Λεπτομέρειες για τον Thai Navy SEAL που πέθανε βοηθώντας στην επιχείρηση διάσωσης ποδοσφαιρικής ομάδας παγιδευμένης σε σπήλαιο

Τσιάνγκ Ράι-

Ένας πρώην δύτης του Ναυτικού της Ταϊλάνδης που είχε προσφερθεί εθελοντικά να βοηθήσει στη διάσωση 12 αγοριών και του προπονητή τους από μια σπηλιά στη βόρεια Ταϊλάνδη πέθανε, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Πρώην Σχ. Ο Saman Kunan, πρώην SEAL, πέθανε στις 2:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής τοπική ώρα (2 μ.μ. Πέμπτη ET) λόγω έλλειψης αέρα ενώ προσπαθούσε να επιστρέψει σε ένα κέντρο διοίκησης βαθιά υπόγεια, δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης του Chiang Rai Passakorn Boonyalak.
Το κέντρο διοίκησης βρίσκεται δύο χιλιόμετρα (1.2 μίλια) μέσα στη σπηλιά, όπου η νεαρή ομάδα ποδοσφαίρου και ο προπονητής τους έχουν παγιδευτεί εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες.
Ο Kunan, 38 ετών, επέστρεφε από την παράδοση δεξαμενών οξυγόνου στο σπήλαιο όπου βρίσκονται τα αγόρια όταν έμεινε χωρίς αέρα ενώ ήταν κάτω από το νερό.
Ένας από τους μακροχρόνιους φίλους του Kunan, Sgt. Ο Anuram Kaewchano, είπε στον Τύπο ότι σοκαρίστηκε όταν έμαθε τα νέα.
«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτό συνέβη», είπε στο Associated Press τηλεφωνικά. «Ήταν πολύ fit, γυμναζόταν κάθε μέρα και ήταν τριαθλητής. Το τελευταίο μας ταξίδι μαζί ήταν στη Μαλαισία.»
Πρόσθεσε ότι την τελευταία φορά που μίλησαν οι δυο τους, «μιλήσαμε για τα παιδιά - αν ήταν ακόμα έξω».
«Οι καταδύσεις είναι πάντα γεμάτες κινδύνους», είπε ο αρχηγός του Navy SEAL Αντιναύαρχος Aphakorn Yookongkaew. «Μπορεί να λιποθύμησε, προκαλώντας τον πνιγμό του, αλλά πρέπει να περιμένουμε την αυτοψία», πρόσθεσε.
Ένα στρατιωτικό αεροσκάφος θα μεταφέρει τη σορό του Κουνάν από το Τσιάνγκ Ράι στη Ναυτική Βάση Σαθαχίπ την Παρασκευή το βράδυ. Μια κηδεία με πλήρεις στρατιωτικές τιμές θα πραγματοποιηθεί εκεί και στη συνέχεια στην πατρίδα του στην επαρχία Roi Et, στη βόρεια Ταϊλάνδη. Δεν έχει ανακοινωθεί αν θα υπάρξει δημόσια υπηρεσία.
Ο εθελοντής δύτης Mikko Paasi είπε ότι η διάθεση στον καταυλισμό είχε αλλάξει από τότε που η ομάδα διάσωσης έμαθε για τον θάνατο του Kunan.
«Σίγουρα μπορείτε να νιώσετε ότι έχει αποτέλεσμα, αλλά προχωράμε. Όλοι είναι επαγγελματίες, οπότε προσπαθούμε να το αφήσουμε μακριά και να αποφύγουμε να ξανασυμβεί», είπε ο Φινλανδός, ο οποίος είναι επί μακρόν κάτοικος Ταϊλάνδης.
«Όλοι επικεντρώνονται στο να βγάλουν αυτά τα αγόρια - να τα κρατήσουν ζωντανά ή να τα βγάλουν έξω».
Ο Pornphimon Pansurin, σύμβουλος από το κοντινό σχολείο Darunrat που διδάσκει τον Ekarat Wongsukjan, ένα από τα αγόρια που αγνοούνται, είπε ότι τα αγνοούμενα αγόρια μπορεί να αισθάνονται υπεύθυνα για την τραγωδία.
«Αν μάθουν τι έχει συμβεί, θα κατηγορήσουν τον εαυτό τους», είπε στον Τύπο. «Θα νιώσουν πολύ ένοχοι».
Προς το παρόν, οι αξιωματούχοι είπαν ότι δεν θα ενημερώσουν τα παιδιά για το θάνατο, καθώς θα προκαλούσε περιττό άγχος σύμφωνα με πολλούς γιατρούς.
Η επιχείρηση για την έξοδο των παιδιών συνεχίζεται.
Εγγραφείτε
ΠΗΓΉCNN, Associated Press
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/