Η Ταϊλάνδη θα πραγματοποιήσει 3ήμερη τελετή στέψης του βασιλιά 4-6 Μαΐου 2019

Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης πρόκειται να στεφθεί επίσημα σε μια περίτεχνη τριήμερη τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 4-6 Μαΐου, ανακοίνωσε το βασιλικό παλάτι.

Ο βασιλιάς Maha Vajiralongkorn, 66 ετών, υπηρετεί ως συνταγματικός μονάρχης του έθνους της Νοτιοανατολικής Ασίας από τότε που πέθανε ο πατέρας του – ο βασιλιάς Bhumibol Adulyadej – τον ​​Οκτώβριο του 2016 σε ηλικία 88 ετών.

«Η Αυτού Μεγαλειότητα κρίνει σκόπιμο να πραγματοποιήσει την τελετή στέψης σύμφωνα με τις βασιλικές παραδόσεις για την καλή τύχη του έθνους και του βασιλείου, την οποία θα απολαύσει ο ελπιδοφόρος λαός», ανέφερε το παλάτι σε δήλωση την Τρίτη.

Η επίσημη στέψη του είχε καθυστερήσει μέχρι μετά από μια περίοδο πένθους για τον βασιλιά Bhumibol, ο οποίος βασίλεψε για επτά δεκαετίες και τιμούνταν ως ημι-θεϊκή φιγούρα στην Ταϊλάνδη.

«Συμφωνώ να δεχτώ τις επιθυμίες του αείμνηστου βασιλιά… προς όφελος ολόκληρου του λαού της Ταϊλάνδης», είπε ο βασιλιάς Μάχα τον Δεκέμβριο του 2016 όταν ανέλαβε τη θέση του αφού αποδέχθηκε πρόσκληση από το κοινοβούλιο να διαδεχθεί τον σεβαστό πατέρα του.

«Αυτή η βασιλική διαδοχή υπογραμμίζει την επιθυμία για σταθερότητα και συνέχεια στην Ταϊλάνδη».

Η στέψη του θα γίνει δυόμισι μήνες μετά τις γενικές εκλογές της Ταϊλάνδης στις 24 Φεβρουαρίου, τις πρώτες από το 2011, και θα συμπέσει με την επέτειο της στέψης του Μπουμιμπόλ στις 5 Μαΐου 1950.

 

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/