Η εκκένωση του σπηλαίου πρέπει να επιταχυνθεί λόγω έντονης προβλεπόμενης βροχής, τα παιδιά θα διδαχθούν να καταδύονται

Μπανγκόκ-

Το απόγευμα της Τρίτης, περίπου στις 3:00 μ.μ., ο υπουργός Εσωτερικών Anupong Paojinda δήλωσε ότι τα 13 μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας που έχουν παγιδευτεί στο σπήλαιο Tham Luang θα μεταφερθούν από την κύρια είσοδο το συντομότερο δυνατό λόγω της πρόγνωσης του καιρού για έντονη βροχόπτωση. Η ομάδα διάσωσης θα προσπαθήσει να ελαχιστοποιήσει το επίπεδο κολύμβησης και κατάδυσης αντλώντας όσο περισσότερο νερό μπορεί από το σπήλαιο με τις αντλίες υψηλότερης ισχύος και πίεσης που είναι διαθέσιμες. Αυτό αναμένεται να συμβεί τις επόμενες μέρες και όχι τους επόμενους μήνες, όπως αναφέρθηκε αρχικά λόγω της πραγματικής ανησυχίας ότι η περιοχή του σπηλαίου στο οποίο βρίσκονται θα μπορούσε να πλημμυρίσει και σε έντονες βροχοπτώσεις.

Ο Anupong δήλωσε ότι διδάσκονται να καταδύονται τις επόμενες ημέρες καθώς και πώς να κολυμπούν από μερικούς από τους καλύτερους ειδικούς στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Βρετανών δύτες σπηλαίων που βοήθησαν στην ανακάλυψή τους. Πολλά τμήματα θα απαιτήσουν από την ομάδα να βουτήξει μόνη της σε μακρόστενα τμήματα, αν και θα υπάρχουν δύο συνοδοί πριν και μετά από αυτούς για να βοηθήσουν όπως απαιτείται. Δήλωσε ότι η ομάδα διάσωσης, στην οποία συμμετέχουν οι ξένοι ειδικοί στις καταδύσεις σπηλαίων, έχει αναπτύξει ένα σταθερό σχέδιο για να τους βοηθήσει να βουτήξουν και να κολυμπήσουν, συμπεριλαμβανομένων συνοδών σε κάθε τμήμα.

Όλη η ομάδα έχει αναφερθεί ότι είναι σε καλή κατάσταση και υγιής. Τούτου λεχθέντος, τα μάτια τους ήταν στο σκοτάδι για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα χρειαστούν προσαρμογή στο κανονικό φως. Θα τους παρέχονται γυαλιά ηλίου όταν εκτίθενται στο φως της ημέρας.

Προτού οι ξένοι δύτες και οι φώκιες του ναυτικού της Ταϊλάνδης βοηθήσουν να φέρουν τα αγόρια έξω, πρέπει να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους, κάτι που θα χρειαστούν μερικές ημέρες στερεής τροφής και ηλεκτρολυτών, δήλωσε ο Anupong.

Το Νοσοκομείο Chiang Rai Prachanukroh έχει κανονίσει έναν θάλαμο όπου μπορούν να φροντίζονται και τα 13 μέλη της ομάδας καθώς και οι συγγενείς τους.

Έρχονται περισσότερες πληροφορίες, αλλά φαίνεται ότι θα προσπαθήσουν να τους βγάλουν έξω σε λίγες μέρες μέσω μιας πολύ δυνητικά επικίνδυνης επιχείρησης, αλλά προτιμάται πολύ από περισσότερες πλημμύρες στο σπήλαιο.

 

 

 

 

 

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/