Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης προωθεί τη νομιμοποίηση της ιατρικής μαριχουάνας

ΜΠΑΝΓΚΟΚ: Η Ταϊλάνδη αναπτύσσει σχέδια για τη νομιμοποίηση της ιατρικής μαριχουάνας, δήλωσε αξιωματούχος στο Γαλλικό Πρακτορείο την Τετάρτη (31 Οκτωβρίου), καθώς η χώρα ελπίζει να κερδίσει χρήματα από μια βιομηχανία πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων με ένα προϊόν που οι υποστηρικτές της χαιρετούν ως ένα από τα καλύτερα στον κόσμο.

Αρκετά έθνη έχουν αγκαλιάσει τη χρήση φαρμακευτικής κάνναβης, συμπεριλαμβανομένου του Καναδά, της Αυστραλίας, του Ισραήλ και περισσότερες από τις μισές πολιτείες των ΗΠΑ.

Ωστόσο, η Ταϊλάνδη θα είναι η πρώτη χώρα στην Ασία που θα το κάνει, αξιοποιώντας μια αγορά που η αμερικανική Grand View Research έχει εκτιμήσει ότι θα μπορούσε να φτάσει τα 55.8 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2025.

Ένα προσχέδιο νόμου για να επιτρέπεται η περιορισμένη χρήση του έχει σταλεί στην Εθνική Νομοθετική Συνέλευση (NLA) της στρατιωτικής κυβέρνησης.

«Υποβάλαμε το νομοσχέδιο στον ομιλητή», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Τζετ Σιράτραανον, πρόεδρος της μόνιμης επιτροπής δημόσιας υγείας του NLA, προσθέτοντας ότι θα έχει την πρώτη του ανάγνωση στο κοινοβούλιο της κυβέρνησης σε λιγότερο από ένα μήνα.

Η κάνναβη θα είναι «μόνο για φάρμακα, όχι για αναψυχή», πρόσθεσε.

Η μαριχουάνα παραμένει παράνομη στην Ταϊλάνδη, με αυστηρές κυρώσεις για τη διακίνηση ναρκωτικών, παρόλο που η χώρα παραμένει βασικός περιφερειακός κόμβος διαμετακόμισης και παραγωγός ναρκωτικών.

Ωστόσο, η ιδέα της ιατρικής μαριχουάνας ήταν από καιρό πιο αποδεκτή από τα ευρύτερα τμήματα της κοινωνίας στη χώρα με βουδιστική πλειοψηφία και κυβερνητικοί αξιωματούχοι είχαν προηγουμένως υποστηρίξει την ανάγκη μεταρρύθμισης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ο Jet είπε ότι η Ταϊλάνδη έχει καθυστερήσει να κάνει την αλλαγή για πάρα πολύ καιρό, ενώ άλλες χώρες όπως ο Καναδάς και η Αυστραλία έχουν εκμεταλλευτεί τη στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της νομιμοποίησης των εξαγωγών.

Ανέφερε τις δυνατότητες δημιουργίας εσόδων που θα παρέχει η τροποποίηση των νόμων για την Ταϊλάνδη, καθώς και τις ευεργετικές επιπτώσεις που θα μπορούσε να έχει στους ασθενείς που πονούν.

Επαίνεσε επίσης την ποιότητα των φυτών της χώρας της Νοτιοανατολικής Ασίας, τα οποία ευδοκιμούν ιδιαίτερα στα σύνορα του Χρυσού Τριγώνου της Ταϊλάνδης, του Λάος και της Μιανμάρ.

"Το κάνω αυτό γιατί είναι μια ευκαιρία για τους Ταϊλανδούς", είπε. «Η Ταϊλάνδη έχει την καλύτερη μαριχουάνα στον κόσμο».

Οι ειδικοί συμφωνούν και βλέπουν παρόμοιες δυνατότητες.

«Σήμερα, η Ταϊλάνδη μπορεί να παράγει φοβερή κάνναβη με ένα κλάσμα του κόστους των δυτικών καλλιεργητών», δήλωσε ο Jim Plamondon, Αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ στην Thai Cannabis Corporation, που περιγράφεται ως η πρώτη νόμιμη εταιρεία μαριχουάνας της χώρας.

«Αύριο, η Ταϊλάνδη θα ανακτήσει την πολιτιστική της κληρονομιά, καθιστώντας τον κορυφαίο παραγωγό, μεταποιητή και παραγωγό προϊόντων κάνναβης στον κόσμο», είπε.

«Κάθε εταιρεία που ασχολείται σοβαρά με την κάνναβη θα πρέπει να αρχίσει να μεταφέρει την αλυσίδα εφοδιασμού της στην Ταϊλάνδη».

Ευγενική παραχώρηση Associated Press και Channel News Asia.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/