Το δημοφιλές «μοντέλο» Anastasia Vashukevich δηλώνει αθώα στο δικαστήριο της Pattaya, λέει ότι δεν έχει άμεσα στοιχεία για συμπαιγνία Τραμπ/Ρωσίας

ΠΑΤΑΓΙΑ, Ταϊλάνδη (AP) — Ένα μοντέλο και συνοδός από τη Λευκορωσία που προκάλεσε αίσθηση ισχυριζόμενος ότι είχε πληροφορίες που συνδέουν τη ρωσική παρέμβαση με την εκλογή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν έχει πλέον τα στοιχεία και δεν θα μιλήσει γι' αυτό.

Η Anastasia Vashukevich, η οποία χρησιμοποιεί επίσης το όνομα Nastya Rybka, δήλωσε αθώα για τις κατηγορίες για προσέλκυση και συνωμοσία σε μια εμφάνιση στο δικαστήριο στο θέρετρο της Ταϊλάνδης Pattaya για να προετοιμαστεί για τη δίκη της μαζί με επτά συγκατηγορούμενους. Οι δικηγόροι θα υποβάλουν νομικές παρατηρήσεις σε άλλη ακρόαση την επόμενη εβδομάδα κατά την οποία το δικαστήριο αναμένεται να ορίσει ημερομηνία έναρξης της κατάθεσης.

Ο Vashukevich, ο αυτοαποκαλούμενος Ρώσος γκουρού του σεξ Alexander Kirillov και άλλα έξι άτομα συνελήφθησαν σε σεμινάριο εκπαίδευσης για το σεξ στην Πατάγια τον Φεβρουάριο και έκτοτε βρίσκονται υπό κράτηση. Όλοι οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν έως και 10 χρόνια φυλάκιση εάν καταδικαστούν, δήλωσαν αθώοι.

Η Βασούκεβιτς είπε στο Associated Press ότι είχε παραδώσει ηχογραφήσεις στον εκατομμυριούχο Ρώσο ολιγάρχη Όλεγκ Ντεριπάσκα, του οποίου τις συνομιλίες σχετικά με τις εκλογικές παρεμβάσεις ισχυρίστηκε ότι είχε μαγνητοσκοπήσει. Ισχυρίζεται ότι έχει όλες τις πληροφορίες και θα τις δημοσιοποιήσει αν νιώσει ότι τις χρειάζονται.

Είπε ότι παρείχε υπηρεσίες «συνοδείας» στον Deripaska, ο οποίος είναι κοντά στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο οποίος έχει δεσμούς με τον Paul Manafort, πρώην διευθυντή της εκστρατείας του Τραμπ που τώρα δικάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες για ξέπλυμα χρήματος και άλλες κατηγορίες.

Μιλώντας σε δημοσιογράφο του AP στην αίθουσα του δικαστηρίου στην Πατάγια, η Βασούκεβιτς είπε ότι είχε υποσχεθεί στον Ντεριπάσκα ότι δεν θα μιλήσει πλέον για το θέμα και ότι της είχε ήδη υποσχεθεί κάτι σε αντάλλαγμα για να μην δημοσιοποιήσει αυτά τα στοιχεία.

«Μου υποσχέθηκε ήδη κάτι μικρό», είπε ο Βασούκεβιτς. «Αν το κάνει αυτό, τότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα, αλλά αν δεν το κάνει…» είπε ανασηκώνοντας τους ώμους και χαμογελώντας.

Ανασήκωσε επίσης τους ώμους της και χαμογέλασε όταν τη ρώτησαν αν είχε κρατήσει τα δικά της αντίγραφα των πληροφοριών που ηχογράφησε, οι οποίες, όπως είπε, αποτελούνταν «κάποιο ήχο, κάποιο βίντεο».

Ερωτηθείσα τι έδειξε το υλικό, είπε, «Θα έπρεπε να ρωτήσεις τον Ντεριπάσκα».

Η Βασούκεβιτς δημιούργησε παγκόσμια πρωτοσέλιδα όταν συνελήφθη για πρώτη φορά επειδή ισχυρίστηκε ότι είχε ηχογραφήσεις του Ντεριπάσκα που παρείχαν στοιχεία για τη ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές εκλογές του 2016.

Έκανε έκκληση στην Αμερική για βοήθεια και άσυλο, μέσω επιστολής στην Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Μπανγκόκ, αλλά δεν παρείχε καμία απόδειξη για τους ισχυρισμούς της. Σε μια ακρόαση τον Απρίλιο, φάνηκε να άλλαξε πίστη, ζητώντας δημόσια συγγνώμη στον Ντεριπάσκα και λέγοντας ότι ήταν οι Αμερικανοί και όχι οι Ρώσοι που την καταδίωκαν.

Ένας δικαστής στο Επαρχιακό Δικαστήριο της Πατάγια δήλωσε τη Δευτέρα ότι εάν το σεμινάριο περιελάμβανε άτομα που είχαν σεξουαλική επαφή ή κανόνιζαν να κάνουν σεξ, θα θεωρούνταν παράνομο από τη νομοθεσία της Ταϊλάνδης ακόμη και αν υπήρχε αμοιβαία συναίνεση.

Ο Kirillov, ο οποίος ηγήθηκε του σεμιναρίου σε μια αίθουσα συσκέψεων σε ένα ξενοδοχείο της Pattaya, είπε στον δικαστή ότι το σεμινάριο δίδασκε την τέχνη της αποπλάνησης και δεν περιελάμβανε σεξ ούτε κανονίζει σεξουαλικούς συντρόφους.

Είπε ότι το μάθημα δίδασκε στους μαθητές του «πώς να εντυπωσιάζουν τα κορίτσια» και «πώς να παίρνουν τα νούμερα των κοριτσιών» και δεν περιλαμβάνει σεξουαλικές διευθετήσεις.

«Δεν είμαστε σίγουροι για τη νομοθεσία της Ταϊλάνδης, αλλά στη Ρωσία αυτή δεν είναι ποινική υπόθεση», είπε στον δικαστή.

Ο εισαγγελέας έδειξε στους κατηγορούμενους μια φωτογραφία που, όπως είπε, έδειχνε κάποιους από τους μαθητές να κάνουν σεξ στο πλαίσιο του μαθήματος.

Η απάντηση του Kirillov ήταν ότι οι φωτογραφίες ήταν «ιδιωτικές» και τραβήχτηκαν μετά το σεμινάριο σε μια ιδιωτική τοποθεσία και όχι μέρος ενός couse, όταν μια ομάδα μαθητών πήγε σε ένα μπαρ στην Πατάγια για να δοκιμάσουν τα μαθήματά τους.

Θα δώσουμε περισσότερες πληροφορίες μόλις τις λάβουμε.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/