Η Λευκορωσίδα που ισχυρίστηκε ότι είχε καταδικάσει τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, θα απελαθεί

Μπανγκόκ-

Δικαστήριο της Ταϊλάνδης απελευθέρωσε μια Λευκορωσίδα και επτά συγκατηγορούμενους την Τρίτη, αλλά διέταξε την απέλασή τους αφού τους καταδίκασε με τις κατηγορίες για προσέλκυση πορνείας και συνωμοσία για τη σύσταση εγκληματικού συνδικάτου, δήλωσε ο δικηγόρος τους και ο επικεφαλής μετανάστευσης της Ταϊλάνδης στο Associated press.

Η Anastasia Vashukevich, μοντέλο, συνοδός και αυτοαποκαλούμενος προπονητής σεξ, η οποία είναι επίσης γνωστή ως Nastya Rybka, και οι συγκατηγορούμενοι της καταδικάστηκαν αλλά καταδικάστηκαν σε αναστολή αφού δήλωσαν ένοχοι κατά την έναρξη της δίκης τους στο δικαστήριο της Pattaya, είπε ένας δικηγόρος. εκπροσωπώντας τους οκτώ. Ο επικεφαλής μετανάστευσης της Ταϊλάνδης είπε ότι θα απελαθούν στη Ρωσία την επόμενη εβδομάδα.

«Όλοι τους παραδέχθηκαν την ενοχή τους και το δικαστήριο ανέστειλε την υπόλοιπη φυλάκιση και [διέταξε] να απελευθερωθούν από τη δικαστική κράτηση», είπε στα μέσα ενημέρωσης ο δικηγόρος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Ωστόσο, αφού το δικαστήριο ολοκλήρωσε την ανάγνωση της ετυμηγορίας, αξιωματούχοι της αστυνομίας μετανάστευσης συνέλαβαν όλους τους κατηγορούμενους και τους μετέφεραν στην Μπανγκόκ για περαιτέρω απέλαση», είπε ο δικηγόρος.

Η υπόθεση της Βασούκεβιτς έγινε διεθνής πρωτοσέλιδο μετά τη σύλληψή της στην Πατάγια τον Φεβρουάριο του 2018, επειδή ισχυρίστηκε ότι είχε καταδικαστικά στοιχεία για να υποστηρίξει τους ισχυρισμούς για ρωσική ανάμειξη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016.

Είπε ότι είχε σχέση με έναν Ρώσο δισεκατομμυριούχο που είχε επιχειρηματικές σχέσεις με τον Πολ Μάναφορτ, τον πρώην διευθυντή της εκστρατείας του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος καταδικάστηκε πέρυσι για ποινικές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της συνωμοσίας για εξαπάτηση των Ηνωμένων Πολιτειών.
Καμία απόδειξη που να υποστηρίζει τους ισχυρισμούς του Λευκορώσου δεν έχει βγει ή δημοσιοποιηθεί ποτέ.

Ο Βασούκεβιτς συνελήφθη μαζί με άλλους εννέα αλλοδαπούς σε ένα πολυτελές ξενοδοχείο στην Πατάγια, μια παραθαλάσσια πόλη νότια της Μπανγκόκ που είναι δημοφιλής στους τουρίστες, ενώ φέρεται να συμμετείχε σε σεξουαλική εκπαίδευση σε τοπικό ξενοδοχείο.

Οι 10 κατηγορήθηκαν αρχικά για εργασία χωρίς άδεια, αλλά δύο εκδιώχθηκαν αργότερα από την Ταϊλάνδη, ενώ οι υπόλοιποι οκτώ κατηγορήθηκαν για προσέλκυση πορνείας και συνωμοσία για τη δημιουργία συνδικάτου.

Ο σύντροφος του Vashukevich, ο Ρώσος υπήκοος Aleksandr Kirillov (επίσης γνωστός ως Alex Lesley), φέρεται να ηγήθηκε του σεμιναρίου σεξουαλικής εκπαίδευσης. Οι άλλοι έξι που παραδέχθηκαν την ενοχή τους την Τρίτη αποτελούνταν από Ρώσους και Λευκορώσους, σύμφωνα με το Radio Free Europe/Radio Liberty, μια αδελφή οντότητα του BenarNews.

Το δικαστήριο καταδίκασε καθέναν από τους συγκατηγορούμενους σε τρία χρόνια φυλάκιση, αλλά μείωσε στο μισό τους όρους επειδή όλοι παραδέχθηκαν την ενοχή τους, είπε ο δικηγόρος, προσθέτοντας ότι επιβλήθηκαν πρόστιμο 150,000 μπατ (4,702 δολάρια ΗΠΑ).

Ο υποστράτηγος Surachate Hakparn, ο αρχηγός μετανάστευσης της Ταϊλάνδης, είπε ότι το γραφείο του ετοιμάζεται να τους απελάσει στη Ρωσία.

«Τα παραλάβαμε και αύριο θα επικοινωνήσω με τον Ρώσο πρεσβευτή στην Ταϊλάνδη για να κανονίσουμε μια ημερομηνία για να τους φέρουμε εκεί και να αγοράσουμε εισιτήρια», είπε στο BenarNews τηλεφωνικά.
Είπε ότι περίμενε ότι οι οκτώ θα απελαθούν μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Όλοι θα μπουν στη μαύρη λίστα και θα απαγορευτεί η επιστροφή τους στην Ταϊλάνδη.

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉBenar News/Associated Media
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/