Η Ταϊλάνδη πιθανότατα θα απαγορεύσει το τάισμα των περιστεριών, θα επιβληθεί φυλάκιση και υψηλά πρόστιμα

Η Μητροπολιτική Διοίκηση της Μπανγκόκ πρωτοστατεί σε μια εκστρατεία για τη σύλληψη περιστεριών και έχει δεσμευτεί να επιβάλει απαγόρευση στο τάισμά τους – οι παραβάτες θα μπορούσαν να φυλάκισουν έως και τρεις μήνες, να αντιμετωπίσουν πρόστιμο 25,000 μπατ (770 $) ή και τα δύο.

«Υπάρχει κίνδυνος για τους ανθρώπους σε μέρη όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση περιστεριών», είπε στο Reuters ο Taweesak Lertprapan, αναπληρωτής κυβερνήτης της Μπανγκόκ, καθώς οι κυνηγοί πουλιών έπιαναν περιστέρια γύρω του σε μια δημόσια πλατεία.

Άλλες πόλεις σε όλο τον κόσμο έχουν επιβάλει παρόμοιες απαγορεύσεις, συμπεριλαμβανομένης της αγαπημένης Ιταλών τουριστών Βενετία, όπου το τάισμα των περιστεριών είναι παράνομο – αλλά δεν υπάρχει κίνδυνος για το σερβίρισμα.

Στην Μπανγκόκ, τα περιστέρια – που συχνά αποκαλούνται «αρουραίοι με φτερά» – βρίσκονται συχνά σε πολυσύχναστες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των ναών, των αγορών και των δημόσιων πάρκων.

Ο Taweesak είπε ότι οι κίνδυνοι για την υγεία από τα περιστέρια περιλαμβάνουν αναπνευστικές ασθένειες, μηνιγγίτιδα και γρίπη των πτηνών.

«Η πιο αποτελεσματική λύση είναι να σταματήσουμε να τα ταΐζουμε», είπε ο Taweesak.

Οι αξιωματούχοι είπαν επίσης ότι πολλοί τουρίστες ταΐζουν τα περιστέρια χωρίς να γνωρίζουν τις επιπτώσεις που έχει στην εξάπλωση της γρίπης των πτηνών και τα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει.

Ο πρωθυπουργός Prayuth Chan-ocha διέταξε αυτόν τον μήνα μια εθνική εκστρατεία για τη μείωση του αριθμού των περιστεριών στις κατοικημένες περιοχές.

Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης του TPN media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον, Αμερική, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Έχει ζήσει στην Πατάγια για περισσότερα από οκτώ χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνία μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/