Η Αυστραλιανή γυναίκα που κατηγορείται ότι παρέμεινε στη Βίζα ζητά βοήθεια από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την αυστραλιανή κυβέρνηση

Μπανγκόκ-

Μια Αυστραλή, η οποία κρατείται στην Μπανγκόκ για μια εβδομάδα, είπε σε φίλους ότι είναι «τόσο φοβισμένη» και έχει εκλιπαρήσει για βοήθεια.

Η Κλερ Τζόνσον, 46 ετών, επρόκειτο να φτάσει στο Σίδνεϊ την περασμένη εβδομάδα αφού ταξίδεψε στον κόσμο για ένα χρόνο, αλλά σταμάτησε όταν προσπάθησε να φύγει από την Ταϊλάνδη.
Είπε σε φίλους μέσω μηνυμάτων ότι είχε τεθεί υπό κράτηση.

«Το πρώτο που άκουσα από αυτήν ήταν ότι υπήρχε κάποιο πρόβλημα και έπρεπε να πάει στη μετανάστευση και να πληρώσει πρόστιμο και το επόμενο πράγμα που άκουσα ήταν ότι βρισκόταν σε κέντρο κράτησης», είπε στο SBS η φίλη της κα Τζόνσον, Τζούλιετ Πότερ. Νέα.

«Ρωτούσε αν μπορούσε να (δανειστεί) κάποια χρήματα από εμένα γιατί δεν μπορούσε να έχει πρόσβαση σε χρήματα για να πληρώσει αυτό το πρόστιμο».
«Είναι πολύ μπερδεμένη με το τι συμβαίνει», πρόσθεσε.

Δεν είναι ξεκάθαρο γιατί η κα Τζόνσον έχει τεθεί υπό κράτηση, αλλά η κα Πότερ – η οποία ήταν σε επαφή με την κα Τζόνσον καθ’ όλη τη διάρκεια της δοκιμασίας – πιστεύει ότι η φίλη της μπορεί να παρέμεινε κατά λάθος τη βίζα της.

Η κα Πότερ είπε ότι αρχικά της είπαν ότι το ζήτημα είχε διευθετηθεί και ότι η κα Τζόνσον επρόκειτο να επιστρέψει μέχρι τις 12 Ιανουαρίου.

Ωστόσο, δεν επέστρεψε σπίτι.
Το βράδυ της Δευτέρας, η κυρία Τζόνσον έστειλε στη φίλη της μηνύματα πανικού λέγοντας «Βοήθησέ με», «τόσο φοβισμένη» και ότι το τηλέφωνό της κατασχέθηκε.

"Έλαβα το μήνυμα να πω "μωρό μου, βοήθησέ με!" … το οποίο είναι τρομακτικό», είπε η κ. Πότερ.
Σε δήλωση, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Υποθέσεων και Εμπορίου στην Αυστραλία είπε: «Το Υπουργείο Εξωτερικών Υποθέσεων και Εμπορίου παρέχει προξενική βοήθεια σε μια Αυστραλή που κρατείται στην Ταϊλάνδη σύμφωνα με τον Χάρτη των Προξενικών Υπηρεσιών».

«Για λόγους απορρήτου, δεν είμαστε σε θέση να δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες», είπε ο εκπρόσωπος.

Προς το παρόν, η Thai Immigration δεν έχει απαντήσει σε άμεσο αίτημα για σχολιασμό.

 

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/