Η αστυνομία της Ταϊλάνδης ανακοινώνει ότι όλοι οι Νιγηριανοί στην Ταϊλάνδη θα ερευνηθούν

Μπανγκόκ-

Η αστυνομία ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα στοχεύσει ΟΛΟΥΣ τους Νιγηριανούς στην Ταϊλάνδη για έρευνα σε μια κίνηση που προειδοποιεί ανώτατος αξιωματούχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ ότι θα μπορούσε να ισοδυναμεί με παράνομη και μεροληπτική αστυνόμευση.

Ο αρχηγός της Τουριστικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Σουρατσέτ Χακπάλ, έκανε την ανακοίνωση παρουσιάζοντας τους ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν στις τελευταίες μαζικές συλλήψεις 72 ξένων υπηκόων από 75 τοποθεσίες σε όλη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της οδού Khaosan. Όπως είπε, έγιναν συλλήψεις και σε 18 σχολεία όπου οι αλλοδαποί εργάζονταν χωρίς άδεια εργασίας.

Έντεκα αλλοδαποί συνελήφθησαν για παραμονή της θεώρησής τους, 46 για παράνομη είσοδο και 15 για μικροαδικήματα. Ανάμεσά τους ήταν Ρώσοι, Ινδοί, Λάοτοι, Ουγκαντοί και Νιγηριανοί.

Ο Σουράτσετ είπε ότι η εκστρατεία έχει δει σε περισσότερους από 2,000 αλλοδαπούς να απαγορεύεται οριστικά η είσοδος στην Ταϊλάνδη.

  Αρχικά ονομαζόταν Operation Black Eagle, και είχε ως αποτέλεσμα εβδομαδιαίες φωτογραφίες κυρίως μαύρων υπόπτων υπό σύλληψη. Ο Surachet αναγνώρισε ότι η προσπάθεια στοχεύει Νιγηριανούς, λέγοντας ότι έχουν καταδιώξει υπόπτους που δημιούργησαν ρομαντικές απάτες, όπου κάποιος δημιουργεί μια ψεύτικη διαδικτυακή ταυτότητα για να εμπλακεί σε μια ρομαντική σχέση με γυναίκες της Ταϊλάνδης που στη συνέχεια πιέζονται να τους μεταφέρουν χρήματα. Η αστυνομία λέει ότι οι περισσότεροι απατεώνες είναι Νιγηριανοί.

 

«Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι Νιγηριανοί είναι κακοί άνθρωποι», είπε. «Η καταστολή μας μέχρι στιγμής είναι να διαχωρίσουμε τους κακούς από τους καλούς».

Είπε ότι οι περίπου 1,400 Νιγηριανοί που διαμένουν επί του παρόντος στην Ταϊλάνδη και καταγράφονται από τη Μετανάστευση θα ερευνηθούν την επόμενη εβδομάδα και θα ανακριθούν σχετικά με το εισόδημά τους για να αποφευχθούν περαιτέρω εγκλήματα που διαπράττονται από αλλοδαπούς.

Ένα μέλος της Εθνικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που σχετίζεται με τον ΟΗΕ προειδοποίησε ότι η αδιάκριτη έρευνα όλων των Νιγηριανών χωρίς αποδεικτικά στοιχεία για αδικήματα ή πιθανή αιτία θα μπορούσε να είναι αντίθετη με το νόμο και συνιστά διάκριση εις βάρος των Νιγηριανών πολιτών.

«Δεν πρέπει να ερευνούν τυχαία τους ανθρώπους μόνο και μόνο επειδή είναι Νιγηριανοί, γιατί θα γίνει διάκριση κατά της φυλής τους». Η Angkhana Neelaphaijit είπε, προσθέτοντας ότι οι συλληφθέντες έχουν δικαίωμα νομικής υπεράσπισης και να υποβάλουν καταγγελία εάν έχουν παραβιαστεί τα δικαιώματά τους.

Διαδικτυακοί σχολιαστές και άτομα απάντησαν γρήγορα στις παρατηρήσεις δηλώνοντας ότι οι Νιγηριανοί δεν είναι φυλή και ότι είναι εθνικότητα και όταν η συντριπτική πλειονότητα των αλλοδαπών που συνελήφθησαν για παραμονή και εγκλήματα από τότε που ξεκίνησε η επιχείρηση X Ray ήταν Νιγηριανοί, θα πρέπει να επιτρέπεται να ελέγχονται όλοι όσοι κατοικούν στην η χώρα. Όσοι διαμένουν νόμιμα, όχι σε παραμονή και με κατάλληλες άδειες εάν εργάζονται, θα πρέπει να επιτρέπεται να παραμείνουν, είπαν οι σχολιαστές.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/