Η ιατρική μαριχουάνα εγκρίθηκε να νομιμοποιηθεί στην Ταϊλάνδη

ΜΠΑΝΓΚΟΚ (Reuters) – Η Ταϊλάνδη ενέκρινε τη μαριχουάνα για ιατρική χρήση και έρευνα την Τρίτη, η πρώτη νομιμοποίηση του ναρκωτικού σε μια περιοχή με μερικούς από τους αυστηρότερους νόμους για τα ναρκωτικά στον κόσμο.

Το διορισμένο από τη χούντα κοινοβούλιο στην Ταϊλάνδη, μια χώρα που μέχρι τη δεκαετία του 1930 είχε παράδοση στη χρήση μαριχουάνας για την ανακούφιση από τον πόνο και την κούραση, ψήφισε την τροποποίηση του Ναρκωτικού Νόμου του 1979 σε μια εξωκοινοβουλευτική συνεδρίαση που χειριζόταν μια σειρά από νομοσχέδια πριν από τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς.

«Αυτό είναι ένα πρωτοχρονιάτικο δώρο από την Εθνική Νομοθετική Συνέλευση προς την κυβέρνηση και τον λαό της Ταϊλάνδης», δήλωσε ο Σομτσάι Σαουάνγκκαρν, πρόεδρος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής, σε κοινοβουλευτική συνεδρίαση που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Ενώ χώρες από την Κολομβία έως τον Καναδά έχουν νομιμοποιήσει τη μαριχουάνα για ιατρική ή ακόμα και ψυχαγωγική χρήση, το ναρκωτικό παραμένει παράνομο και ταμπού σε μεγάλο μέρος της Νοτιοανατολικής Ασίας, η οποία έχει μερικές από τις σκληρότερες τιμωρίες στον κόσμο για παραβιάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Οι έμποροι μαριχουάνας μπορεί να υπόκεινται σε θανατική ποινή στη Σιγκαπούρη, την Ινδονησία και τη Μαλαισία.

Αλλά στην Ταϊλάνδη, η κύρια διαμάχη με τη νομιμοποίηση αφορούσε αιτήματα διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας από ξένες εταιρείες που θα μπορούσαν να τους επιτρέψουν να κυριαρχήσουν στην αγορά, δυσκολεύοντας την πρόσβαση των Ταϊλανδών ασθενών στα φάρμακα και των Ταϊλανδών ερευνητών την πρόσβαση σε εκχυλίσματα μαριχουάνας.

«Θα απαιτήσουμε από την κυβέρνηση να ανακαλέσει όλα αυτά τα αιτήματα πριν τεθεί σε ισχύ ο νόμος», δήλωσε ο Panthep Puapongpan, κοσμήτορας του Rangsit Institute of Integrative Medicine and Anti-Aging.

Ορισμένοι υποστηρικτές της Ταϊλάνδης ελπίζουν ότι η έγκριση της Τρίτης θα ανοίξει το δρόμο για νομιμοποίηση για ψυχαγωγική χρήση.

«Αυτό είναι το πρώτο μωρό βήμα προς τα εμπρός», είπε ο Chokwan Chopaka, ακτιβιστής στο Highland Network, μια ομάδα υπέρ της νομιμοποίησης της κάνναβης στην Ταϊλάνδη.

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉReuters
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/