463 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Πρωτοχρονιά επτά θανατηφόρες ημέρες στην Ταϊλάνδη, σχεδόν νέο ρεκόρ.

Συνολικά 463 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω τροχαίων συγκρούσεων στην Ταϊλάνδη την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι διαβόητοι θανατηφόροι δρόμοι της χώρας πλημμύρισαν ξανά από μεθυσμένους οδηγούς κατά την περίοδο του νέου έτους.

Το Κέντρο Διεύθυνσης Οδικής Ασφάλειας της χώρας ανέφερε ότι ο αριθμός των νεκρών για αυτό που η αστυνομία αποκαλεί «Επτά Επικίνδυνες Μέρες» αυξήθηκε κατά 40 από τον περσινό καταμέτρηση των 423 και μόλις το ρεκόρ των 478 που σημειώθηκε το 2017.

Η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ αναφέρθηκε ως η αιτία του 40% των 3,791 συγκρούσεων που αναφέρθηκαν μεταξύ 27 Δεκεμβρίου και 2 Ιανουαρίου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου τραυματίστηκαν 3,892 άνθρωποι, από 4,005 πέρυσι. Αν και ο αριθμός των νεκρών φέτος ήταν αυξημένος, ο αριθμός των συγκρούσεων μειώθηκε ελαφρώς, από 3,841.

Η ταχύτητα ήταν η δεύτερη αιτία συγκρούσεων που αναφέρθηκε περισσότερο φέτος, με ποσοστό 28%. Το ογδόντα τοις εκατό των οχημάτων που εμπλέκονται σε ατυχήματα ήταν μοτοσικλέτες.

Τον περασμένο μήνα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανέφερε ότι το ποσοστό θανάτου που σχετίζεται με τροχαία σύγκρουση στην Ταϊλάνδη ήταν 32.7 άτομα σε κάθε 100,000, το υψηλότερο στη νοτιοανατολική Ασία. Η οργάνωση κατηγόρησε τις αρχές της Ταϊλάνδης ότι δεν εφαρμόζουν αποτελεσματικά τους κανόνες οδικής ασφάλειας, με αποτέλεσμα πολλοί οδηγοί να βγαίνουν στους δρόμους όταν είναι μεθυσμένοι ή χωρίς να έχουν άδεια οδήγησης.

Αφού αναφέρθηκε ο αριθμός ρεκόρ θανάτων του περασμένου έτους, ο Liviu Vedrasco του ΠΟΥ είπε ότι παρόλο που οι Επτά Επικίνδυνες Μέρες έτυχαν μεγάλης προσοχής, η κακή οδική ασφάλεια ήταν ένα πρόβλημα όλο το χρόνο στην Ταϊλάνδη. «Οι δρόμοι στην Ταϊλάνδη είναι επικίνδυνοι κάθε μέρα, όχι μόνο επτά», είπε.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, η Λιβύη είναι η μόνη χώρα με υψηλότερο ποσοστό θανάτου από τροχαία σύγκρουση. Το 2015 ο οργανισμός ανέφερε έναν αριθμό 73.4 θανάτων σε κάθε 100,000 ανθρώπους στην αφρικανική χώρα.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/