Ο Ταϊλανδός που συγκέντρωσε 800,000 μπατ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την νεφρική του νόσο αγοράζει φορτηγό, νέο τηλέφωνο, εξοργίζει τους δωρητές

Τσονμπούρι-

Ένας Ταϊλανδός που πάσχει από νεφρική νόσο ζήτησε συγγνώμη που αγόρασε ένα φορτηγό αφού ευγενικοί άνθρωποι του δώρησαν 800,000 μπατ για θεραπεία.

Αν και οι δηλώσεις του για την υπεράσπιση των πράξεών του είναι πιθανό να κάνουν ελάχιστα για να μετριάσουν τη θύελλα επικρίσεων που του ασκήθηκαν στα κοινωνικά μέσα της Ταϊλάνδης.

Για παράδειγμα, είπε ότι αρνήθηκε ότι έδωσε στη μαμά του 100,000 μπατ – ναι, της έδωσε τα χρήματα αλλά ήταν για να ξεπληρώσει ένα χρέος.

Αρνήθηκε επίσης ότι αγόρασε στην κοπέλα του ένα ακριβό τηλέφωνο – όχι, αυτό ήταν για μένα, είπε για μετριασμό.

Η Daily News πήγε στο σπίτι Laem Ngop, Trat του Sorayuth Phuangsa-art, 28 ετών, χθες, αφού τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον επέκριναν για σπατάλη.

Όταν έφτασαν οι δημοσιογράφοι, έκανε αιμοκάθαρση στο σπίτι. Πάσχει από νεφρική νόσο σταδίου 5.

Εξηγήθηκε ότι οι άνθρωποι είχαν δωρίσει περισσότερα από 800,000 μπατ στο Sorayuth ή το "Phiaw" - τώρα είχαν απομείνει μόνο 310,000.

Έδωσε ένα χαμό και ζήτησε συγγνώμη.

Παραδέχτηκε ότι αγόρασε ένα pick-up αλλά ήταν στο όνομά του, είπε. Όχι στο όνομα του πατέρα του όπως λανθασμένα προτείνεται στα social media.

Είχε νοικιάσει το όχημα ενός γείτονα για 3,000 μπατ και έτσι αποφάσισε να αγοράσει ένα για τον εαυτό του για να μπορέσει να μεταφέρει τα αποτελέσματα της αιμοκάθαρσής του σε ένα νοσοκομείο στο Τσονμπούρι.

Αυτό εξοικονόμησε χρήματα, είπε.

Αρνήθηκε επίσης ότι είχε αγοράσει τηλέφωνο στην κοπέλα του. Είπε ότι φωτογραφίες του με την κοπέλα του ανέβασε κάποιος στα social media. Τα πήραν πολλά χρόνια πριν αρρωστήσει και πριν χωρίσουν.

Όχι, είπε, το τηλέφωνο ήταν για μένα. Συγγνώμη και γι' αυτό.

Όσο για τους ισχυρισμούς ότι είχε δώσει στη μαμά του 100,000 μπατ, ήταν λάθος. Ναι, της είχε δώσει τα χρήματα αλλά αυτό ήταν για να ξεπληρώσει ένα χρέος.

«Δεν σπαταλούσα χρήματα από τις δωρεές», είπε, «Τα χρησιμοποιώ με σύνεση».

Πρόσθεσε ότι αν αναρρώσει μπορεί να χρησιμοποιήσει το pick-up για να κερδίσει τα προς το ζην.

ΠΗΓΉDaily News
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/