Ο ντροπιασμένος "Jet Set Monk" καταδικάστηκε σε 114 χρόνια στη φυλακή της Ταϊλάνδης μετά την έκδοση στις ΗΠΑ

Ταϊλάνδη-

Δικαστήριο της Ταϊλάνδης καταδίκασε έναν ντροπιασμένο πρώην μοναχό σε κάθειρξη 114 ετών για κατηγορίες όπως απάτη, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και έγκλημα ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Ο Wiraphon Sukphon έγινε γνωστός ως ο «μοναχός του τζετ σετ» αφού εμφανίστηκε σε ένα βίντεο στο YouTube το 2013 σε ιδιωτικό τζετ, φορώντας γυαλιά ηλίου και επιδεικνύοντας τσάντες με μετρητά και επώνυμα τσάντες Louis Vuitton.

Μια επακόλουθη έρευνα κατέσχεσε 770,000 δολάρια από τα περιουσιακά του στοιχεία, συμπεριλαμβανομένης μιας Porsche και ενός αυτοκινήτου Mercedes Benz, και πολλούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

Ο Wiraphon, 39 ετών, καταδικάστηκε την Πέμπτη μετά την έκδοσή του από τις ΗΠΑ τον Μάιο, αφού κατηγορήθηκε ότι βίασε μια ανήλικη και εξαπάτησε δωρητές που του έδωσαν χρήματα για να φτιάξει τη μεγαλύτερη σμαραγδένια εικόνα του Βούδα στον κόσμο.

Ο μοναχός έπρεπε να επιστρέψει 861,700 δολάρια σε 29 δωρητές που υπέβαλαν καταγγελίες και η ετυμηγορία για τον φερόμενο βιασμό, που χρονολογείται πριν από δέκα χρόνια, αναμένεται τον Οκτώβριο. Αντιμετωπίζει επιπλέον 20 χρόνια πίσω από τα κάγκελα, εάν καταδικαστεί.

Ωστόσο, παρά την βαριά ποινή της Πέμπτης, ένας δικηγόρος του Wiraphon είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ταϊλάνδης δεν θα εκτίσει περισσότερα από 20 χρόνια, πράγμα που σημαίνει ότι θα αποφυλακιστεί πριν κλείσει τα 60. Η νομική του ομάδα σχεδιάζει επίσης να ασκήσει έφεση.

BΟ Ουδισμός είναι βαθιά ριζωμένος στον ιστό της κοινωνίας της Ταϊλάνδης και οι περισσότεροι άνδρες αναμένεται από την κοινωνική σύμβαση να περνούν χρόνο σε ένα μοναστήρι ως αρχάριοι μοναχοί για να αποκτήσουν θρησκευτική γνώση και καλό κάρμα.

Αλλά μια σειρά από σεξουαλικά, οικονομικά και δολοφονικά σκάνδαλα τα τελευταία χρόνια έχει επίσης πλήξει τη φήμη του κλήρου και δοκίμασε την υπομονή της κυβέρνησης, σε σημείο που οι αρχές έχουν επικαλεστεί την ιδέα των «έξυπνων ταυτοτήτων» για κάθε μοναχό για να καταγράφει το έγκλημά του. ιστορία.

Η κυβέρνηση προσπάθησε να καθαρίσει τους διεφθαρμένους μοναχούς χρησιμοποιώντας τα πορτοκαλί τους ρούχα για προσωπικό όφελος και έχουν εμπλακεί σε μια μακροχρόνια διαμάχη με τον ναό Dhammakaya, έναν ηλικιωμένο ηγούμενο που κατηγορείται για υπεξαίρεση 33 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Wiraphon ισχυρίστηκε προηγουμένως ότι ήταν η μετενσάρκωση ενός διάσημου θαυματουργού μοναχού πριν τον ξεφορτωθούν από τον ναό του στην αγροτική πόλη Buriram, όταν εμφανίστηκαν οι πρώτες καταγγελίες για αδικήματα.

Κατέφυγε στις ΗΠΑ και ίδρυσε ένα βουδιστικό κέντρο στην Καλιφόρνια, αλλά αμερικανικό δικαστήριο διέταξε την έκδοσή του μετά από αίτημα των αρχών της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
ΠΗΓΉΤο Associated Press
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/