Η Επιτροπή Ελέγχου Αλκοόλ θέλει να απαγορεύσει τις πωλήσεις αλκοόλ για την Πρωτοχρονιά της Ταϊλάνδης, Songkran, 13 Απριλίου

Μπανγκόκ-

Ψάχνετε να έρθετε στην Ταϊλάνδη και να πιείτε το ποτό σας κατά τη διάρκεια του Songkran φέτος; Τα σχέδιά σας μπορεί να πρέπει να αλλάξουν στις 13 Απριλίου του τρέχοντος έτους.

Δεν θα πωλούνται αλκοολούχα ποτά στις 13 Απριλίου, την παραδοσιακή Πρωτοχρονιά της Ταϊλάνδης, εάν εγκριθεί η πρόταση της Επιτροπής Ελέγχου Αλκοόλ (ACC).

Το ACC ενέκρινε σήμερα ψήφισμα για την απαγόρευση της πώλησης αλκοολούχων ποτών κατά την εθνική εορτή, αλλά θα πρέπει να λάβει το πράσινο φως από την Επιτροπή Πολιτικής για το Αλκοόλ προτού τεθεί σε ισχύ.

«Θα το παρουσιάσουμε στην Επιτροπή Πολιτικής για το Αλκοόλ τον επόμενο μήνα», δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του ACC, Δρ. Sukhum Karnchanapimai, ο οποίος είναι επίσης μόνιμος γραμματέας Δημόσιας Υγείας, μετά τη συνάντηση.

Είπε ότι το ACC ενέκρινε ψήφισμα επειδή τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι τα θύματα τροχαίων είναι τα υψηλότερα αυτή την ημέρα κάθε χρόνο.

Η 13η Απριλίου σηματοδοτεί την παραδοσιακή ταϊλανδική Πρωτοχρονιά και αποτελεί μέρος των μακρών διακοπών Songkran, όταν εκατομμύρια άνθρωποι βγαίνουν στους δρόμους για επισκέψεις ή διακοπές στην πατρίδα-επαρχία. Οι γλεντζέδες γιόρταζαν συχνά το Songkran με αλκοόλ.

Στην Ταϊλάνδη, η οδήγηση σε κατάσταση μέθης είναι η κύρια αιτία τροχαίων ατυχημάτων.

«Τα αρχεία δείχνουν μεταξύ 50 και 60 τοις εκατό των ενηλίκων να είναι πίσω από το τιμόνι ακόμα και μετά το ποτό. Το ποσοστό είναι ακόμη υψηλότερο μεταξύ των ατόμων ηλικίας κάτω των 20 ετών», είπε ο Σουχούμ.

Είπε ότι το ACC πίεσε για την απαγόρευση της πώλησης αλκοόλ για να αποτρέψει τους ανθρώπους από τον κίνδυνο της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.

«Ακόμα κι αν δεν οδηγούμε με το ποτό, υπάρχει κίνδυνος ατυχημάτων εάν άλλοι πίνουν οδηγούν», είπε.

Είπε ότι η απαγόρευση της πώλησης αλκοόλ κατά τη διάρκεια πέντε σημαντικών θρησκευτικών εορτών αποδεικνύεται αποτελεσματική στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Αυτές οι μέρες είναι η Ημέρα Makha Bucha, Ημέρα Visakha Bucha, Ημέρα Asharnha Bucha, η Ημέρα της Βουδιστικής Σαρακοστής και το Τέλος της Βουδιστικής Σαρακοστής.
«Το τελευταίο ψήφισμα… ισχύει μόνο για τις 13 Απριλίου 2019. Αλλά εάν η αξιολόγηση δείξει καλά αποτελέσματα, θα προτείνουμε την απαγόρευση της πώλησης αλκοολούχων ποτών στις 13 Απριλίου κάθε έτους», είπε ο Σουχούμ.

Το μέτρο έχει ως επί το πλείστον ανάμεικτη έως αρνητική αποδοχή μέχρι στιγμής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ανησυχία ότι η απαγόρευση θα επηρεάσει τον τουρισμό καθώς η εβδομάδα Songkran τείνει να είναι μία από τις πιο πολυσύχναστες εβδομάδες του έτους για τον τουρισμό και τη βιομηχανία ψυχαγωγίας, ειδικά τη βιομηχανία του μπαρ.

Εάν το μέτρο τεθεί σε ισχύ, η πώληση αλκοόλ θα απαγορευτεί σε όλη τη χώρα στις 13 Απριλίου. Αυτό ουσιαστικά θα σημαίνει επίσης ότι τα μπαρ, η νυχτερινή ζωή και τα gogos θα πρέπει να κλείσουν σε μια από τις πιο πολυσύχναστες μέρες του χρόνου για αυτούς.

Πίστωση The Nation με επιπλέον κείμενο από εμάς.

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉΤο Έθνος
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/