Συνομιλίες υψηλού επιπέδου μεταξύ Κίνας και Ταϊλάνδης για περαιτέρω στρατηγικές συνεργασίες που πραγματοποιούνται στο Τσιάνγκ Μάι

Σημαία της Ταϊλάνδης σε συνδυασμό με τη σημαία της Κίνας

ΤΣΙΑΝΓΚ ΜΑΪ, Ταϊλάνδη, 16 Φεβρουαρίου — Ο επισκέπτης Κινέζος Σύμβουλος και Υπουργός Εξωτερικών Wang Yi και ο υπουργός Εξωτερικών της Ταϊλάνδης Don Pramudwinai πραγματοποίησαν εδώ στρατηγικές διαβουλεύσεις το Σάββατο.

Ο Wang είπε κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων ότι η Κίνα και η Ταϊλάνδη είναι ολοκληρωμένοι στρατηγικοί συνεργατικοί εταίροι και οι δύο πλευρές θα πρέπει να ενισχύσουν τη στρατηγική επικοινωνία, να ενισχύσουν τη στρατηγική συνεργασία και να εργαστούν από κοινού για να συμβάλουν θετικά στην ειρήνη, τη σταθερότητα και την ανάπτυξη της περιοχής.

Σημειώνοντας ότι η Ταϊλάνδη κατέχει την εκ περιτροπής προεδρία του Συνδέσμου Εθνών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN) φέτος, ο Wang είπε ότι η Κίνα υποστηρίζει την οικοδόμηση της Κοινότητας ASEAN και θα υποστηρίξει πλήρως την Ταϊλάνδη να εκπληρώσει τα καθήκοντά της ως προέδρου του ASEAN.

Η Κίνα είναι πρόθυμη να ενώσει τα χέρια με την Ταϊλάνδη για να προωθήσει τη σύνδεση μεταξύ της Πρωτοβουλίας Belt and Road και του συνολικού σχεδίου της ASEAN για τη συνδεσιμότητα, την προώθηση της περιφερειακής συνδεσιμότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης, την επιτυχή διοργάνωση του έτους ανταλλαγής μέσων Κίνας-ASEAN, την άνοδο του επιπέδου άμυνας και συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας και να προωθήσει την ανάπτυξη των σχέσεων Κίνας-ASEAN και τη συνεργασία στην Ανατολική Ασία για την επίτευξη μεγαλύτερης προόδου, είπε ο Wang.

Τα τελευταία χρόνια, το θεμέλιο της φιλικής κοινής γνώμης μεταξύ των δύο χωρών έχει εδραιωθεί περαιτέρω και οι δύο πλευρές έχουν καλό συντονισμό και συνεργασία σε διεθνείς και περιφερειακές υποθέσεις, είπε.

Η Κίνα είναι ικανοποιημένη με την τρέχουσα εξέλιξη των δεσμών μεταξύ των δύο χωρών και είναι πρόθυμη να ενώσει τα χέρια με την ταϊλανδική πλευρά σε μια προσπάθεια να φέρει τους δεσμούς Κίνας-Ταϊλάνδης σε ένα νέο υψηλό, πρόσθεσε ο Wang.

Ο Wang καλωσόρισε τον πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης Prayut Chan-o-Cha να μεταβεί στην Κίνα για να συμμετάσχει στο δεύτερο Φόρουμ Belt and Road for International Cooperation τον Απρίλιο στο Πεκίνο, ελπίζοντας ότι θα χρησιμεύσει ως ευκαιρία για τις δύο χώρες να ενισχύσουν περαιτέρω την αμοιβαία επωφελή και φιλική συνεργασία .

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ταϊλάνδης Don Pramudwinai είπε ότι η Ταϊλάνδη και η Κίνα έχουν αμοιβαία εμπιστοσύνη υψηλού επιπέδου και βαθιά φιλία, με συχνές ανταλλαγές υψηλού επιπέδου και καρποφόρα επιτεύγματα στην οικονομική συνεργασία.

Η Ταϊλάνδη χαιρετίζει την ανάπτυξη και την αναζωογόνηση της Κίνας, ελπίζοντας ότι η Κίνα θα διαδραματίσει σημαντικότερο ρόλο στη διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης και ανάπτυξης, είπε ο Ντον.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ταϊλάνδης είπε ότι η πρωτοβουλία Belt and Road που προτείνει η Κίνα θα φέρει περισσότερες ευκαιρίες για την ανάπτυξη της Ταϊλάνδης καθώς και τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών.

Οι δύο πλευρές είχαν επίσης μια εις βάθος συζήτηση για διεθνή και περιφερειακά ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και κατέληξαν σε ευρύ φάσμα συναίνεσης.

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉXinhua
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/