Η Ταϊλάνδη ξεκινά μέτρα για την καταπολέμηση της αιθαλομίχλης χρησιμοποιώντας τεχνητή βροχή και κανόνια νερού (Βίντεο)

Μπανγκόκ-

Στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, μια περίοδος τοξικού αέρα έχει επιδεινωθεί τόσο πολύ που οι αξιωματούχοι σχεδιάζουν να βρέξουν κυριολεκτικά για να καταπολεμήσουν την αιθαλομίχλη.

Το Σαββατοκύριακο, η ποιότητα του αέρα σε περιοχές της Μπανγκόκ μετατράπηκε στην κατηγορία των «πολύ ανθυγιεινών», με επίπεδα σωματιδίων έως και 227. Κάθε φορά που ο δείκτης ποιότητας του αέρα ανεβαίνει πάνω από το 150 δεν είναι Μπουένο, αλλά αυτά τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης επηρεάζουν όλους, ανεξάρτητα από την ηλικία ή τα υπάρχοντα προβλήματα υγείας. Ο αέρας σε όλη την πόλη παρέμεινε στο «ανθυγιεινό» φάσμα όλο το Σαββατοκύριακο.

Τώρα, η πόλη κάνει ένα δραστικό βήμα για να βελτιώσει την κατάσταση: σπέρνει σύννεφα για να προκαλέσει βροχή. Αυτό προέρχεται από μια χώρα που φιλοξενεί το Τμήμα Βασιλικής Βροχοποίησης και Αγροτικής Αεροπορίας, οπότε ίσως δεν πρέπει να είναι τόσο περίεργο. Το τμήμα ανακοίνωσε Τη Δευτέρα θα έστελνε αεροπλάνα κάποια στιγμή την Τρίτη για να διοχετεύσουν τα σύννεφα με ένα μείγμα χημικών ουσιών που υποτίθεται ότι τα κάνουν να παράγουν βροχή.

Ούτε αυτό κρίνουν μόνο οι αρχές της Ταϊλάνδης. Έχουν μοιράσει περίπου 10,000 μάσκες προσώπου, σύμφωνα με το Phys.org. Έχουν επίσης καλύψει τους δρόμους με νερό για να μετριάσουν τη ρύπανση, αναφέρει το Reuters, καθώς και εκτόξευση κανονιών νερού στον αέρα. Όλα θυμίζουν αυτό που συνέβη στο Νέο Δελχί της Ινδίας μόλις τον περασμένο μήνα. Εκεί, οι πυροσβέστες χρειάστηκε να βοηθήσουν τους αξιωματούχους στην περιοχή της πρωτεύουσας να αποκρούσουν την αιθαλομίχλη σκοπευτικό νερό από πολυώροφα κτίρια.

Η σοβαρή ατμοσφαιρική ρύπανση που αντιμετωπίζει αυτό το μέρος του πλανήτη μεταφράζεται σε σοβαρά προβλήματα υγείας για τους ανθρώπους που ζουν εκεί. Το ένα τρίτο των παγκόσμιων θανάτων που σχετίζονται με την ατμοσφαιρική ρύπανση πλήττει την περιοχή του Δυτικού Ειρηνικού της Ασίας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Μεγάλο μέρος αυτής της επιβάρυνσης προέρχεται από τη βιομηχανία, μαζί με τα βαρέα επαγγελματικά οχήματα στις αστικές περιοχές. Ωστόσο, ακόμη και οι αγροτικές περιοχές αντιμετωπίζουν σοβαρή ατμοσφαιρική ρύπανση εάν εξασκούν την καύση καλλιεργειών, που είναι δημοφιλές στην Ινδία, ή καίνε ξύλα για να θερμάνουν τα σπίτια και τη σόμπα τους.


Στην Ινδία, οι ηγέτες αρχίζουν τώρα να κάνουν μεγαλύτερα βήματα για να αντιμετωπίσουν τη φθίνουσα ποιότητα του αέρα. Την περασμένη εβδομάδα, η χώρα δημοσίευσε ένα πολυαναμενόμενο εθνικό σχέδιο για την καταπολέμηση της περιβόητης ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Δυστυχώς, οι επικριτές το επικαλούνται για την έλλειψη σαφήνειας: Λείπουν οδηγίες για τις τοπικές κυβερνήσεις, συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα και οδηγίες επιβολής, σύμφωνα με τους New York Times.

Στην Ταϊλάνδη, οι αξιωματούχοι το πηγαίνουν στο επόμενο επίπεδο καθώς ετοιμάζονται να χειραγωγήσουν τον καιρό. Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν κάτι ανατριχιαστικό φουτουριστικό σκατά, αλλά η πρακτική δεν είναι και τόσο νέα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν χρησιμοποιήσει τη σπορά νεφών για να αντιμετωπίσουν την έλλειψη νερού. Το ίδιο και η χώρα της Ιορδανίας. Η ετυμηγορία είναι ακόμη εκδοθείσα για την αποτελεσματικότητά του, αλλά οι Ταϊλανδοί αξιωματούχοι φαίνεται να πιστεύουν ότι είναι ένα στοίχημα που αξίζει τον κόπο. Ποια άλλη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας με ρύπανση θα είναι η επόμενη;

Κείμενο ευγενική προσφορά του Gizmodo.

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉGizmodo
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/