Τουριστικό σκάφος βυθίζεται στα ανοιχτά του Πουκέτ, δεκάδες τουρίστες αγνοούνται και φοβούνται νεκροί

Δύτες αναζητούν το κύτος ενός βυθισμένου σκάφους στα ανοικτά των ακτών της νότιας Ταϊλάνδης για περισσότερους από 50 επιβάτες που αγνοούνται μετά από μια σφοδρή καταιγίδα το απόγευμα της Πέμπτης.

Το καταδυτικό σκάφος Phoenix PC αντιμετώπισε προβλήματα στις ακτές του παραθεριστικού νησιού Πουκέτ, όταν μια καταιγίδα σήκωσε κύματα ύψους έως και πέντε μέτρων (16 πόδια), συντρίβοντάς τα πάνω στο σκάφος και προκαλώντας το να παρασυρθεί.
Στο σκάφος που ανατράπηκε πιστεύεται ότι υπήρχαν 105 επιβάτες, μεταξύ των οποίων 93 τουρίστες, ένας οδηγός και 11 μέλη πληρώματος. Πολλοί πιστεύεται ότι ήταν Κινέζοι τουρίστες που έκαναν διακοπές στο θέρετρο της Ταϊλάνδης.
Εικόνες από τη σκηνή που δημοσιεύτηκαν στη σελίδα του Ναυτικού της Ταϊλάνδης στο Facebook έδειχναν επιβάτες να φορούν έντονο πορτοκαλί σωσίβιο σε φουσκωτές σωσίβιες σχεδίες.
Ο αντισυνταγματάρχης της αστυνομίας Somsak Sophakarn, ο αναπληρωτής αρχηγός του επαρχιακού αστυνομικού τμήματος Chalong του Πουκέτ, δήλωσε την Πέμπτη ότι 48 άνθρωποι διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στην ακτή.
Το Πολεμικό Ναυτικό της Ταϊλάνδης, η θαλάσσια αστυνομία και οι ντόπιοι ψαράδες αναζήτησαν τους υπόλοιπους επιβάτες το βράδυ της Πέμπτης, αλλά διέκοψαν την επιχείρησή τους αργά το βράδυ.
Συνέχισαν την έρευνά τους ξανά το πρωί της Παρασκευής, στέλνοντας ελικόπτερα, αλιευτικά σκάφη και δύτες για να σαρώσουν τα νερά.
Τουρίστες διασώθηκαν από το πλοίο που βυθίστηκε.
Τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την Παρασκευή ότι ένας Κινέζος υπήκοος πέθανε και 53 αγνοούνται. Από τους 53 αγνοούμενους, οι 50 είναι Κινέζοι τουρίστες, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο τον γενικό πρόξενο της Κίνας στη Songkhla.
Οι μετεωρολογικοί δορυφόροι έδειξαν πολλές καταιγίδες στα ανοικτά των ακτών του Πουκέτ όλη την Πέμπτη, σύμφωνα με το Μετεωρολογικό Τμήμα της Ταϊλάνδης.
Δύο άλλα σκάφη ανατράπηκαν επίσης την Πέμπτη. Ωστόσο, όλοι οι επιβάτες σε αυτά τα πλοία έχουν διασωθεί, σύμφωνα με το Xinhua.
Το νησί Πουκέτ — γνωστό για τις παραλίες και τα πολυτελή θέρετρα του — είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Ταϊλάνδης.
Εγγραφείτε
ΠΗΓΉCNN
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/