Γυναίκες από τις Φιλιππίνες συνελήφθησαν επειδή μάζευαν χρήματα για «άπορα παιδιά» στην Πατάγια, φέρονται ως μέλη της διαβόητης Εκκλησίας στις Φιλιππίνες με επικεφαλής τον «Ιδιοκτήτη του κόσμου» και τον «Γιο του Θεού»

Πατάγια-

Η αστυνομία ανακοίνωσε την Τετάρτη τη σύλληψη της Belinda Austria Toledo, 55, της Jessica Bayutas Ortega, 50 και της Ruthie Espina Babila, 38, που μάζευαν χρήματα από τουρίστες στο κέντρο της Pattaya για μια φιλανθρωπική οργάνωση με το όνομα Children's Joy Foundation, η οποία εδρεύει στις Φιλιππίνες. Ωστόσο, φαινόταν ότι τα χρήματα δεν πήγαιναν σε κανένα άπορο παιδί στην Ταϊλάνδη, όπως ισχυρίστηκαν και αντ' αυτού είτε χρησιμοποιήθηκαν ως κεφάλαια για τις ίδιες τις γυναίκες είτε δόθηκαν στην εκκλησία του Βασιλείου του Ιησού Χριστού στις Φιλιππίνες με επικεφαλής τον εκατομμυριούχο πάστορα και αυτοαποκαλούμενος Υιός του Θεού και Ιδιοκτήτης του κόσμου APPollo Quiboloy.

Επιπλέον, οι γυναίκες δεν είχαν άδειες εργασίας ούτε η φιλανθρωπική οργάνωση ήταν εγγεγραμμένη στην Ταϊλάνδη σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ταϊλάνδης. Ήταν επίσης με τουριστική VISA και φέρεται να παραδέχτηκαν στην Αστυνομία ότι κανένα από τα χρήματα δεν πήγαινε σε παιδιά και μάζευαν χρήματα από τουρίστες και Ταϊλανδούς για ένα χρόνο σε όλη τη χώρα.

  Ο Quiboloy είναι μια πολύ γνωστή φιγούρα στις Φιλιππίνες, όπου ισχυρίζεται ότι είναι ο δεύτερος γιος του Θεού, μετά τον Ιησού Χριστό και ότι «είναι ιδιοκτήτης του κόσμου και όλων των ψυχών στη Γη». Ισχυρίζεται επίσης ότι είναι ο μόνος νόμιμος Ιεροκήρυκας στον κόσμο και ότι οι αληθινοί πιστοί πρέπει μόνο να τον ακούν. Ισχυρίζεται ότι όποιος δεν είναι μέλος της Εκκλησίας του θα καεί στην κόλαση. Η Εκκλησία του ισχυρίζεται ότι έχει εκατομμύρια μέλη σε όλο τον κόσμο. Έχει επίσης ισχυριστεί ότι είναι αθάνατος.

Είναι επίσης εκατομμυριούχος και ένας από τους πλουσιότερους pφθάνοντες στον κόσμο. Έχει το δικό του pνου pλωρίδα, πολυple σπίτια και έχει συνδεθεί απευθείας με το pκάτοικος Φιλιππίνων όλα αυτά τα χρόνια σύμφωνα με πολλές πηγές. Κατηγορήθηκε για εμπορία ανθρώπων, καταπάτηση γης και ότι ένοπλοι φρουροί αναγκάζουν τους ανθρώπους να φύγουν από τα σπίτια τους για να καταλάβουν την περιουσία τους και να αυξήσουν το μέγεθος της τεράστιας περιουσίας και της γης του. Δεν έχει καταδικαστεί ποτέ για κανένα από αυτά τα εγκλήματα και αρνείται αυτούς τους ισχυρισμούς.

Οι επικριτές του Childrens Joy Foundation στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ισχυρίζονται ότι είναι ένα μέτωπο για να γεμίσει άμεσα τις τσέπες του Quiboloy και ότι η εκκλησία του είναι στην πραγματικότητα μια λατρεία προσωπικότητας που θηρεύει μειονεκτούντες και αμόρφωτους πολίτες. Οι επικριτές ισχυρίζονται ότι στη συνέχεια αυτοί οι άνθρωποι στέλνονται σε όλο τον κόσμο για να μαζέψουν χρήματα για «άπορα παιδιά», αλλά στην πραγματικότητα το μεγαλύτερο μέρος των κερδών πηγαίνει απευθείας στις τσέπες του Quiboloy.

  Η Εκκλησία δεν έχει σχολιάσει αυτή την ιστορία και οι γυναίκες φέρεται να δήλωσαν στους αξιωματούχους ότι δεν συνδέονται άμεσα με την εκκλησία. Οι επικριτές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ωστόσο, πιστεύουν ότι καλύπτουν την εκκλησία και ζήτησαν να μην τους "πετάξουν κάτω από το λεωφορείο" εάν τους πιάσουν.

Πηγές:

https://www.rappler.com/newsbreak/fast-facts/196156-fast-facts-pastor-apollo-quiboloy-kingdom-jesus-christ

https://en.wikipedia.org/wiki/Apollo_Quiboloy

https://news.abs-cbn.com/news/10/04/18/quiboloy-accused-by-former-follower-of-running-child-sex-ring

 

 

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/