Οι αρχές της πόλης ξεκινούν τυχαίους ελέγχους για την επιβολή σκληρών νέων κανόνων κατά του καπνίσματος

PATTAYA:–Η Pattaya έχει ξεκινήσει καθημερινούς τυχαίους ελέγχους σε δημόσια κτίρια, εστιατόρια και άλλους δημόσιους χώρους για να επιβάλει τροποποιήσεις στους αντικαπνιστικούς νόμους της Ταϊλάνδης που τέθηκαν σε ισχύ στις 3 Φεβρουαρίου.

Ο Buppa Songsakulchai του Γραφείου Προστασίας Καταναλωτών του Τμήματος Δημόσιας Υγείας, είπε ότι οι αστυνομικοί του δημαρχείου ελέγχουν σχολεία, δημόσια πάρκα, παραλίες και άλλους χώρους διασφαλίζοντας ότι οι καπνιστές βρίσκονται τουλάχιστον πέντε μέτρα από απαγορευμένες περιοχές.

Οι τροποποιήσεις στον Νόμο για τον Έλεγχο του Καπνού του 2017 και μια οδηγία του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας του 2018, που δημοσιεύθηκαν τον Νοέμβριο, επεκτείνουν τις ζώνες απαγόρευσης του καπνίσματος μέσα και γύρω από κυβερνητικούς φορείς και κρατικές επιχειρήσεις σε πέντε μέτρα.

Όσοι πιαστούν να ανάβουν σε απαγορευμένους χώρους αντιμετωπίζουν πρόστιμα έως και 5,000 μπατ. Θα δοθούν πρώτα προειδοποιήσεις.

Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δήλωσαν ότι είδαν εκτενείς ελέγχους στην περιοχή του λόφου pratamnak και στο Jomtien. Ωστόσο, οι χρήστες έχουν επίσης παραπονεθεί ότι έχουν δει ελάχιστη έως καθόλου επιβολή στους χώρους των μπαρ στην Walking Street και την Central pattaya.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν, συμπεριλαμβανομένων των προειδοποιήσεων για τις επιχειρήσεις που επιτρέπουν στους πελάτες να καπνίζουν.

Οι νέοι νόμοι για το κάπνισμα ουσιαστικά σημαίνουν ότι το κάπνισμα οπουδήποτε στις αυστηρά περιορισμένες περιοχές των μπαρ στην πόλη, εντός ή εκτός, είναι αντίθετο με το νόμο.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/