Η Royal Police Cadet Academy της Ταϊλάνδης απαγορεύει στις γυναίκες να εγγραφούν από το 2019.

Ταϊλάνδη-

Μια μεγάλη αστυνομική ακαδημία στην Ταϊλάνδη ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει στις γυναίκες να εγγραφούν, πυροδοτώντας κατηγορίες για διακρίσεις λόγω φύλου.

Η Royal Police Cadet Academy (RPCA), στα δυτικά προάστια της Μπανγκόκ, δέχεται περίπου 300 αιτούντες το χρόνο. Αλλά από το 2019 θα δέχεται μόνο άνδρες. Ο Worawut Sripakhon, αρχηγός της RPCA, δεν έδωσε λόγο για τον νέο κανόνα, λέγοντας: «Είναι πολιτική. Δεν επιτρέπεται να δώσουμε περισσότερες πληροφορίες από αυτό».

  Ο Jadet Chaowilai, διευθυντής της ομάδας δικαιωμάτων Women and Men Progressive Movement, είπε ότι η αποδοχή λιγότερων γυναικών στην αστυνομική δύναμη της Ταϊλάνδης των 230,000 ατόμων θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες για τις γυναίκες θύματα επιθέσεων.

  Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ταϊλάνδης, οι γυναίκες θύματα βιασμού πρέπει να πάρουν συνέντευξη από γυναίκες αξιωματικούς, αλλά σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη πάνω από το 90 τοις εκατό των βιασμών στη χώρα δεν αναφέρονται. "Αυτή είναι μια πολύ οπισθοδρομική κίνηση για τα δικαιώματα των γυναικών και την ασφάλεια των γυναικών στην Ταϊλάνδη", δήλωσε ο Chaowilai στο Thomson Reuters Foundation. «Τα θύματα μπορεί να ντρέπονται ή να διστάζουν να μιλήσουν με άνδρες αξιωματικούς».

  Οι γυναίκες εργάζονταν μόνο στο γραφείο και σε βοηθητικούς ρόλους στην αστυνομία της Ταϊλάνδης μέχρι το 2009, όταν τους επετράπη να εκπαιδεύονται ως αξιωματικοί για πρώτη φορά. Από τότε περίπου 700 γυναίκες έχουν αποφοιτήσει ως αξιωματικοί από το RPCA, το οποίο είναι άνω των 100 ετών.

  Ο Usa Lerdsrisuntad, διευθυντής της ομάδας δικαιωμάτων Foundation for Women, είπε ότι η απαγόρευση ήταν διάκριση λόγω φύλου. «Υπάρχουν ήδη πολύ λίγες γυναίκες αστυνομικοί και τώρα αυτός ο κανόνας θα μειώσει περαιτέρω αυτούς τους αριθμούς».

Οι γυναίκες θα μπορούν να γίνουν αστυνομικοί μέσω άλλων ακαδημιών της Ταϊλάνδης μετά την απαγόρευση του RPCA, αλλά η κίνηση θεωρείται ευρέως ως η τελευταία σε ένα μοτίβο σεξιστικών αποφάσεων στρατολόγησης αστυνομικών.

Φέτος, η Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης (RTPO) ανακοίνωσε σχέδια που θα επιτρέψουν μόνο στους άνδρες να υποβάλουν αίτηση για επίσημους και ηγετικούς ρόλους, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την απόφαση προτείνοντας ότι τα οικογενειακά καθήκοντα έκαναν τις γυναίκες να εγκαταλείψουν αυτές τις θέσεις εργασίας. Ομάδες για τα δικαιώματα κατηγόρησαν το RTPO για παραβίαση του νόμου για την ισότητα των φύλων της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/