έθνος:

Ένας 68χρονος άνδρας από την Ολλανδία, καταζητούμενος για διακρατικά εγκλήματα εμπορίας ανθρώπων και ο οποίος βρισκόταν σε χαμηλά επίπεδα στην Ταϊλάνδη την τελευταία δεκαετία, συνελήφθη στην επαρχία Τσον Μπούρι, δήλωσε ο επικεφαλής του Γραφείου Μετανάστευσης Πολ, Υποστράτηγος Σουρατσέτ Χακπάλ. συνέντευξη Τύπου την Τρίτη.

Ο ύποπτος Jacob Jan Schipper, καταζητούμενος στη χώρα του για κατηγορίες εμπορίας ανθρώπων, καταναγκαστικής πορνείας και λαθρεμπορίου ανθρώπων, καθώς και φοροαποφυγής και υποβολής ψευδών στοιχείων σε φορολογικές πληρωμές από τον Ιανουάριο του 1997 έως τον Μάρτιο του 2000, συνελήφθη την Κυριακή σε συγκυριαρχία στο Σόι. Na Chomthien 24 στην περιοχή Sattahip.

Η αστυνομία κατέσχεσε επίσης μετρητά σε διάφορα νομίσματα –1.5 εκατομμύρια Bt, 13,800 € (490,000 Bt) και 8,030 δολάρια ΗΠΑ (περίπου 250,000 Bt) – και τραπεζικούς λογαριασμούς που περιείχαν συνολικά 579,237 €.

Η σύλληψη προήλθε από αίτημα της Ιντερπόλ να βοηθήσει στη σύλληψη του Σίπερ, ο οποίος φέρεται να είχε συνωμοτήσει με συνεργούς για να απειλήσει και να εξαναγκάσει 11 γυναίκες σε πορνεία, να μεταφέρει λαθραία Βραζιλιάνες από την Ολλανδία σε άλλη χώρα για το εμπόριο σάρκας και να κανονίσει το λαθρεμπόριο πέντε άλλες γυναίκες εισήλθαν στην Ολλανδία για παράνομα κέρδη, είπε η Σουράτσετ.

Ο Ολλανδός κατηγορήθηκε αρχικά για παράταση της βίζας του για σχεδόν πέντε χρόνια, ενώ η αστυνομία ζήτησε επίσης από το Γραφείο Καταπολέμησης του Ξεπλύματος Χρήματος να εντοπίσει τις συναλλαγές του υπόπτου με σκοπό την κατάσχεση περισσότερων από τα φερόμενα παράνομα περιουσιακά του στοιχεία, πρόσθεσε ο επικεφαλής της Μετανάστευσης.

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉΒίζα Έθνους/Ταϊλανδίας
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/