Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης διεξάγει πλήρη έρευνα για την επίθεση Κινέζου τουρίστα στο αεροδρόμιο μετά το βίντεο που έγινε viral (Βίντεο)

Μπανγκόκ-

Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη πηγή τουριστών της Ταϊλάνδης, αποτελώντας περίπου το ένα τέταρτο των 35 εκατομμυρίων ετήσιων επισκεπτών της.

Ωστόσο, μια καταστροφή με σκάφος στο δημοφιλές νησί Πουκέτ τον Ιούλιο που σκότωσε δεκάδες Κινέζους παραθεριστές προκάλεσε μείωση των επισκέψεων και έθεσε την Ταϊλάνδη σε επιφυλακή για προβλήματα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν την αγορά.

Ένα βίντεο κλιπ στις 27 Σεπτεμβρίου στο αεροδρόμιο Don Mueang της Μπανγκόκ, το οποίο δείχνει έναν φρουρό να τσακώνεται για λίγο και στη συνέχεια να χτυπά έναν άνδρα, ανήκε σε αυτή την κατηγορία και γρήγορα πυροδότησε αντιδράσεις από ορισμένα από τα υψηλότερα επίπεδα της κυβέρνησης.

Ο Sunsern Kaewkumnerd, εκπρόσωπος της κυβέρνησης, δήλωσε την Κυριακή ότι ο πρωθυπουργός και ηγέτης της χούντας Prayut Chan-O-Cha ήταν «βαθιά αναστατωμένος» από το περιστατικό.

«Ο πρωθυπουργός σκέφτηκε ότι παρόλο που ο τουρίστας δεν μπορούσε να προσκομίσει έγγραφα για να επιβεβαιώσει τη διαμονή και το νομικό του καθεστώς στην Ταϊλάνδη, αρνήθηκε να μείνει σε δωμάτιο κράτησης, έβρισε και έβριζε αξιωματικούς, αρνήθηκε να ακολουθήσει εντολές ακόμη και στη μητρική του γλώσσα, επιχείρησε πολλές φορές για να τραπεί σε φυγή και να ενεργήσει ανάρμοστα με αξιωματούχους, οι αξιωματούχοι πρέπει να συναποφασιστούν και να τον συμπεριφέρονται σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική». είπε ο Σάνσερν σε μήνυμά του στους δημοσιογράφους.

Πρόσθεσε ότι δύο ανώτεροι υπάλληλοι του αεροδρομίου τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και ο φρουρός απολύθηκε από τη θέση του.

Ένας από τους υπαλλήλους, ο Suthirawat Suwannarat, ο οποίος είναι ο γενικός διευθυντής του αεροδρομίου, έλαβε αναστολή 30 ημερών μετά από απευθείας συνάντηση με τα ανώτατα κλιμάκια της κυβέρνησης που συναντήθηκαν επίσης με αξιωματούχους της κινεζικής κυβέρνησης. Η έρευνα για την πολιτική αεροδρομίων θα συνεχιστεί.

«Δεν μπορούμε να αρνηθούμε την ευθύνη για αυτή την αδυναμία και λυπάμαι και ζητώ συγγνώμη από τον Κινέζο τουρίστα», είπε στους δημοσιογράφους το Σάββατο.

«Αν και έχουμε το δικαίωμα να υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας, σε αυτή την περίπτωση δεν ήταν λογικό και ο τουρίστας ήταν απογοητευμένος και δεν αποτελεί πραγματική απειλή». αυτός είπε.

Ο τουρίστας αναγνωρίστηκε ως Mei Ji και είχε φτάσει μέσω πτήσης από την Τζακάρτα, ανέφεραν οι αρχές του αεροδρομίου. Προσέθεσε ότι είχε αρνηθεί να περιμένει μέσα σε ένα δωμάτιο, αρνήθηκε να ακολουθήσει εντολές από αξιωματούχους του αεροδρομίου και της αστυνομίας, αρνήθηκε να μιλήσει σε μεταφραστή, έβριζε και έβριζε συνεχώς αξιωματούχους και αστυνομικούς και αρνήθηκε να μιλήσει με οποιονδήποτε προϊστάμενο ή ανώτερο. Ανέφερε επίσης ότι επιχείρησε να δραπετεύσει ή να «τρέξει» μέσω του Passport Control αρκετές φορές.

Αργότερα απελάθηκε και διαπιστώθηκε ότι η γραφειοκρατία του ήταν πράγματι ψευδής και δεν είχε έγκυρη VISA για να εισέλθει στην Ταϊλάνδη, αλλά όχι πριν η συνάντηση μαγνητοσκοπηθεί σε κινητά τηλέφωνα και μεταφορτωθεί στο Διαδίκτυο και εισαχθεί στο δικαστήριο της κοινής γνώμης.

Η γρήγορη απάντηση από την Ταϊλάνδη υπογραμμίζει τη συνεχιζόμενη ευαισθησία σχετικά με την καταστροφή του Πουκέτ, στην οποία σκοτώθηκαν σχεδόν 50 άνθρωποι. Οι αρχές συνεχίζουν να δηλώνουν ότι παρόλο που ο κ. Mei Ji παραβίαζε όντως το νόμο και δεν συνεργαζόταν σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να χτυπηθεί σωματικά από έναν υπάλληλο.

Το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού έχει υπολογίσει ότι θα χάσει περισσότερους από μισό εκατομμύριο Κινέζους τουρίστες εξοργισμένους και φοβισμένους για την τραγωδία με το πλοίο.

Τον Αύγουστο περίπου 860,000 από τα 3.2 εκατομμύρια τουρίστες που επισκέφθηκαν την Ταϊλάνδη ήταν Κινέζοι, σύμφωνα με κυβερνητικές στατιστικές.

Οι αριθμοί αντιπροσωπεύουν μείωση σχεδόν 12 τοις εκατό στις κινεζικές επισκέψεις από την ίδια περίοδο πέρυσι.

Το βίντεο είναι παρακάτω. Σημείωση, ο τίτλος είναι λανθασμένος - δεν επιβλήθηκαν πρόστιμα ή μη φυσιολογικά έξοδα, όπως επιβεβαίωσαν πολλές πηγές, εκτός από τον τουρίστα που έλαβε εντολή να πληρώσει για μια πτήση επιστροφής στη χώρα του, αφού δεν είχε έγκυρη VISA για να εισέλθει στη χώρα.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/