Οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν για την αύξηση του αριθμού των αδέσποτων σκύλων στην περιοχή, το ενδεχόμενο λύσσας

Πατάγια-

Οι κάτοικοι της περιοχής, ειδικά γύρω από τον λόφο Pratamnak και την περιοχή Soi 4 ​​ανησυχούν για την αύξηση των αδέσποτων σκύλων στην περιοχή. Τα παράπονα από ντόπιους, Ταϊλανδούς και ομογενείς, έχουν παρόμοιο θέμα - ορισμένα από τα σκυλιά είναι επιθετικά, έχει αυξηθεί τα δαγκώματα ανθρώπων και έχουν υπάρξει αρκετές επιβεβαιωμένες περιπτώσεις λύσσας στην περιοχή της Πατάγια. (Σημείωση συντακτών: Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα Λύσσας, ωστόσο, ήταν σχεδόν όλα στις απομακρυσμένες περιοχές του χωριού Chonburi και όχι στην ίδια την Pattaya.)

Τοπικά καταφύγια σκύλων και φιλανθρωπικές οργανώσεις υπολογίζουν ότι 1,300 αδέσποτα σκυλιά ζουν μόνο στην περιοχή Pratamnak και Jomtien. Η εκτίμηση στο σύνολο της Pattaya είναι πολύ, πολύ υψηλότερη. Πρότειναν ότι η χορήγηση βαζεκτομής στους σκύλους θα βοηθήσει στον περιορισμό του πληθυσμού, ωστόσο, το θέμα είναι τα χρήματα και οι γιατροί που διατίθενται για να το κάνουν. Επιπλέον, πολλοί Βουδιστές είναι κατά της στείρωσης και της στείρωσης των ζώων, καθώς πιστεύουν ότι παρεμβαίνει στη φυσική τάξη.

Τοπικές οργανώσεις παρείχαν, ωστόσο, δωρεάν εμβολιασμούς και εμβόλια κατά της λύσσας σε εκατοντάδες σκύλους στην περιοχή για να διασφαλίσουν ότι η λύσσα δεν θα εξαπλωθεί και δεν θα αποτελέσει πρόβλημα για τους τουρίστες και τους κατοίκους της περιοχής.

Στην Ταϊλάνδη, οι σκύλοι θεωρούνται τυχεροί από πολλούς και γι' αυτό υπάρχουν τόσα πολλά γύρω από τους ναούς. Καταφύγια σκοτώματος δεν υπάρχουν καθώς λόγω των βουδιστικών πεποιθήσεων ένας σκύλος θα μπορούσε να είναι μετενσαρκωμένο άτομο ή συγγενής. Οι νόμοι για τη σκληρότητα των ζώων και οι ανθρώπινοι νόμοι έχουν προχωρήσει πολύ τα τελευταία χρόνια, αλλά έχουν πολύ δρόμο να διανύσουν.

Εγγραφή
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/