Ταϊλάνδη για ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, εφαρμογή μέτρων που χρησιμοποιούνται στην Ιαπωνία

ΜΠΑΝΓΚΟΚ, 10 Αυγούστου 201: Το Υπουργείο Μεταφορών της Ταϊλάνδης θα εισαγάγει μέτρα οδικής ασφάλειας βασισμένα σε επιτυχημένα μοντέλα που εισήχθησαν στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Ειδήσεων της Ταϊλάνδης, ο υπουργός Μεταφορών, Arkhom Termpittayapaisith, δήλωσε ότι τα μέτρα συμφωνήθηκαν κατά την 7η συνάντηση της κοινής ομάδας εργασίας Ταϊλάνδης-Ιαπωνίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Novotel Bangkok Suvarnabhumi Airport.

Μνημόνιο κατανόησης (MOU) μεταξύ του Υπουργείου Μεταφορών της Ταϊλάνδης και του Υπουργείου Γης, Υποδομών, Μεταφορών και Τουρισμού της Ιαπωνίας υπογράφηκε για την αναθεώρηση και την προσαρμογή των κανόνων οδικής ασφάλειας της Ταϊλάνδης.

Σύμφωνα με το NNT, το υπουργείο και οι σχετικοί φορείς έχουν ήδη υιοθετήσει μέτρα με βάση το ιαπωνικό μοντέλο για τέσσερις πιλοτικές διαδρομές αυτοκινητοδρόμων στις επαρχίες Suphan Buri, Phetchabun, Uttaradit και Khon Kaen.

Εάν επιτύχουν, τα μέτρα θα επεκταθούν σε οκτώ επιπλέον επαρχίες όπου το ποσοστό τροχαίων ατυχημάτων είναι υψηλό.

Κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής στην Ιαπωνία, οι αξιωματούχοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι έπρεπε να αντληθούν διδάγματα από την Ιαπωνία, καθώς θέτει αυστηρούς κανόνες για τις δημόσιες μεταφορές για οχήματα και εξοπλισμό, καθώς και για την ασφάλεια των οδηγών και των επιβατών.

Στη φωτογραφία: Άλλο ένα θύμα στους επικίνδυνους δρόμους της Ταϊλάνδης

Τώρα εφαρμόζονται στο σύστημα δημόσιων μεταφορών της Ταϊλάνδης.

Η Ταϊλάνδη έχει τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό θανάτων από τροχαία ατυχήματα ανά 1,000 πληθυσμού στον κόσμο. Οι προσπάθειες για τη μείωση των θανάτων από τροχαία ατυχήματα, ειδικά κατά τη διάρκεια των επίσημων αργιών, έχουν αποτύχει μέχρι στιγμής να μειώσουν το ποσοστό ατυχημάτων.

Καθώς οι αφίξεις τουριστών αυξάνονται σε περίπου 38 εκατομμύρια φέτος, τα ατυχήματα με αλλοδαπούς αυξάνονται επίσης και η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να βελτιώσει την ασφάλεια και τους κανονισμούς για όλες τις μορφές μεταφοράς ξηράς και θαλάσσης που συνδέονται με τουριστικές υπηρεσίες.

 

ΠΗΓΉΕθνικό Γραφείο Ειδήσεων
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/