Έρχεται η μεταρρύθμιση της αστυνομίας στην Ταϊλάνδη: Οι ανακρίσεις θα αποτυπωθούν σε ταινία. όχι άλλη παρέλαση υπόπτων πριν από τον Τύπο

Μπανγκόκ-

Οι ανακρίσεις θα αποτυπωθούν σε ταινία. καμία παρέλαση υπόπτων πριν από τον Τύπο

ΩΣ ΜΕΡΟΣ της αστυνομικής μεταρρύθμισης, οι άνθρωποι θα μπορούν σύντομα να υποβάλουν καταγγελία στην αστυνομία μέσω email.

Οι καταγγέλλοντες δεν θα χρειάζεται πλέον να ανησυχούν για τη δικαιοδοσία των αστυνομικών τμημάτων μόλις εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις, επειδή η καταγγελία τους μπορεί να καταχωρηθεί σε οποιοδήποτε αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με το σχέδιο μεταρρύθμισης, κάθε αστυνομική ανάκριση υπόπτου θα μαγνητοσκοπείται, ενώ σε σοβαρές ποινικές υποθέσεις θα παρίστανται και εισαγγελείς.

Οι προετοιμασίες για αυτές τις νέες διαδικασίες για το αστυνομικό γραφείο έχουν ήδη αποκτήσει σταθερή δυναμική.

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε χθες ένα σχέδιο τροποποίησης του Ποινικού Κώδικα, το οποίο είναι βασικό για την αστυνομική μεταρρύθμιση.

«Αυτή η τροπολογία επιδιώκει να εμποδίσει την αστυνομία να φέρνει υπόπτους σε συνεντεύξεις τύπου», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Buddhipongse Punnakanta, ο οποίος είναι επίσης αναπληρωτής μόνιμος γραμματέας του πρωθυπουργού.

Η αστυνομία διοργανώνει συχνά συνεντεύξεις τύπου για να αναφέρει τα επιτεύγματά της, ειδικά σε πολυδιαφημισμένες υποθέσεις. Ορισμένοι ύποπτοι καλούνται ακόμη και να απαντήσουν σε ερωτήσεις σε τέτοια συνέδρια.

Σε μια υπόθεση υψηλού προφίλ, η αστυνομία επέτρεψε ακόμη και μια αντιπαράθεση μεταξύ των υπόπτων και των θυμάτων μπροστά στα μέσα ενημέρωσης.

Πηγή: Thai National News

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉΤαϊλανδικά Εθνικά Νέα
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/