Ποια είναι η τρέχουσα και μελλοντική κατάσταση του Vaping στην Ταϊλάνδη; Κοιτάμε σε βάθος

Μια συλλογή από ηλεκτρονικά τσιγάρα,

Ταϊλάνδη-

Φαίνεται να επικρατεί σύγχυση αυτή την εβδομάδα καθώς δύο αντικρουόμενες δηλώσεις εκδόθηκαν από το Υπουργείο Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης της Ταϊλάνδης και την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης. Το καλύψαμε στις ροές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τώρα θα προσπαθήσουμε να δώσουμε διευκρινίσεις αφού εξετάσουμε το θέμα σε βάθος.

Από τη μία πλευρά, έχετε αυτό το άρθρο που προέρχεται από την Bangkok Post, την Chiang Rai Times και πολλές άλλες πηγές ειδήσεων στην Ταϊλάνδη.  https://www.bangkokpost.com/news/general/1572378/tourists-warned-of-e-cigarette-fines?fbclid=IwAR1n5CJJvjil8ljIrFbE1UuRlrSbCW4cJWIzYw5vSWFHFZy99xy0Mu2aNuc

Από την άλλη πλευρά, έχετε αυτό το άρθρο, το οποίο προέρχεται επίσης από την Bangkok Post, το οποίο έχει κάνει αρκετούς ανθρώπους να πιστεύουν ότι τα E-Cigs θα γίνουν "νόμιμα" σύντομα. https://www.bangkokpost.com/news/general/1572042/smokers-shift-to-hike-tax-on-loose-tobacco

Για περαιτέρω έλλειψη σαφήνειας, έχετε αυτό το άρθρο από τη Sanook (ταϊλανδική γλώσσα) που δηλώνει ότι τα E-Cigs θα γίνουν απολύτως νόμιμα σύμφωνα με το Τμήμα Φόρων Κατανάλωσης.  https://www.sanook.com/money/610587/

Και τα τρία άρθρα και οι πληροφορίες κυκλοφόρησαν την ίδια ημερομηνία, 8 Νοεμβρίου 2018. Όπως είναι αναμενόμενο, αυτό έχει προκαλέσει μεγάλη σύγχυση σε πιθανούς καταναλωτές, κατοίκους και τουρίστες.

Επομένως, εδώ είναι η τρέχουσα σαφήνεια με πολύ βασικούς απλούς όρους με διευκρίνιση από το Τμήμα Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης και τον Προϊστάμενο Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης κ. Pachorn Anantasin:

-Επί του παρόντος, το άτμισμα παραμένει ενάντια στη νομοθεσία της Ταϊλάνδης. Οι ποινές είναι έως και δέκα χρόνια στη φυλακή της Ταϊλάνδης και πρόστιμα έως και τετραπλάσιο του κόστους της συσκευής και των υγρών, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τεράστια πρόστιμα. Το μέσο άτομο που πιάνεται με εξοπλισμό ατμίσματος ή ατμίζει δημόσια έχει αναφέρει στο Τμήμα Φόρων Κατανάλωσης και στις Πρεσβείες του πρόστιμα από 20,000 έως 50,000 μπατ.

-Το Τμήμα Φόρων Κατανάλωσης δεν έχει (Και δεν έχει) τη δυνατότητα να αλλάξει κανέναν νόμο. Απλώς εξέδωσαν μια προειδοποίηση σε όλες τις μεγάλες πρεσβείες υπενθυμίζοντας στους τουρίστες μετά από αρκετές καταγγελίες για τον ισχύοντα νόμο και τις κυρώσεις που αναφέρονται παραπάνω. Οι ποινές είναι ίδιες εδώ και σχεδόν ένα χρόνο.

-Υπάρχει δυνατότητα ανοίγματος και επιβολής φόρου στο Vaping, ΑΝ το Υπουργείο Εμπορίου και Υγείας καταλήξει σε συμφωνία για την εισαγωγή του Vaping. Δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία ούτε αναμένεται να επιτευχθεί στο άμεσο μέλλον λόγω διαφορετικών απόψεων.

-Το Τμήμα Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης δεν είπε ότι ΘΑ φορολογήσουν το άτμισμα, όπως αναφέρθηκε εσφαλμένα αρχικά από διάφορες πηγές μέσων ενημέρωσης. Όπως αναφέρουν παραπάνω, εξετάζεται το ενδεχόμενο αλλά χρειάζεται την έγκριση του Υπουργείου Εμπορίου και Υγείας.

-Όσον αφορά το εάν μια επιχείρηση είναι υπεύθυνη ή υπεύθυνη εάν ένας πελάτης ατμίζει ή χρησιμοποιεί συσκευές ατμίσματος στις εγκαταστάσεις, το Τμήμα Φόρων Κατανάλωσης είπε ότι αυτό είναι θέμα επιβολής του νόμου και δεν ήταν στην περιοχή ευθύνης του. Το Pattaya News έχει δει πολλές πινακίδες σε επιχειρήσεις της ενδιαφερόμενης περιοχής που προειδοποιούν τους πελάτες να μην ατμίζουν στις εγκαταστάσεις. Αξιωματούχοι δήλωσαν στον Τύπο ότι, καθώς το άτμισμα είναι αντίθετο με τη νομοθεσία της Ταϊλάνδης και είναι μια απαγορευμένη δραστηριότητα, η επιχείρηση ΜΠΟΡΕΙ να θεωρηθεί υπεύθυνη, όπως και για οποιαδήποτε χρήση ναρκωτικών ή δραστηριότητα ενάντια στο νόμο, στον τόπο της επιχείρησής τους.

Ελπίζουμε ότι αυτό παρέχει σαφήνεια για την τρέχουσα κατάσταση.

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉΤμήμα ειδικών φόρων κατανάλωσης της Ταϊλάνδης
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/