Η ιατρική μαριχουάνα είναι πιθανό να γίνει νόμιμη στην Ταϊλάνδη μέχρι τα μέσα του 2019, λέει η κυβέρνηση

Ο Κυβερνητικός Φαρμακευτικός Οργανισμός (GPO) της Ταϊλάνδης ξεκινά έρευνες για την ανάπτυξη φαρμάκων από μαριχουάνα, αναγνωρίζοντας στοιχεία ότι η παράνομη ουσία έχει ιδιότητες που βελτιώνουν την υγεία. Επιδιώκει επίσης να ξεκινήσει μια νομική τροποποίηση που θα επιτρέπει την κάνναβη για ιατρική χρήση, πιθανώς μέχρι τον Μάιο του επόμενου έτους.

Η ψυχαγωγική χρήση θα παραμείνει παράνομη.

Ο πρόεδρος της GPO, Dr Sopon Mekthon, δήλωσε χθες ότι με την προοπτική της νομιμοποίησης της μαριχουάνας υπό ορισμένες συνθήκες, η οργάνωσή του είχε αρχίσει να συνεργάζεται με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και το Γραφείο Καταστολής Ναρκωτικών για να ξεκινήσει ένα ερευνητικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη και τη μαζική παραγωγή φαρμάκων από μαριχουάνα.

Το Γραφείο Καταστολής Ναρκωτικών έχει ήδη δώσει 100 κιλά κατασχεθείσας μαριχουάνας στην GPO ως πρώτη ύλη για την έρευνά τους.

Ο Sopon λέει ότι η Ταϊλάνδη έχει τη δυνατότητα να είναι παγκόσμιος ηγέτης στην ανάπτυξη και παραγωγή κανναβινοειδών φαρμάκων, τα οποία θα ενίσχυαν την αποτελεσματικότητα της ιατρικής περίθαλψης και των θεραπειών σε πολλές ομάδες ασθενών. Η εξαγωγή εκχυλισμάτων ιατρικής κάνναβης σε υψηλές τιμές θα μπορούσε επίσης να αποφέρει σημαντικά κέρδη στη χώρα.

«Παρά το γεγονός ότι η μαριχουάνα εξακολουθεί να θεωρείται επιβλαβές φάρμακο, τα φαρμακευτικά της οφέλη είναι ευρέως αποδεκτά και είναι επίσης επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι η μαριχουάνα περιέχει πολλές φαρμακευτικές ενώσεις που μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας, του χρόνιου πόνου, της μυϊκής σπαστικότητας και της επιληψίας», είπε ο Sopon.

«Ως προετοιμασία για την αποποινικοποίηση της ιατρικής μαριχουάνας, η ερευνητική ομάδα της GPO εργάζεται τώρα σε ένα ερευνητικό πρόγραμμα για την παραγωγή ενός πρωτοτύπου εξαγωγής ιατρικής κάνναβης με τη μορφή υπογλώσσιας σταγόνας ελαίου κάνναβης, η οποία θα είναι το αρχικό συστατικό για την παραγωγή ναρκωτικών και μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως υπόστρωμα για περαιτέρω ανάπτυξη της ιατρικής».

Ο Sopon εκτιμά ότι η ερευνητική ομάδα θα ήταν σε θέση να εξάγει 10 έως 15 λίτρα – ή 18,000 μπουκάλια – συμπυκνωμένου ελαίου κάνναβης από τα πρώτα 100 κιλά μαριχουάνας.

Λέει ότι η GPO αναμένεται να παράγει τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνάς της μέχρι το τέλος αυτού του έτους.

Εκτιμάται ότι η ερευνητική ομάδα θα κατανοήσει καλύτερα την ποιότητα, τις κανναβινοειδείς ουσίες και τις μοναδικές φαρμακευτικές ιδιότητες της μαριχουάνας μέσω διαφόρων τοπικών πηγών. Αυτές οι ανακαλύψεις θα επιτρέψουν στο GPO να αξιολογήσει τη σκοπιμότητα για την αναβάθμιση της ανάπτυξης του φαρμάκου σε επίπεδο κλινικών δοκιμών και να σχεδιάσει περαιτέρω την εμπορική παραγωγή.

Ο διευθύνων σύμβουλος της GPO, Dr Withoon Danwiboon, αποκάλυψε ότι εάν το αποτέλεσμα της έρευνας έδειχνε ελπιδοφόρα σημάδια για την ανάπτυξη φαρμάκων και την εμπορική παραγωγή νέων ιατρικών προϊόντων, ο οργανισμός του σχεδίαζε να επεκτείνει την παραγωγή σε βιομηχανική κλίμακα.

«Αρχικά σε αυτό το στάδιο, η κύρια βάση για ιατρική έρευνα και ανάπτυξη για τη μαριχουάνα παραμένει στα κεντρικά μας γραφεία στην Μπανγκόκ», δήλωσε ο Withoon.

«Στο επόμενο βήμα, για αυξημένη κλίμακα παραγωγής και επέκταση ερευνητικού έργου, σχεδιάζουμε να αναπτύξουμε μια ειδική εγκατάσταση για ολόκληρη την αλυσίδα ανάπτυξης και παραγωγής φαρμάκων κάνναβης στα οικόπεδά μας στο Chon Buri».

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉΤο Thaiger
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/